5 ключових інструментів для покращення SEO вашого контенту

5 ключових інструментів для покращення SEO вашого контенту

7 хвилин

Змiст

Постійно придумувати якісний контент — складне завдання. Ви повинні створити щось, що добре читатиметься, виглядатиме та продаватиметься — але почекайте, як кажуть у рекламних роликах, «це ще не все». Величезна частина успіху веб-сторінки в довгостроковій перспективі залежить від того, за якими пошуковими запитами та як довго ранжуватиметься контент, забезпечуючи оптимальні потоки трафіку на ваш сайт.

Що потрібно врахувати для якісного написання SEO тексту:

  • Виберіть теми, які привертають увагу користувачів;
  • Підберіть ключові слова, необхідні пошуковій системі для ранжування контенту;
  • Напишіть контент, що відповідає алгоритмам пошукових систем.
  • Залучайте органічні посилання, взаємодіючи з аудиторією та покращуючи процес публікації.

Необхідно врахувати безліч елементів, але, на щастя, є інструменти, які допомагають із кожним аспектом.

Створення будь-якого контенту починається з питання: «Про що мені писати?»

Більшість маркетологів не можуть дозволити собі покладатися на удачу і / або особистий смак. Нам потрібно знати, які конкретні типи тем і повідомлень популярні в нашій ніші, і які допоможуть нам зв’язатися з нашою цільовою аудиторією.

Тому звертаємося за допомогою до Google — панівної пошукової системи у світі. Де б не був розташованим ваш бізнес, високий рейтинг у пошуку Google залишається ключовим способом збільшення трафіку.

За допомогою Google Trends ми можемо подивитися, як упродовж часу змінювався інтерес аудиторії до ваших основних тем, а також пов’язані з ними запити та навіть які географічні регіони є «центрами пошуку» за темами, що цікавлять вас.

Переваги:

  • Дані надходять безпосередньо з Google;
  • Ви можете відстежувати тенденції локально;
  • Це безкоштовно

Планувальник ключових слів Google Ads

Дослідження ключових слів — один із кращих способів збільшити ваш трафік: використання правильних ключових слів гарантує, що пошукові системи зможуть зрозуміти, про що ви пишете, і наскільки глибоко ви охоплюєте обрану вами тему.

Припустимо, що є сторінка пошукової системи з 10 верхніми результатами за пошуковим запитом «шкіряні черевики». На переважній більшості сторінок, що відображаються, текст, заголовки і/або опис, швидше за все, матимуть ключ «жіночі шкіряні черевики». Тепер пошукова система, ймовірно, буде розглядати «жіночі» як важливу частину теми під час створення сторінки про «шкіряні черевики». Тому якщо ви хочете потрапити в категорію «шкіряні черевики» та отримати частку бажаної актуальності, «жіночі» також мають покриватися.

Читайте також: 
Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Дослідження ключових слів потрібні, щоби дізнатися, який набір слів потрібен для ранжування за певним запитом.

За допомогою Планувальника ключових слів ви можете ввести декілька вихідних ключових слів, й інструмент запропонує вам низку синонімів, які потрібно охопити, і, можливо, розширень для вашої теми, про які ви раніше не думали.

Планувальник ключових слів, звичайно, покаже вам середню кількість пошуків за вашими ключовими словами, але це не єдиний критерій, на який вам потрібно дивитися.

Використовуйте вкладку «Історичні дані», щоби подивитися, як статистика за ключовими словами змінювалася з плином часу. І, звичайно ж, використовуйте Google Trends, щоби дізнатися, що й наскільки активно люди шукали/шукають.

Переваги:

  • Дані безпосередньо з Google
  • Ви можете досліджувати до 10 ключових слів одночасно
  • Є багато способів відфільтрувати ключові слова
  • Інформація про CPC/PPC
  • Це безкоштовно

Редактор контенту WebSite Auditor

Редактор контенту WebSite Auditor — це, як випливає з назви, інструмент для створення та редагування вашого онлайн-контенту.

Ця програма для текстового процесора з функціями SEO, тому ви можете створювати й редагувати веб-сторінки, маючи під рукою безліч порад і прийомів SEO.

У міру того, як ви створюєте сторінку, інструмент буде давати вам безліч попереджень про пошукову оптимізацію, якими можна скористатися: наприклад, якщо ви використовуєте занадто багато або недостатньо цільових ключових слів (або слів загалом), або якщо вам потрібно заповнити певний тег або альтернативний текст зображення — сервіс проінформує вас про це.

Переваги:

  • Поради з SEO під час створення сторінки
  • Список конкурентів із найбільшим трафіком завжди під рукою
  • Ви можете створити нову сторінку з нуля або змінити ту, що вже є
  • Це безкоштовно

Аналіз контенту в реальному часі Yoast

Більшість SEO-фахівців знайомі з Yoast, з огляду на те, що це найпопулярніший плагін для WordPress у світі, який допомагає навіть новачкам оптимізувати сайти.

Цей редактор контенту, аналізує контент у реальному часі, пропонує функції, аналогічні веб-сайту Auditor, але з особливим підходом до платформи WordPress.

Він також поєднує в собі функції текстового процесора та SEO-аудитора — і завдяки тому, що це веб-сервіс, як і всі плагіни Yoast для SEO, ви можете редагувати свою сторінку в будь-який час і в будь-якому місці.

Читайте також: 
YouTube додає більше форматів для охоплення відеокампаній

Переваги:

  • Список порад з SEO
  • Хмарний сервіс, тому ви можете працювати над сайтом де завгодно
  • Це безкоштовно

Buffer

Як не боляче це розуміти, успіх вашого контенту (включно з успіхом SEO) не обмежується контентом.

Й SEO, і контент-маркетинг потребують одного й того ж для успіху — увагу вашої аудиторії. Але, хоча в контент-маркетингу ми говоримо про вподобання, репости та кліки, пошуковим системам потрібні звичайні зворотні посилання.

Органічно залучені зворотні посилання є твердим доказом для будь-якого алгоритму ранжування, що ваші сторінки прекрасні, що вони подобаються людям, і корисні. Завдяки цьому шанси на підвищення рейтингу істотно збільшуються.

Щоб отримати ці цінні органічні посилання, вам потрібні люди, які будуть посилатися на ваш контент та швидко ним ділитися. Ось де контент-маркетинг стикається з SEO.

Сервіс Buffer, допомагає координувати процес публікації вашого циклу контенту, й аналізує дані соціальних мереж для вищого рівня взаємодії з вашою аудиторією.

На панелі управління Buffer ви можете побачити, яке охоплення ви отримуєте, коли публікуєте новий контент, і яка аудиторія відгукується. Озброївшись такими знаннями, ви зможете поліпшити поширення вашого контенту, перетворивши її на релевантну та корисну сторінку, яку пошукові системи захочуть підвищити.

Переваги:

  • Керуйте своєї контент-стратегією на всіх платформах соціальних мереж;
  • Включені функції аналізу, щоби розширити охоплення;
  • Доступна безкоштовна пробна версія

Висновок

Контент-маркетинг і пошукова оптимізація завжди мають йти рука об руку, щоби компанії могли підвищити свій SEO-рейтинг і, як наслідок, відвідуваність сайту або сторінки.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Brave Search представляє систему відповідей AI

Brave Search представляє систему відповідей AI

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Статті по цій темі

5 способов эффективно использовать Google Trends

5 способов эффективно использовать Google Trends

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: