Facebook Ads або Google Ads: що краще для вашого бренду?

Facebook Ads або Google Ads: що краще для вашого бренду?

6 хвилин

Змiст

Якщо ви читаєте цю статтю, швидше за все, ви вибираєте майданчик для цифрової реклами. Ви знаєте про Facebook Ads і Google Ads, але невпевнені, у чому ж принципова різниця між двома платформами.

У цій статті ми розглянемо унікальні особливості кожної платформи, основні відмінності, які важливо знати, і чинники, які треба враховувати під час прийняття рішення.

Facebook Ads — це рекламна платформа, яка використовується для платних кампаній на Facebook, у той час, як Google Ads запускає пошукову та медійну рекламу. Хоча обидві платформи оперують оголошеннями з оплатою за клік (PPC), вони роблять це різними каналами та часто націлені на користувачів на різних етапах шляху покупця.

Ці платформи часто протиставляються, але насправді Facebook Ads і Google Ads доповнюють одна одну, і кожна пропонує маркетологам унікальні переваги. Якщо ж ваша команда може зосередитися тільки на одній, для успіху вам варто врахувати декілька чинників.

Мета кампанії

Чого ви хочете досягти своєю кампанією? Це може бути впізнаваність бренду, ліди, продажі або щось інше. Чітке розуміння мети вже може дати вам правильну ідею, в якому напрямі рухатися.

Google Ads ідеально підходить для відстеження попиту, охоплення користувачів із високим наміром здійснити покупку. Наприклад, якщо ми вводимо ключовий запит «пляшка для води», це може свідчити про зацікавленість у її покупці. Така реклама добре узгоджується з пошуковим наміром і може призвести до продажів.

Facebook Ads, своєю чергою є ідеальним для охоплення споживачів, які розташовані лише на початку воронки (наприклад, для бренд- і продукт-впізнаваності).

Тому ви можете використовувати обидві платформи одночасно для націлювання на користувачів із кожного етапу шляху покупця. А розуміння основних цілей вашої кампанії допоможе визначити, яка платформа краще підходить для їхнього досягнення.

Читайте також:  Як використовувати Google Search Console та Google Analytics разом для збільшення органічного трафіку?

Ваш бюджет

У будь-якої рекламної кампанії основна мета — максимізувати рентабельність інвестицій у рекламу (ROAS). На одних платформах це зробити простіше, ніж на інших.

В Google Ads вам потрібно буде дивитися на конкуренцію ключових слів і ціну ключового слова. Якщо в запитів, на які ви націлені, висока ціна за клік (CPC) й у вас невеликий бюджет, можливо, це не найкраще місце для ваших вкладень. Припустимо, що у вас денний бюджет в 100 доларів. Ви хочете отримати рейтинг «піца в центрі» у вашому регіоні, але вартість цього ключового слова становить 20 доларів. Це означає, що ви будете отримувати максимум п’ять кліків на день, що досить мало.

З тим же бюджетом в 100 доларів ви потенційно можете охопити більше людей за допомогою реклами в Facebook та провести експерименти, щоби дізнатися більше про те, які стратегії працюють для вашої цільової аудиторії.

Етапи шляху покупця

Як ми говорили вище, певні платформи краще відповідають певним етапам шляху покупця.

Оскільки Facebook — соціальна мережа, він не орієнтований на активні продажі. Хоча користувачі активно діляться своїми знахідками та відгуками. Facebook — це відмінне місце, щоби представити ваш бренд.

Зате Google отримує понад 5 мільярдів запитів щодня. Ці пошукові запити можуть потрапляти в будь-яку точку шляху покупця, але цільові ключові слова вказують на високий намір покупки.

Наприклад, якщо я шукаю «найкраща пляшка для води» або «ціна на пляшку для води», це говорить про те, що я зацікавлений у покупці цього товару. За такого підходу маркетологи можуть звертатися до користувачів, які, як їм відомо, знаходяться в нижній частині воронки.

Історичні дані та/або дані конкурентів

У міру того, як ви розробляєте сценарій для своєї наступної кампанії, буде корисно переглянути історичні дані, щоби сформувати свою стратегію. Знання того, що працювало в минулому, що не працювало та що ще належить вивчити, може служити орієнтиром і еталоном.

Читайте також:  Що очікувати маркетологам від нового СЕО Twitter Лінди Яккаріно

Якщо ви ніколи раніше не запускали кампанію, подивіться на своїх конкурентів. Яку рекламу вони запускають? Де вони її запускають? Які креативні переваги вони мають? Які повідомлення вони залишають?

Ця інформація про конкурентів може виділити деякі області для можливостей і дати вам уявлення про стратегії, які використовують ваші конкуренти.

Переваги реклами в Facebook

У звіті HubSpot за 2019 рік було сказано, що платним каналом, який пропонує найвищу рентабельність інвестицій, був Facebook. Занурмося в деякі з причин, чому так.

Для початку, згідно зі звітом Statista за 2021 рік, Facebook є платформою номер один для соціальних мереж із понад 2,7 мільярда активних користувачів на місяць. Крім великої аудиторії, платформа пропонує можливості детального орієнтування, даючи змогу маркетологам звертатися до користувачів на основі демографічних даних, поведінки, життєвих подій і інтересів.

Перед запуском кампанії на платформі ви можете створити «схожу аудиторію», яка, по суті, є вашим користувачем. Facebook Ads буде показувати вашу рекламу аудиторії, яка відповідає вашому опису.

Це одна із переваг платформи в порівнянні з Google Ads — тут набагато більше подробиць про те, на кого ви можете націлити свою рекламу.

Крім того, у Facebook ви також можете залучити більше користувачів і підвищити рейтинг кліків (CTR). Згідно з повідомленням Smart Insights, у першому кварталі 2020 року середній CTR для реклами Facebook в стрічці новин становив 1,11 % — у порівнянні з 0,47 % для медійної реклами Google за той же проміжок часу.

Переваги Google Ads

У 2019 Google підрахував, що на кожен долар, витрачений на рекламу, компанія отримує 8 доларів прибутку. Подивімося, чому так трапляється й чим платформа може бути корисна для брендів.

Читайте також:  Нові каруселі структурованих даних в Google (бета)

Google Ads, раніше відома як Google Adwords, спочатку пропонувала в пошуковій системі тільки дуже прості текстові оголошення. Тепер у нього включені функції, які можуть значно підвищити рейтинг кліків, такі, як огляди, детальна контактна інформація, функція покупок і оптимізація для мобільних пристроїв.

У першому кварталі 2020 року Smart Insights виявила, що пошукова реклама Google має найвищий CTR — 1,55 %, у порівнянні з медійною рекламою й рекламою в Facebook. Ймовірно, це пов’язано з тим, що Google визначає пріоритети реклами на основі релевантності.

Хоча вам потрібно робити ставки на ключові слова, найвища ставка не завжди перемагає. Ваша ставка лише відчиняє вам двері, релевантність вашого оголошення до цільового ключового слова — проводить вас до будинку.

Ремаркетинг, який відновлює зв’язок із користувачами, які раніше взаємодіяли з вашим брендом, тепер набагато простіший завдяки Google Ads. Отже, припустимо, хтось відвідав ваш сайт і додав щось у свій кошик, але не завершив покупку. Тепер ви можете повторно залучати користувачів до пошуку в Google, перегляду відео на YouTube або навігації сайтом у медійній мережі Google.

Крім того, простий інтерфейс платформи та розширені функції, такі, як звіт із пошукових запитів, редактор оголошень і аналітика аукціонів, дають змогу легко створювати, запускати та відстежувати кампанії.

Тому Facebook Ads та Google Ads по суті прекрасно доповнюють один одного. Після того, як ви врахуєте свої цілі, бюджет і цільову аудиторію, ви виявите, що кожна з них пропонує унікальні функції, які можуть бути корисні вашому бренду на різних етапах його зростання.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Google Search Ads 360 отримує можливості роздрібної торгівлі

Google Search Ads 360 отримує можливості роздрібної торгівлі

Нові каруселі структурованих даних в Google (бета)

Нові каруселі структурованих даних в Google (бета)

Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 2

Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 2

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: