Формати просування бренду в інфлюенсер-маркетингу

Формати просування бренду в інфлюенсер-маркетингу

6 хвилин

Змiст

Сьогодні в інфлюенсер-маркетингу є низка різноманітних форматів взаємодії з лідерами думок. Зупинимося на найпоширеніших типах маркетингових кампаній. А також розглянемо деякі реальні приклади брендів, які роблять це досить добре.

П’ять основних типів маркетингових кампаній:

  • Нативний контент
  • Огляди
  • Конкурси та роздачі
  • Співпраця в галузі продуктів і контенту
  • Посли бренду

Рекламний контент

Найпопулярніший у цьому випадку спосіб взаємодії з блогерами — за допомогою фото або відео. Як правило, лідер думок розповідає про використання рекламованого продукту з особистого досвіду або прив’язує його переваги до теми свого ролика. Така реклама є неодмінною частиною контенту тривалістю понад 1 хвилину.

Нативні інтеграції дозволяють закласти основу для формування іміджу бренду шляхом ненав’язливої подачі. Лояльна аудиторія блогера довіряє йому, а значить, довіриться і бренду.

Ось відмінний приклад маркетингу в Instagram від Карла Томпсона, засновника бренду чоловічого одягу Hawkins and Shepherd.

instagram influencer example

Відеоприклад від Келвіна Янга, нечуючого мандрівника, який розважає й надихає через блог Seek the World. Він співпрацював із компанією Busbud з продажу квитків для просування їхніх послуг на Facebook.

Calvin Young

Огляди

Один із найпоширеніших видів співпраці з інфлюенсерами — надання їм продукту безкоштовно в обмін на публікацію його огляду.

Ви неодмінно бачили відео з «розпаковуванням» продукту — це і є яскравим прикладом такої взаємодії між брендом і блогером.

У цьому відео з YouTube Жак Слейд розпаковує й переглядає медіакомплект, що надіслав йому Jordan Brand.

Як можна здогадатися, даний вид взаємодії може нести певні етичні незгоди. Особливо, якщо бренд вимагає, щоб інфлюенсер говорив тільки позитивні речі.

Ось приклад від Бенджаміна Бернлі з популярної рок-групи Breaking Benjamin, до якого EA Games звернулася з промовою про свою гру Star Wars Battlefront:

Читайте також:  Art QR - новий погляд на звичні QR коди
influencer marketing video review

Конкурси та призи

Усі люблять розпродажі. І подарунки. Тому маркетингові кампанії з призами та розіграшами все ще залишаються популярними. Особливо, коли процес простий для реєстрації й перемоги для аудиторії. Як правило, бренди пропонують безкоштовний продукт або послугу, щоб інфлюенсер міг запропонувати їх своїм підписникам.

Конкурси та роздачі можуть містити такі механіки:

  1. Взаємодія безпосередньо з постом блогера, наприклад:
  • Вподобання публікації;
  • Коментар із певною фразою, хештегом або фотографією;
  • Позначка 3 друзів у коментарях.

2.Взаємодія з брендом поза постом, наприклад:

  • Вподобання або Підписка на сторінку бренду в соціальних мережах;
  • Перехід на сайт бренду, щоби зареєструватися через форму або список розсилки;
  • Надсилання фотографій, історій або іншого контенту на розгляд бренду.

Ось приклад, як фітнес-експертка Енджі Флетчер подарувала подарункову коробку Natural Life користувачам, які стежили за Instagram бренду й позначили одну людину в коментарях до її публікації.

instagram giveaway example

Співпраця в галузі продуктів і контенту

Замість разових типів кампаній, які ми бачили на інших прикладах маркетингу впливу, деякі бренди тісно співпрацюють із лідерами думок для спільного створення продуктів або контенту. Це часто спостерігається в індустрії краси та моди, де інфлюенсери створюють власну лінію одягу, аксесуарів або косметичних товарів під брендом.

Наприклад, б’юті-блогерка, Жаклін Хілл, створила палітру тіней для повік у співпраці з міжнародним брендом косметики Morphe.

influencer content collaboration

Ще один приклад: блогерка Kimberly Espinel, що спеціалізується на рослинній їжі, у партнерстві з брендом Dee Muesli розробила оригінальні рецепти з використанням їхнього продукту (мюслі).

Dee Muesli instagram

Подібні приклади маркетингового впливу можуть мати велике значення, особливо коли ваші інфлюенсери можуть продемонструвати ваш бренд, одночасно даючи своїм підписникам чіткий і прямий заклик до дії (CTA).

Читайте також:  Google Analytics прибирає старі моделі та дає нові можливості маркетологам

Посли (Амбасадори) бренду

Тренд на послів бренду стає все більш популярним, усе більше лідерів думок співпрацюють у такому форматі. Деякі роблять такі колаборації ще більше ексклюзивними — блогери та бренди спільно створюють нові продукти. Наприклад, курси, колекції одягу, новий смак піци та інше. Так компанія краще запам’ятовується, рівень впізнаваності бренду зростає, конверсія покупки збільшується, охоплення стає більшим, а користувачі активніше залучаються до контенту.

Прикладом може послужити колаборація платинового репера Post Malone з не менш відомим брендом взуття Crocs, яка дала колосальні результати: всю партію даної моделі розкупили за 8 секунд!

На відміну від інших прикладів маркетингу впливу, які можуть бути разовими або обмежуватися декількома постами, посол бренду може просувати ваш бренд від декількох місяців до року або й довше.

Наприклад, фітнес-гуру Метт Апстон публікує твіт, святкуючи три роки свого перебування на посаді посла компанії зі спортивного харчування Science in Sport.

influencer brand ambassadors

На початковому етапі охоплення блогера дозволить набрати аудиторію, підвищити репутацію бренду й перекрити негатив. Залучення блогера для виробництва контенту дозволить закріпити позитивні асоціації внаслідок лояльної аудиторії блогера.

Influencer Marketing дуже різноманітний, він давно вийшов за рамки «простих» інтеграцій у блогера. Розуміння того, що маркетинг впливу — це проста вставка у відео, відходить у сторону. Зараз він може бути мультиканальним, де бренди можуть спільно з блогером створювати нові продукти, масштабні колаборації, унікальні шоу тощо. І головне, усе це впливає на бренд-показники: впізнаваність, лояльність, top of mind тощо. Недарма, сам ринок influencer-маркетингу зростає колосальними темпами.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Нагадування – Google вимикає API Universal Analytics

Нагадування – Google вимикає API Universal Analytics

Google тестує нові інструменти для більш персоналізованого досвіду покупок

Google тестує нові інструменти для більш персоналізованого досвіду покупок

Статті по цій темі

Зворотний бік інфлюенс-маркетингу: кейс Кайрі Ірвінга та Nike

Зворотний бік інфлюенс-маркетингу: кейс Кайрі Ірвінга та Nike

Кріштіану Роналду — найпопулярніший в Instagram

Кріштіану Роналду — найпопулярніший в Instagram

Instagram утримує перше місце по значущості для інфлюенс-маркетингу

Instagram утримує перше місце по значущості для інфлюенс-маркетингу

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: