Що таке гіперперсоналізація сайту

Що таке гіперперсоналізація сайту

7 хвилин

Змiст

У міру того, як споживачі в усіх галузях стають більш вимогливими, вони все частіше шукають онлайн-можливості, які адаптуються під їхні індивідуальні потреби та очікування.

Сьогодні персоналізація присутня практично в кожній взаємодії в цифровому світі: від реклами в соціальних мережах до кампаній PPC (pay-per-click, оплата за клік) і email-маркетингу.

За правильної обробки демографічних, поведінкових і інших детальних даних користувача, розробники сайтів матимуть можливість створювати динамічний та настроюваний контент для кожного.

Що таке гіперперсоналізація?

Базова персоналізація містить внесення змін до структури сайту на основі того, що ви знаєте про свою цільову аудиторію.

Скажімо, якщо ви розробляєте сайт для аудиторії, яка проводить більше часу в смартфоні, ніж на комп’ютері, то будете концентрувати увагу на створенні надчуттєвого інтерфейсу для невеликих екранів. Наприклад, сайт Canals-A Amsterdam спеціально розроблений для людей, які користуються смартфонами: на сайті можна свайпати, натискати та скролити.

Якщо ж ви більше націлені на сегмент B2B, то, напевно, варто розмістити на сайті більше відгуків, CTA (call-to-action, заклик до дії) для безкоштовного демо чи пробного доступу та інших подібних речей.

Гіперперсоналізація — це нова тенденція 2020 року, яка спрямована на те, щоби вийти за межі базового розуміння цільової аудиторії та поглянути на справжні дані про клієнтів. Гіперперсоналізація — це використання всебічних омніканальних даних для підвищення якості обслуговування клієнтів на кожній сторінці сайту.

Щоби гіперперсоналізація була дійсно ефективною, розробникам сайтів необхідний доступ до великої кількості даних із систем CMS, від відділу продажів, експертів із маркетингу та інших. Маючи арсенал цих даних, ви зможете:

Створювати сайти, які вміють динамічно показувати CTA із вмістом, який буде індивідуально підходити для кожного користувача;

Розробити окремі сторінки реєстрації для клієнтів замість того, щоби просто перенаправляти потенційних клієнтів на головну сторінку;

Читайте також:  Повне охоплення фанатів спорту на всіх етапах Microsoft Advertising

Показувати товари та послуги, схожі на ті, що користувач уже шукав попереднього разу, коли був на сайті.

Чому гіперперсоналізація важлива?

Персоналізований досвід завжди був важливий у продажах. Однак в епоху, коли компанії постійно конкурують за увагу користувачів, ви більше не можете просто придумати сайт для середньостатистичного користувача. Усе частіше користувачі очікують певних інтерактивних моментів на сайтах, створених спеціально для них.

Amazon — відмінний приклад. Amazon є одним із провідних інтернет-магазинів у світі, і робить неймовірні речі для персоналізації. Сайт Amazon використовує інструменти, інтегровані в серверну частину торгового майданчика, щоби відстежувати все, що клієнт робить на його платформі.

Ви переглядаєте сайт, а система стежить і записує кожну категорію, яку ви переглядаєте, і які елементи вас зацікавили. Й ось уже Amazon підказує вам, які продукти можуть вас зацікавити.

А ось такі сайти, як Madebyhusk, роблять щось неймовірне в гіперперсоналізаціі: фільтри настільки детальні, що неможливо не знайти товар, який точно сподобається. На цьому сайті меблів можна шукати навіть за окантовкою та кольором.

Як результат гіперперсоналізаціі, ймовірність конверсії підвищується. Коли покупець відчуває, що повністю контролює свій шлях до покупки та що кожен крок на цьому шляху адаптований під нього, він із більшою ймовірністю зробить покупку.

Найкраще перетворення CTA

Незалежно від того, які CTA ви виберете, персоналізація зробить їх більш ефективними. Згідно з дослідженнями, персоналізовані заклики до дії на 202 % ефективніші звичайних.

Наприклад, сайт ByHumankind використовує ключовий заклик: «Хороші продукти особистої гігієни не обов’язково мають створюватися коштом природи». Потім йде заклик до дії, який стимулює аудиторію зробити позитивну дію. Компанія знає, що звертається до клієнта, зацікавленого в порятунку планети, тому перевага в тому, щоби «Почати зараз» (в оригіналі: кнопка з CTA «Get started»), очевидна.

Читайте також:  Google Search Console & Google Analytics. Що спільного ?

Використовуючи дані, які надають клієнти, розробники сайтів можуть з’ясувати, як точно розміщувати заклики до дії та які пропозиції для клієнтів вони мають містити. Наприклад, зверніть увагу, що на сайті ByHumankind кнопки CTA зеленого кольору.

Більшість кнопок використовують сміливі кольори, наприклад, червоний і помаранчевий, але зелений відтінок для цього сайту ще більше підкреслює природну індивідуальність бренду.

Релевантні рекомендації щодо продуктів

Постійні клієнти найцінніші. Однак переконати клієнта стати постійним непросто. Іноді клієнту потрібен якийсь поштовх, щоби він визначився, що захоче купити наступного разу.

Використовуючи динамічні модулі на сторінках продуктів на сайті, ви можете показати деяким користувачам, що вони, можливо, захочуть купити наступного разу у якогось певного бренду.

Ці динамічні модулі можуть використовувати інформацію про те, що кожен покупець купував у минулому, щоби запропонувати новий продукт або послугу. Amazon в цьому плані б’є всі рекорди — він використовує дані з усього маркетплейсу, збираючи та зберігаючи інформацію, щоби давати якісні рекомендації. Щоб і вам так робити, не потрібно створювати великий сайт навіть для великого бізнесу, такого як Amazon. Будь-який бізнес, орієнтований на гіперперсоналізацію, може використовувати й іншу стратегію з тим же успіхом.

Збільшення часу на сайті

Можливо, ви подумаєте, що будь-яка форма персоналізації значно скорочує час, який клієнт проводить на сайті.

Але давайте так. Спочатку уявіть собі, що ви заходите в ресторан, який, ніби створений спеціально для вас. Декор, розсадження й навіть меню налаштовуються на ваш смак. Ви швидше за все залишите свій час і гроші там, ніж у будь-якому іншому закладі, де можна поїсти.

Те ж саме працює і із сайтами. Чим більше гіперперсоналізованим ви зможете зробити сайт, базуючись на знаннях про своїх клієнтів, тим легше буде утримати їх.

Читайте також:  Пошукова реклама TikTok — Search Ads Toggle. Як це працює?

Наприклад, сайт WarnerMusic спочатку спокушає відвідувачів різними високоякісними зображеннями популярних груп і виконавців, а вже потім показує інформацію про бренд і про те, чим він займається. Той, хто розробляв цей сайт, знав, що спочатку необхідно звернутися до відчуття візуального прекрасного в аудиторії, а вже потім пропонувати будь-яку інформацію (списки обраних виконавців, новини та повідомлення в блогах), щоби користувачі затрималися на сайті.

Гіперперсоналізація — це розуміння того, для якого типу кінцевого користувача ви розробляєте сайт. Потрібно це розуміти, щоби створити цифрове середовище, яке буде привабливішим для нього. Деякі веб розробники навіть створюють динамічні сторінки, які змінюються, залежно від того, чи є клієнт постійним чи новим відвідувачем.

Покращена лояльність і відповідність цільової аудиторії

Нарешті, людська природа така, що всі ми хочемо проводити час із тими людьми, які ставляться до нас добре.

Ми всі цінуємо хороший сервіс, тому якість обслуговування клієнтів сьогодні є найважливішим чинником для будь-якої організації.

Персоналізація в мережі працює аналогічним чином. Коли ви робите сайт таким, щоби кожен відвідувач відчув його теплим, персоналізованим і гостинним, поліпшується лояльність клієнтів.

Майже 79 % споживачів сказали, що купують тільки в тих брендів, які про них піклуються. Переконайте свого відвідувача в тому, що він отримає той досвід, на який заслуговує. Подивіться, як TheHappyHero миттєво повідомляє клієнтам, що їх чекає тепла і дружня взаємодія на кожній сторінці.

Висновок: оскільки всіх турбує питання, як безпечно використовувати дані клієнтів так, щоби не переходити межу в питанні конфіденційності, гіперперсоналізація все ще залишається в тіні. Користувачі у 2021 та подальшими роками, безсумнівно, захочуть отримати більш просунутий та індивідуальний досвід від брендів.

Джерело: webdesignerdepot.com

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

Рекламна кампанія не ОК?

Рекламна кампанія не ОК?

Як продати нерухомість? 8 порад з налаштування реклами

Як продати нерухомість? 8 порад з налаштування реклами

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: