Звіт Мері Мікер: найважливіші тренди інтернету в 2019 році

Звіт Мері Мікер: найважливіші тренди інтернету в 2019 році

5 хвилин

Змiст

 З 1995 року Мері Мікер, колишній аналітик Morgan Stanley і венчурний інвестор, випускає звіти щодо трендів в інтернеті. 11 червня вона представила черговий звіт на конференції Code. Основна думка полягає в тому, що інтернет продовжує рости, хоча й повільно, тому що все більше користувачів знаходяться в онлайн, особливо завдяки мобільним девайсам. Ось декілька висновків цьогорічного звіту:


Інтернет реклама


У 2018 році відсоток витрат на рекламу на настільних і мобільних каналах скоротився навіть з відсотком часу, проведеного споживачами на цих каналах – 18% для настільних комп’ютерів і 33% для мобільних. (А програмні покупки становили до 62% витрат на медійну рекламу в усьому світі.)
Мобільна реклама становить 12,4% рекламних витрат для рекламодавців, на 0,5% більше, ніж у 2010 році. Витрати на друк, ТВ рекламу і радіорекламу впали, через те, що користувачі все більше часу проводять на телефоні.

За останній рік витрати на інтернет-рекламу зросли на 22%, що трохи перевищує зростання на 21% у 2017 році.

На Google і Facebook припадає більша частина онлайн рекламних доходів, але зростання таких платформ як Amazon, Twitter, Snapchat і Pinterest обганяє великих гравців: рекламні доходи Google зросли в 1,4 рази за останні дев’ять кварталів, а Facebook – на 1,9 раза.

Другі екрани

У 2019 році середньодобовий час, проведений споживачами на мобільному телефоні в хвилинах, перевершив телебачення : 226 хвилин для мобільного телефону і 216 хвилин для телебачення.
YouTube й Instagram набирають найбільше часу на онлайн-платформі (до 27% і 19% відповідно в 4 кварталі 2018 року), а цифрове відео зараз становить до 28% від середнього щоденного часу перегляду.
У звіті також відзначається, що кількість щоденних годин, проведених з цифровими медіа на одного дорослого користувача в США, збільшилася до понад шести годин в 2018 році в порівнянні з трохи менше шести годин в 2017 році.

Візуальна комунікація

Instagram нараховує до 1 мільярда активних користувачів на місяць, і понад 50% показів у твіттері включають зображення, відео або інші медіа.
Водночас ми бачимо, як функціональність візуальної платформи змінюється від редагування та спільного використання даних до пошуку даних і створення історій і комерції на таких платформах, як Instagram і Pinterest.
Кількість відредагованих зображень в цілому також швидко зростає. Наприклад, кількість створених користувачами фотографій в Snapchat станом на березень 2019 року склало понад 35 мільярдів.

Читайте також: 
Ребрендинг Twitter: куди зникла пташка?

Інтерактивні ігри

У 2018 році у світі налічувалося 2,4 мільярда гравців в інтерактивні ігри, що на 6% більше в порівнянні з 5% роком раніше. На квітень 2019 роки онлайн-гра Fortnite налічувала 250 мільйонів користувачів— і майже одне велике оновлення на тиждень до травня 2019 року, яке, за словами Мікер, демонструє зростання інновацій на цих платформах. «Чи не стають інтерактивні ігри новими соціальними мережами?», – запитала Мікер.

Бізнес-моделі Freemium


За словами Мікер безкоштовні пробні версії та онлайн-сервіси забезпечують широке залучення, спільне використання в соціальних мережах, в той час як преміальні моделі стимулюють монетизацію та інновації продуктів.
Станом на березень 2019 року понад 10 мільйонів передплатників, що отримують Pure-Play Freemium, включаючи Epic Games, Dropbox і Spotify. Насправді, модель freemium Spotify становить 60% від загальної кількості передплатників преміум-класу. Ці компанії також мали дохід понад 1 млрд. доларів в минулому році.

Дані та персоналізація

За словами Мікер, успішні компанії будуть створювати та використовувати інструменти для збору даних для поліпшення користувацького досвіду. Вже зараз це роблять такі бренди, як Adidas, який працює з Salesforce для збільшення вкладу клієнтів і поліпшення продуктів, і Instacart, який працює з Snowflake для оптимізації даних та поліпшення аналітики. В опитуванні роздрібних клієнтів 91% заявили, що вони вважають за краще бренди, які надають персоналізовані пропозиції та рекомендації; 83% сказали, що готові пасивно ділитися даними для персоналізованого досвіду; і 74% заявили, що вони готові активно обмінюватися даними для персоналізованого досвіду.

Проблеми споживачів

Споживачі більше обізнані про цифрову залежність і роблять кроки по скороченню часу екрану: 63% дорослого населення США кажуть, що намагаються обмежити використання смартфонів у 2018 році в порівнянні з 47% роком раніше.
Вже з’явилися інструменти для допомоги, такі як Apple Time Screen, Facebook Your Time та YouTube Watch Time. В результаті використання соціальних мереж сповільнюється — воно скоротилося до 1% в січні 2019 року в порівнянні з 6% в січні 2018 року та 12% в січні 2017 року.

Образливий контент

Проблемний зміст також є пріоритетом для споживачів, та постала давня проблема для регуляторів, а саме: як ви підсилюєте гарне і мінімізуєте погане? Важливо пам’ятати, що споживачі зазвичай вважають за краще негативні новини, а контент в Інтернеті може бути менш фільтрованим. У 2018 році 43% респондентів опитування заявили, що вони отримують заголовки своїх новин від Facebook, 21% від YouTube і 12% від Twitter.
Повний звіт доступний за посиланням

Читайте також: 
LinkedIn анонсує нові інструменти штучного інтелекту для покращення найму та навчання

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Brave Search представляє систему відповідей AI

Brave Search представляє систему відповідей AI

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: