Основні тенденції в соціальних мережах, що визначають маркетингову стратегію на 2021 рік

Основні тенденції в соціальних мережах, що визначають маркетингову стратегію на 2021 рік

4 хвилини

Змiст

Деякі бізнес-тенденції, які ми спостерігаємо сьогодні, ймовірно, збережуться і в прийдешньому році. Ми розглянемо три тенденції в соціальних мережах, які вплинуть на 2021 рік, та є обов’язковими для використання та інтеграції у свою маркетингову стратегію.

Вплив соціально свідомої аудиторії

Сьогодні споживачі більш соціально обізнані, ніж будь-коли раніше. Покоління Z і Альфа активно беруть участь в обговореннях соціальних проблем, таких, як психічне здоров’я, рівність, освіта та зміна клімату. Вони шукають бренди із соціальними цінностями, які відповідають їхнім поглядам, й уникають тих, які їм не відповідають.

Бренди мають розуміти, що їм потрібно виходити далеко за рамки порожніх слів і працювати над створенням соціально відповідального бізнесу. Згідно з опитуванням, проведеним Forbes у 2019 році, 88 % споживачів хочуть підтримувати бренди, які займаються соціальними питаннями, пов’язаними з їхнім продуктом або послугою.

У 2020 році пандемія негативно вплинула на людей в усьому світі. Це, поряд з іншими значними подіями 2020 року, призвело до того, що споживачі почали ще голосніше говорити про проблеми, що впливають на суспільство сьогодні.

Усі ці розмови продовжаться й у 2021 році, особливо в соціальних мережах. І брендам необхідно регулярно брати участь в обговореннях за темами, які найбільш важливі для їхніх споживачів, водночас забезпечуючи активний позитивний вплив на суспільство. Також важливо, щоби бренди розбірливо визначали проблеми, найбільш актуальні для їхньої цільової аудиторії в регіоні.

Наприклад, глобальні теми (зміна клімату та гендерна рівність) важливі, але споживачі з Азії переймаються питаннями, ближчими до проблем їхніх країн: бідність, чиста вода, охорона здоров’я, місцева демократія.

Бренди, що створюють глобальну мету та працюють із нею, мають усвідомлювати, що однією лінійкою всіх міряти не вийде.

Читайте також:  Microsoft Ads має зміни щодо реклами готелів та нерухомості

Культура інформаційної прозорості та боротьба з цифровою дезінформацією

Проблема «фейкових новин» переслідує соціальні мережі протягом останніх кількох років, у 2020 році ця проблема вийшла на перший план через пандемію COVID-19. Через високий рівень невизначеності споживачі відчайдушно прагнули отримати інформацію, пов’язану з COVID-19, а також поділитися нею. Але вона часто була помилковою.

Поширення такої дезінформації може призвести до серйозних наслідків. У Сингапурі з початку 2020 року по травень 2020 року було заперечено орієнтовно 40 випадків фейкових новин, пов’язаних з COVID-19, що спонукало уряд Сингапуру активувати Закон про захист від брехні та маніпуляцій в інтернеті, щоб обмежити поширення неправдивої інформації.

У світлі зростання цифрової дезінформації у 2021 році найпопулярніші соціальні мережі зроблять активні кроки щодо стримування цієї тенденції. Наприклад, введуть маркування соціального контенту, який вважається неперевіреним або вводить в оману.

Тут брендам важливо не просто розміщувати рекламу в Google Shopping, але й впровадити культуру прозорості у відносинах зі споживачами, щоби знизити ймовірність того, що клієнти будуть заповнювати недолік інформації не тими новинами про бренд. Компанії також повинні постійно моніторити згадки свого бренду в ЗМІ, щоби виявляти фейкові новини пов’язані з брендом, і розв’язувати проблеми до того, як вони переростуть у повномасштабну PR-кризу.

Маркетинг спілкування

Це такий маркетинг, у якому залучення клієнтів і побудова відносин із ними будується на персоналізованому контенті. Не можна просто посилати повідомлення та сподіватися на краще. Бренди потребують двостороннього діалогу зі споживачами з найбільш важливих для них питань. Просто щось купити — для споживачів уже мало, особливо в період кризи. Взаємодія та побудова відносин — це ключові чинники в створенні надійної стратегії обслуговування клієнтів.

Читайте також:  Зміна алгоритму LinkedIn може просувати ваші найкращі пости протягом місяців

Чверть усіх мілленіалів і покоління Z шукають інформацію про бренди та продукти, а з огляду на те, що платформи соціальних мереж надають усе більше й більше способів для користувачів зв’язати покупки з будь-якою взаємодією, ця тенденція зросте у 2021 році.

Завдання для брендів — шукати нові способи створення інноваційного контенту, який буде виділятися та не давати підписникам просто прогортати сторінку.

Бренди мають використовувати такі інструменти, як чатбот, платформи для потокового відео та соціальні мережі, щоби налагоджувати зв’язки зі споживачами, показуючи їм людську сторону бренду.

Також треба проводити аналіз поведінки користувачів соціальних мереж, а потім використовувати цю інформацію для оптимізації шляху до покупки.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: