Що є основою інновацій: люди, культура, емпатія й дані

Що є основою інновацій: люди, культура, емпатія й дані

5 хвилин

Змiст

Минулого тижня в Лас-Вегасі пройшла одна з найбільших digital-конференцій – Adobe Summit. Ми підготували скорочений переклад кількох доповідей, які стосувалися в основному питань цифрової трансформації 2.0 та інноваційних ідей у цифровому просторі.

«Хоча технологія є потужним засобом підтримки будь-якого бізнесу, це всього лише перший крок у цифровому перетворенні. На додачу до технологій компанії мають орієнтуватися на правильних людей, щоб перетворення було успішним», –розпочала свій виступ на саміті Енн Льюенс, директор із маркетингу Adobe.

 «Ми перепрофілювали таланти, де могли, і сформували нові навички там, де нам було потрібно. Наші дослідники ринку заново винайшли себе і стали аналітиками даних. Наша медіа-команда навчилася працювати з новими форматами реклами і програмами, а дизайнери стали справжніми виробниками якісного контенту, щоб іти в ногу із цифровими вимогами. Ми залучили дослідників даних до моделювання змішування й аналізу атрибуції медіа. По суті, нами створено новий тип працівників цифрової епохи».

Але насамперед, за словами Льюенс, Adobe постійно перебуває в пошуку людей із новим мисленням – тих, хто не боїться експериментувати й оскаржувати статус-кво. Із правильними технологіями й персоналом наступним кроком буде перетворення всіх технологічних і креативних процесів Adobe. Це означає створення певної культури тестування. Маркетингова організація в Adobe починала з одного тесту на тиждень, а тепер їх майже 50 на місяць. Команда тестує все – від кольору кнопки до абсолютно нових бізнес-моделей.

«Крім того, у нас дуже високий креативний план, – розповідає далі Льюенс. – Врешті-решт відмінна ідея й цікавий творчий підхід знаходяться в центрі кожного унікального клієнтського досвіду».

Льюенс додає, що цифрове перетворення Adobe ще не завершено. Настає епоха глобальних змін, які здатні змінити цифровий ландшафт бізнесу. По-перше, мобільний зв’язок розширюється з приходом голосових помічників, доповненої реальності й 5G. Потім адресне телебачення дозволяє підприємствам орієнтуватися на певні домогосподарства, поки тенденція «купуй онлайн і забирай фізично в магазині» розмиває світи роздрібної торгівлі онлайн/офлайн. Нарешті, і далі росте популярність відео, тож дорослі витрачають майже шість годин на день на перегляд відеоконтенту, про що свідчать дослідження Nielsen у США.

Читайте також:  8 порад для успішного просування медичної клініки

Інновації починаються з емпатії й культури

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла виступив із доповіддю, присвяченою тому, чого потребують бренди, аби справді впроваджувати інновації. Він вказав на Microsoft Adaptive Controller, створений для того, щоб робити ігри доступнішими.

«Наш Adaptive Controller прийшов із команди Xbox, яка справді зблизилася зі спільнотою геймерів», – повідомив генеральний директор Microsoft. Ця команда довго й наполегливо працює над тим, щоб зробити гру доступнішою, включаючи навіть упаковку».

За словами Наделли, саме емпатія лежить в основі всіх інновацій у будь-якій сфері бізнесу.

На запитання про те, що потрібно з організаційної точки зору, щоб домогтися успіху в цифровій трансформації компанії, він відповів: відчуття мети, місія і корпоративна культура дійсно є ключовими аспектами змін.

Бізнес сьогодні намагається вирішити безліч завдань: створити унікальний клієнтський досвід, іти в ногу з технологіями і т. ін. Але поки мета і місія компанії зрозумілі всім, хто там працює, правильні рішення будуть гранично ясними.

Що ще потрібно для успішного цифрового перетворення компанії: дані

«Найбільший актив, який має кожен бізнес, це дані, – переконаний генеральний директор Microsoft. – Завдяки правильному використанню даних… ви можете оптимізувати результати компанії».

Повертаючись до важливості культури, Сатья Наделла підкреслив необхідність змінити мислення: від «знати все» до «дізнатися все», щоб стимулювати інновації й у підсумку мати гарні результати.

Наделла вбачає значний потенціал у силі штучного інтелекту, зокрема інстинктивного ІІ, і каже, що бачить можливість для компаній створювати нові продукти, використовуючи прориви в ІІ.

Але найскладніше для бізнесу – це спробувати з високою точністю передбачити, що споживачам сподобається і що їм потрібно в майбутньому. Що б то не було, B2B чи B2C, їх очікування від того, що виробляють компанії, будуть постійно змінюватися.

Читайте також:  Google Search Console & Google Analytics. Що спільного ?

«Я думаю, що ключ до здатності творити інновації – це рух “без жалю” вперед, – каже Сатья Наделла. – Як ми будуємо довгострокові системи й експериментальні системи поверх них? І як ми розвиваємо здатність швидко, безперервно експериментувати? Ви не зобов’язані мати рацію весь час… Віддайте належне тим, хто висунув гіпотезу і довів, що помиляється».

Розширена ідея оповідання

Різ Візерспун (так, ви правильно прочитали, відома голлівудська акторка) виступила з доповіддю про бренди, які змінюють світ завдяки прозорості своїх історій.

За її словами, у традиційному кінематографічному підході було дуже мало розуміння того, що глядачі насправді думають про фільми. Аналітика включала касові продажі та відгуки критиків. Проте актори і продюсери так і не отримали уявлення про залучення і не почули, чи справді людям сподобалися їхні фільми.

«Можливість спілкуватися з фанатами, – зізнається вона, – розширила ідею оповідання історій».

Візерспун розповіла про запуск свого бренду одягу – Draper James. За її словами, у минулому до неї зверталися кілька брендів, які хотіли співпрацювати з нею, але вона не почувалася тоді достатньо комфортно. Саме це змусило її запустити Draper James. Ключ до успіху – це дані, які «допомагають нам бути гнучкими», підсумовує акторка.

Дані не тільки допомагають Різ у її підприємництві. Завдяки потоковому контенту тепер зрозуміло, які саме історії торкаються сердець людей. Дані допомогли їй зрозуміти, як саме потрібно адаптуватися до запитів глядачів. «Якщо ти не еволюціонуєш, ти гинеш», – робить висновок Різ.

Джерело: cmo.com

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: