10 порад маркетологам від Гарі Вайнерчука

10 порад маркетологам від Гарі Вайнерчука

4 хвилини

Змiст

Гарі Вайнерчук — постать настільки відома, що не потребує особливого представлення. Він — голова VaynerX, холдингу медіа та комунікацій, а також генеральний директор VaynerMedia, рекламного агентства з повним спектром послуг, що обслуговує клієнтів Fortune 100.
До речі, він був одним з перших маркетологів, хто усвідомив владу цифрового маркетингу, переконавши батька перевести свій магазин сімейних спиртних напоїв ще в 1998 році онлайн. Гарі одним з перших випустив відео програми довгого формату на YouTube у 2006 році, які називаються “WineLibraryTV”.
Тому не дивно, що Adobe запропонувала Вайнерчуку бути спікером на щорічній події Imagine у Лас-Вегасі, яка відбулася у травні. Спеціально для маркетологів та спеціалістів в галузі продажів Вайнерчук надав декілька цікавих порад, які допоможуть досягти успіху в цифровій галузі.


1. Завжди думайте про те, як привернути увагу аудиторії

Вайнерчук поділився своєю власною підприємницькою історією про те, коли він був лише дитиною і почав лимонадний стенд. Очевидно, він «маніпулював» своїми друзями, щоб ті продавали його лимонад, в той час, коли він провів години, розмірковуючи, яке місце могло б стати найкращим для лимонадного стенда.

“Тридцять років по тому, і я роблю те ж саме … картографуючи, як привернути увагу моєї аудиторії”, сказав він учасникам події, запропонувавши їм теж знайти, де знаходиться їхня аудиторія, і зосередити там всі зусилля.

2. Змусьте кожну копійку працювати на вас

Наприкінці 90-х, коли Google вперше запустив AdWords, Вайнерчук сказав, що розкупив кожний термін вин, який існував всього за п’ять центів за клік, вказуючи на його вміння визнати можливість на ранній стадії. “Я мав рацію щодо Google AdWords, але я не витратив на нього достатньо грошей”, – визнав він. “Чесно, я залишив мільйони на столі, тому, що приділяв увагу тільки розсилці”.

Читайте також:  Google Performance Max розвивається з новою функцією “Теми пошуку”

Його порада маркетологам: “Перестаньте витрачати гроші. Але коли ви бачите можливість, коли ви можете отримати гарний прибуток за ваш долар, не бійтесь ризикувати.”

3. Зручність надзвичайно важлива для клієнтів

Вайнерчук сказав, що зараз «одержимий» голосовими пристроями, і він вважає, що обсяг прийняття рішень, який ми всі будемо робити за допомогою цих пристроїв, буде наступною великою річчю, яку повинні планувати компанії у своїх стратегіях.

“Це зручність і економія часу, про яку люди піклуються” – і тому за голосовими помічниками — велике майбутнє.

4. Використовуйте активніше LinkedIn


Використовуйте цю соціальну мережу для розповсюдження контенту прямо зараз, сказав Вайнерчук, і «органічний обсяг вас шокує». Це подібно до Facebook у 2011–2013 роках. Момент, коли ви [можете] дістатися до масштабу. ”Скористайтеся цим, поки він триває, додав він.

5. Розповідайте, а не продайте

«Будьте як медіа-джерело, а не рекламодавець», була наступна порада Вайнерчука для маркетологів. «Принесіть користь цільовій аудиторії, та пропонуйте круті історії, що захоплюють користувачів», – сказав він. Це єдиний спосіб прорватися в сучасний, насичений змістом світ. Його порада полягає в тому, щоб зосередити свій вміст на корисності. «Все, що ви робите – для користувачів, а не для себе», – сказав він. І пам’ятайте: «Саме емпатія — це остаточний ключ для розблокування клієнта».

6. B2B: Початок подкастів

Вайнерчук вважає, що подкасти — це чудовий спосіб привернути увагу аудиторії, навіть у спільноті В2В «Пасивний аудіовміст буде продовжувати змішуватися. … Якщо ваш подкаст хороший, ви зможете заробляти гроші».

7. Вчиться користуватися соціальними медіа

Найбільш важливою причиною того, що компанії не працюють на соціальному рівні, є те, що вони не знають, як заповнити свої канали. “ROI Lebron James у баскетболі становить мільярд доларів, тому що він знає, як це робити», – сказав він.

Читайте також:  Як встановити Google tag для відстеження конверсій

Те ж саме стосується соціальних медіа. Той, хто сьогодні не вміє спілкуватися по соціальних каналах, «вразливий», – сказав Вайнерчук. Він зазначив, що величезна кількість керівників приймає рішення про те, де витратити, але вони навіть ніколи не публікували оголошення в соціальних мережах.

8. Мобільні пристрої це єдине, що має значення
Вайнерчук вийняв мобільний телефон з кишені та продемонстрував його глядачам. «Якщо ви не можете спілкуватися на восьми платформах одночасно, які домінують у споживанні на мобільних пристроях, ви програли», – сказав він.

9. Не повторюйте те, що вже працює. Експериментуйте


Експерименти, за словами Вайнерчука, є необхідними для успіху в бізнесі. Його порада: 20% маркетингового бюджету витрачайте на те, щоб спробувати нові речі.

10. Працюйте над особистим брендом


Нарешті, немає нічого більш важливого, ніж ділитися своїми думках на соціальних платформах, сказав Вайнерчук. «Це ваша абсолютна політика для вашого особистого бренду», – сказав він.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: