10 питань, які варто вирішити перед створенням акаунта Google Ads

10 питань, які варто вирішити перед створенням акаунта Google Ads

8 хвилин

Змiст

Забезпечте успішний запуск облікового запису Google Ads, розглядаючи ключові аспекти, такі як цілі, ресурси, дані про аудиторію та інше.

Якщо ви коли-небудь проводили аудит акаунта Google Ads, ви знаєте, що ймовірно знайдете кілька очевидних і дуже виправдовуваних проблем, особливо якщо ви працюєте за певним чек-листом. Такі речі, як:

  • Новіші типи кампаній (наприклад, кампанії Performance Max та Demand Gen) не мають важливих обмежувачів, які могли б покращити ефективність та зменшити марні витрати на рекламу.
  • Активи (раніше — розширення оголошень) не пов’язані з цільовими кампаніями.
  • Списки клієнтів завантажені, але не використовуються.
  • Рекламні повідомлення мають помилки чи орфографічні помилки.
  • Ключові слова та стратегії ставок застарілі.

Водночас ви також можете виявити ознаки того, що щось пішло не так з самого початку — речі, які ваш чек-лист може не помітити і які не так просто виправити. Яка історія облікового запису?

Цікаво припускати, які обговорення відбувалися перед запуском облікового запису, виходячи з того, що ви виявляєте під час аудиту. Чи був обліковий запис Google Ads ретельно обдуманим і спланованим? Або його будували наспіх? Чи сказав клієнт або менеджер: “Поспішайте! Нам потрібні ліди!” чи “Швидше! Нам потрібно підвищити увагу до цього нового продукту!”?

Коли в PPC немає достатнього обговорення та планування перед запуском, це може проявлятися у вигляді фундаментальних проблем, таких як:

  • Структури акаунтів не вирівняні або неорганізовані, що призводить до дублювання зусиль між кампаніями та рекламними групами. 
  • Програми погано сплановані, з розривами в повідомленнях, незбалансованими ресурсами та зусиллями. (Класичний приклад: повідомлення “Дзвоніть сьогодні” додаються до заголовків, описів, викликів та посилань).
  • Очікування не узгоджуються з бюджетом. Наприклад, очікування від національної кампанії дуже великі, але бюджет такий низький, що ви отримуєте лише кілька кліків на день.
Читайте також:  Google Ads більше не підтримує прямі продажі в магазині

Щоб уникнути цих фундаментальних проблем у вашому акаунті Google Ads, вам потрібно поставити собі 10 важливих запитань перед тим, як створювати свій акаунт.

Чого ви намагаєтеся досягти за допомогою нового акаунта Google Ads? Яка ваша ціль?

Важливо знати, чого ви намагаєтеся досягти, оскільки це визначає вибір типів кампаній.

Наприклад, якщо ваша ціль — підвищення уваги до нового продукту, то вам слід звертатися до кампаній, орієнтованих на відео і медійну рекламу.

Чи є у вас необхідні ресурси для досягнення цієї мети?

Ми можемо створити контент для текстових оголошень без проблем. Але Google Ads зараз — це набагато більше, ніж просто текстові оголошення в пошуковій видачі. 

Більше маркетологів приймають останні типи кампаній Google, такі як Demand Gen. Ці кампанії потребують зображень і відео, які важче створити.

Які дані про аудиторію, отримані від третіх осіб, ви вже маєте, щоб підтримати цю мету? 

Які дані про аудиторію вже є у вас і які можуть допомогти вам? 

Наприклад, якщо ви запускаєте новий продукт, у вас вже є список існуючих клієнтів? 

Або, якщо ви випускаєте нову та удосконалену модель існуючого продукту, у вас є список клієнтів, які купили попередню версію?

Ви вже провели ключовий аналіз?

Нові рекламодавці, особливо в B2C, часто мають труднощі з висококонкурентними (тобто дорогими) ключовими словами, що впливає на вашу початкову стратегію запуску. Оскільки, якщо ви виявите, що у вас недостатньо бюджету, ви не зможете націлитися на топ-ринки. 

Більш поширеною проблемою в B2B є низький обсяг пошуку. Якщо це так, вам слід виділити бюджет для реклами за допомогою зображень і/або відеореклами та використовувати широкі терміни, що відповідають спискам клієнтів. 

Читайте також:  Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 2

Коротко кажучи, чим більше інформації ви можете отримати про ключовий ландшафт перед запуском, тим краще ви можете планувати.

Чи є у вас дані Google Ads, які допоможуть вам передбачити вартість кліків?

Говорячи про вартість ключових слів, планувальник ключових слів Google та інші інструменти чудові, але вони не завжди дають чітку картину ваших фактичних витрат.

Я перевірив багато облікових записів, у яких менеджер облікового запису був здивований тим, що фактична вартість кліків набагато вища, ніж вони оцінювали.

Отже, якщо у вас є дані з Google Ads, які можуть пролити світло на фактичні витрати, використовуйте їх.

Які показники ви будете використовувати для вимірювання успіху?

Спробуйте обрати реалістичні показники для вимірювання успіху вашого облікового запису.

Так, показники ефективності, такі як ліди і продажі, безумовно, важливі. 

Але якщо ви запускаєте новий продукт і потрібно побудувати основу усвідомлення бренду, ці показники ефективності можуть бути неактуальними. Ви можете вибрати зосередження на показниках залучення.

Як ваш бренд виглядає у порівнянні з конкурентами? 

Якщо ви новачок на ринку, можливо, вам доведеться розміщувати більше сигналів довіри (наприклад, відеовідгуки від клієнтів) на своїх цільових сторінках і ресурсах.

Зрештою ваш конкурент може вже побудувати довіру. Якщо ні, то вам доведеться докласти більше зусиль у цьому напрямку.

Як виглядатиме робота після кліку?

Чи забезпечують ваші цільові сторінки (і їх вміст) людям позитивний, цілісний досвід? Або ж вони переходитимуть на них і дивуватимуться, що випадково натиснули не на те посилання?

Це не означає, що ваші цільові сторінки повинні бути ідеальними при запуску. Зазвичай краще запустити менш досконалу цільову сторінку, ніж не запустити взагалі. І навіть ваша менш ніж ідеальна цільова сторінка може надати вам цінні дані для порівняння. 

Читайте також:  Не ChatGPT єдиним: як іще штучний інтелект спрощує роботу з контентом

Однак, не слід забувати, що цільові сторінки дуже важливі. Ви повинні повернутися до них і покращити їх якомога швидше.

Чи створили ви план тестування та навчання?

Ваш бюджет може не дозволити вам протестувати всі ідеї для початкового запуску. Замість того, щоб відкидати ці ідеї, слідкуйте за ними та плануйте їх, щоб ви могли перевірити їх у майбутньому, коли у вас буде достатньо бюджету.

Наприклад, ми вносимо свої ідеї в електронну таблицю тестування та навчання, заповнюючи рядки ідеями та стовпці різними можливостями для тестування. Ми також використовуємо вкладки для відстеження результатів нашої продуктивності, щоб тримати все під контролем.

Який метод оплати ви будете використовувати?

Цей пункт може здатися очевидним, але ви будете здивовані, як часто акаунти Google повністю зупиняються, коли термін дії кредитної картки закінчується, перевищується ліміт або її з якихось причин відхиляють. 

Завжди корисно ввести резервний спосіб оплати, щоб уникнути подібних неприємностей, особливо коли єдина людина, яка може полагодити картку, поїхала у відпустку.

Ставте правильні питання, щоб отримати прибутки

Ми займаємося якісним аудитом Google Analytics та Google Ads. Наша команда володіє великим досвідом та експертизою в галузі вебаналітики та онлайн-реклами.

Ми ретельно перевіримо ваші дані Google Analytics, щоб забезпечити точність та надійність ваших аналітичних звітів. Ми також проведемо аудит вашого рекламного обліку Google Ads, щоб впевнитися, що ваші рекламні кампанії оптимізовані для максимальної ефективності.

Ми розуміємо, наскільки важливі правильні дані та ефективна реклама для вашого бізнесу, і готові взяти на себе цю відповідальність. Звертайтеся до нас вже зараз, і ми допоможемо вам досягти більшого успіху в Інтернеті.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Google Search Ads 360 отримує можливості роздрібної торгівлі

Google Search Ads 360 отримує можливості роздрібної торгівлі

Нові каруселі структурованих даних в Google (бета)

Нові каруселі структурованих даних в Google (бета)

Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 2

Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 2

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: