12 типових помилок в маркетинговій кампанії

12 типових помилок в маркетинговій кампанії

6 хвилин

Помилки – невід’ємна, хоча й неприємна частина нашого повсякденного життя. Це стосується й маркетингу. У міру того, як збільшується кількість і різноманітність маркетингових кампаній, зростає й імовірність появи в них хиб та ляпсусів.

Ми зібрали 12 найпоширеніших помилок у маркетингових кампаніях, які допоможуть вам уточнити й покращити свою стратегію в 2019 році.

  1. Прагнення догодити всім

Ви не можете догоджати всім і завжди. Ключ до успіху полягає в тому, щоб визнати: хоч би як ви хотіли, але ваш продукт, послуга чи бренд не підійдуть кожному й будь-коли.

Тому замість того, щоб готувати кампанію, яка охопить велику кількість споживачів, визначте свою цільову аудиторію і постарайтеся порадувати саме її.

2. Нездатність установити емоційний контакт зі своєю аудиторією

Маркетинг – це не просто логічне подання даних. Ви можете пояснити все, що ви хочете, про те, який хороший ваш продукт, але ця логіка навряд чи стимулюватиме публіку на якісь вчинки. Тож краще підготуйте маркетингові кампанії, які в ідеалі пов’язані з вашою аудиторією в емоційному аспекті.

Ви можете використовувати логіку для продажу, але вам потрібні емоції, щоб зачепити людей. Адже емоції набагато частіше спонукають до дій, ніж логіка.

3. Звичка занадто покладатися на маркетингові дані

Дані є важливою частиною маркетингової головоломки, і завдяки технологіям у нас більше даних, ніж будь-коли. Але! Використання даних доречно й раціонально для розуміння своєї аудиторії й констатування успіху ваших кампаній.

Однак дані можуть не враховувати ключові метрики або зміститися у бік певної інформаційної групи. У будь-якої аналітики є свої обмеження, не кажучи вже про неточності; тому не базуйте всю свою кампанію тільки на цифрах.

Читайте також:  The Manifest Crowns UAMASTER as one of the Most Reviewed SEO Agencies in Kyiv

4. Невміння диверсифікувати маркетинговий підхід

Є безліч корисних інструментів маркетингу. Але якщо ви будете використовувати лише один із них (скажімо, придумаєте повністю цифрову кампанію), ви обмежите охоплення своєї цільової аудиторії.

Хоча цифровий маркетинг може лідирувати, друк і телерекламу ще ніхто не відміняв. Заплануйте і складіть бюджет різнопланової кампанії для своєї аудиторії і спрямуйте її по кількох каналах. Ця ж порада стосується й суто цифрового маркетингу: не забувайте про різні канали просування.

5. Нездатність виправдати очікування споживачів

Усі бренди заявляють про свої особливості, переваги та цінності продуктів і послуг. Однак якщо ви переоцінюєте себе, зі споживачами виникають непорозуміння і конфлікти. Вони очікують від вашої компанії більшого, ніж ви здатні їм дати. Невідповідність очікуванням клієнтів може зіпсувати ваші відносини і зруйнувати репутацію бренду.

Будьте чесні і прозорі – завжди дотримуйтесь свого слова як компанія.

6. Копіювання конкурентів

Маркетинг – це конкурентне поле. Отож, інколи, коли ви підгледіли якийсь крутий прийом у конкурентів, у вас виникає спокуса скопіювати його. На жаль, це не тільки не зможе виділити вас у конкурентній сфері, а й посилить позиції конкурентів.

Замість того, щоб намагатися копіювати конкурентів або навіть зробити краще, ніж вони, можна спробувати виділитися по-справжньому. Дайте собі відповідь на кілька запитань: шо робить ваш бізнес унікальним? що ви хочете розповісти про свій бренд або продукт? які пристрасті живлять вашу компанію? І тоді розкажіть про це своїй аудиторії.

7. Ігнорування конкурентів

Ще один так само помилковий підхід у роботі з конкурентами – їх цілковите ігнорування. Подобається вам це чи ні, але вони є, тому важливо знати, що вони роблять і як добре.

Читайте також:  Старт курсу "Digital маркетинг" вже скоро

Ви можете спробувати зробити так само, як конкуренти, або краще, або щось абсолютно протилежне. Важливо лише чітко розуміти, на якому полі ви граєте.

8. Обмеження бюджету рекламної кампанії

Якщо вашого бюджету недостатньо для адекватного маркетингу вашого продукту, бренду чи послуги, слід переглянути свою маркетингову стратегію. Будьте реалістичними щодо суми коштів, яка знадобиться вам для запуску успішної кампанії. Якщо все піде за планом, витрачені гроші приведуть до набагато більшого результату.

9. Неякісний веб-сайт

У наш час веб-сайт є обов’язковим для будь-якого бізнесу. Тому переконайтеся, що ваш працює згідно з усіма останніми вимогами пошукових систем: швидко завантажується, є адаптованим до мобільних пристроїв, на ньому є робочі форми заявок і т.ін. Пам’ятайте: більша частина вашого маркетингового трафіку приведе саме на ваш сайт, тому ваші клієнти мають отримувати від нього хороше враження з першого ж відвідування.

10. Небажання слідкувати за маркетинговою кампанією

Після запуску маркетингової кампанії необхідно уважно слідкувати за аналітикою, адже майже завжди в цей процес доводиться вносити коригування. Найкращий спосіб дізнатися, які саме уточнення потрібні, – це слідкувати за кампанією. З’ясуйте, що працює, а що ні, і дійте відповідно.

11. Занадто раннє завершення маркетингової кампанії

Інша поширена маркетингова помилка – надто швидка відмова від кампанії. Ми живемо у суспільстві, яке прагне миттєвого задоволення, і, не отримуючи бажаних результатів так швидко, як хотілося б, нерідко погоджуємося піднімати білий прапор.

Потрібно бути готовим до того, що маркетингова кампанія навряд чи призведе до негайних дій, – дайте своїй кампанії певний час, щоб домогтися успіху. А проведете рекламну кампанію занадто швидко – і вся ваша тяжка робота може виявитися марною.

Читайте також:  Drones for Ukraine Fund отримав "бронзу" на КМФР

12. Відмова від процесу перевірки й узгодження проекту

Як не дивно, але багато бізнесів почали відмовлятися від фінального узгодження проекту з усіма підрозділами компанії. Однак процес узгодження є критично важливим для бізнесу, і його слід оптимізувати, щоб забезпечити максимальну цінність для вас, ваших клієнтів і організації. Це частина процесу управління проектом, яка вимагає, скоріше, стратегічного підходу, ніж просто узгодження дедлайнів на часовій шкалі. Нездатність належним чином розглянути і затвердити матеріали кампанії може призвести до помилок, великих штрафів, відкликання продуктів і навіть судових процесів.

* * *

Маркетологи можуть уникнути багатьох із цих помилок маркетингової кампанії, ретельно плануючи свою роботу.
Не дозволяйте метушні зі створенням контенту і термінів проекту змушувати вас забувати: останнє, чого ви бажаєте, це провальна рекламна кампанія.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Рекламна кампанія не ОК?

Рекламна кампанія не ОК?

The Manifest Crowns UAMASTER as one of the Most Reviewed SEO Agencies in Kyiv

The Manifest Crowns UAMASTER as one of the Most Reviewed SEO Agencies in Kyiv

Digital-маркетинг в умовах війни: тренди та головні виклики

Digital-маркетинг в умовах війни: тренди та головні виклики

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: