30 найпопулярніших блогерів YouTube (1 квартал 2024 року)

30 найпопулярніших блогерів YouTube (1 квартал 2024 року)

15 хвилин

Змiст

Дізнайтеся, хто має найбільшу кількість підписників на YouTube і як змінюється таблиця лідерів у першому кварталі 2024 року, а деякі найвпливовіші користувачі опускаються донизу.

У першому кварталі 2024 року MrBeast зберіг перше місце як найбільш підписний користувач YouTube на цій соціальній платформі.

Після того, як наприкінці 2022 року MrBeast обігнав PewDiePie і очолив рейтинг найбільш підписних користувачів YouTube, за останні 12 місяців відбулося ще більше зрушень.

На початку розвитку YouTube окремим користувачам доводилося долати довгий шлях, щоб досягти 100 мільйонів підписників, але зараз MrBeast — перший ютубер, який подолав позначку у 200 мільйонів підписників.

У далекому 2006 році Джадсон Лейплі став першим зареєстрованим користувачем YouTube, який набрав найбільшу кількість підписників — всього кілька тисяч.

Того ж року Брукерс став першим каналом і користувачем, який набрав 10 000 підписників  і це було великою подією.

Хоча MrBeast є користувачем з найбільшою кількістю підписників, трохи вище нього знаходиться T-Series — індійський лейбл звукозапису та кіностудія, який залишається каналом номер один з найбільшою кількістю підписників на YouTube.

T-Series став першим каналом, який досяг 100 мільйонів підписників у 2019 році, і першим, який досяг 200 мільйонів у 2021 році.

Хоча минулого року T-Series мав удвічі більше підписників, ніж найпопулярніший індивідуальний YouTube-канал, відстань між найпопулярнішими творцями контенту скорочується.

Бути інфлюенсером — це великий бізнес.

Хто є найпопулярнішим ютубером №1?

Станом на лютий 2024 року, MrBeast є найпопулярнішим користувачем YouTube з 240 мільйонами підписників.

Канал дитячого контенту Like Nastya посідає друге місце за кількістю підписників на YouTube зі 113 мільйонами підписників.

PewDiePie продовжив своє падіння і знову опустився на третє місце зі 110 мільйонами підписників.

Досягнувши позначки у 200 мільйонів підписників у жовтні 2023 року, MrBeast звернувся до X (Twitter), щоб сказати, як би його 13-річний “я” був приголомшений, і що він планує продовжувати створювати контент протягом десятиліть.

У своєму звичному філантропічному стилі він також подарував приватний острів за 100-мільйонну кількість підписників – що, ймовірно, є однією з причин, чому він спочатку посів перше місце у PewDiePie в грудні 2022 року.

Топ-50 ютуберів з найбільшою кількістю підписників, лютий 2024 року

*Джерела даних (SocialBlade, YouTube), лютий 2024 року

Зверніть увагу, що це список осіб, які мають найбільше підписників, а не каналів, які мають найбільше підписників. Він не включає “брендові” канали, які не фокусуються на окремій особистості, артистові чи інфлюенсеру.

Хто входить до топ-12 найбільш підписних ютуберів?

У списку 30 найбільш підписних користувачів є багато успішних музичних виконавців, але більшість з них – місцеві інфлюенсери YouTube.

Оскільки канал стає невід’ємною частиною маркетингу та дистрибуції для музичних виконавців, не дивно, що топ-артисти займають високі позиції.

Джастін Бібер (найпопулярніший індивідуальний артист) використовував YouTube з раннього віку, щоб привернути увагу мейнстриму на своїх умовах.

У MrBeast на 167 мільйонів підписників більше, ніж у Бібера, що підкреслює, наскільки багато уваги може привернути канал і що сьогодні бути інфлюенсером YouTube — це те ж саме, що бути традиційною знаменитістю.

Щоб краще зрозуміти, хто такі інфлюенсери, нижче ми наводимо короткий огляд 12 найпопулярніших впливових YouTube-блогерів з найбільшою кількістю підписників.

1. MrBeast

Джиммі Дональдсон зі США заснував канал MrBeast як MrBeast6000 у 2012 році, коли йому було лише 13 років.

Він також володіє п’ятьма іншими каналами, включаючи Beast Reacts, MrBeast 2, Beast Philanthropy і MrBeast 3 (неактивний). Канал MrBeast Gaming також входить до топ-100, маючи трохи менше 42 мільйонів підписників.

Читайте також: 
У Google Analytics 4 будуть нові звіти для кампаній 360

Серед ранніх відео MrBeast трюк з безперервним рахуванням до 10 000 (44-годинний трюк), який швидко став вірусним, але зараз він найбільш відомий завдяки відео зі складними трюками, благодійними пожертвами або роздачею готівки.

В одному відео він віддав 1 мільйон доларів і зробив кілька великих благодійних трюків, таких як “Я побудував 100 колодязів в Африці” та “Я врятував 100 покинутих собак”.

Канал Джиммі Дональдсона приносить 600-700 мільйонів доларів на рік, але його банківськими рахунками опікується його мати.

Він досі живе у своєму рідному місті Грінвілл, штат Північна Кароліна, і наймає на роботу багато місцевих жителів для створення своїх відео.

2. Like Nastya

Анастасія Сергіївна Радзінська — єдина дитина-ютубер у цьому списку. Вона народилася в січні 2014 року і є наймолодшим інфлюенсером з найбільшою кількістю підписників – зараз вона випереджає PewDiePie на 2 мільйони і посідає 2 місце.

Варто зазначити, що ще один канал, Влад і Нікі, дуже популярний зі 112 мільйонами підписників, але як дует, а не як окремі особи, вони не увійшли до цього списку. Незважаючи на те, що “Світ Райана” був представлений у минулорічному рейтингу, зараз він випав з нього.

Хоча Радзінська народилася в росії, вона переїхала до США, і її відео створюються англійською мовою. Канал призначений для дітей і охоплює освітні розваги та відеоблогерство.

Частково її успіх пояснюється тим, що канал дублюється кількома мовами, що дозволяє їй охопити широку аудиторію.

Батьки Радзінської допомагають їй керувати каналом Like Nastya, але вона сама є обличчям і зіркою шоу.

3. PewDiePie

PewDiePie, також відомий як Фелікс Арвід Ульф Келлберг, був найпопулярнішим користувачем YouTube протягом майже 10 років до 2022 року. Він був першим YouTube-інфлюенсером, який перейшов з інтернету, щоб стати відомим в офлайні.

Швед Келлберг зареєстрував PewDiePie у 2010 році і починав з покрокового проходження відеоігор – жанру, відомого як “Давай пограємо”. Лише за три роки він став каналом з найбільшою кількістю підписників на YouTube, а у 2016 році – найбільш високооплачуваним ютубером.

Окрім контенту “Let’s Play”, PewDiePie також експериментував з комедією, коментарями, музикою та шоу.

Після зростання успіху свого каналу Келлберг також випустив власну гру та опублікував книгу.

У 2022 році, після переїзду до Японії, його контент змістився в бік лайфстайл-контенту, а у 2023 році, коли він став батьком, відбулася ще одна зміна. Ці зміни в типах відео, які створює PewDiePie, можуть бути причиною того, що кількість його підписників дещо зменшилася.

4. Джастін Бібер

Канадець Джастін Бібер є музичним виконавцем з найбільшою кількістю підписників на YouTube. Він приєднався до YouTube у 2007 році і, посівши друге місце на місцевому співочому конкурсі, почав викладати свої кавер-версії пісень.

Після того, як його канал почав зростати, він привернув увагу свого теперішнього менеджера та звукозаписної компанії. У 2008 році він підписав контракт на запис.

Бібер продовжував зосереджуватися на своєму каналі на YouTube і збільшувати кількість підписників, відомих як «Beliebers».

Це, швидше за все, сприяло його ранньому і подальшому успіху. Він продовжує розміщувати відео на YouTube разом зі своїми музичними кліпами та рекламним контентом, хоча його останнє завантаження було більше року тому.

5. EminemMusic

Маршалл Брюс Мезерс III, відомий як Емінем, американський репер, який вперше здобув успіх у 1996 році.

Маючи кар’єру, що охоплює майже три десятиліття, та вражаючу дискографію, він є одним з найуспішніших музичних виконавців усіх часів.

Мезерс приєднався до YouTube у 2007 році, щоб використати можливості платформи, і здебільшого публікує музику та рекламний контент.

Читайте також: 
Реклама в YouTube 2023: усі типи нових відео кампаній + корисні поради

Його канал продовжує зростати, і він помінявся місцями з Marshmello, ставши п’ятим за кількістю підписників на YouTube.

Емінем демонструє, що, незважаючи на те, що він більше не перебуває в центрі уваги мейнстримних ЗМІ, все ще можна підтримувати популярність серед відданої аудиторії.

6. Marshmello

Американський музикант і діджей Крістофер Комсток, також відомий як Marshmello, приєднався до YouTube у 2015 році.

Кілька років він приховував свою особистість під шоломом у вигляді зефіру. У 2017 році, коли його особистість була розкрита, він сказав на X (Twitter):

“Я не знімаю шолом не тому, що не хочу чи потребую слави. Я щиро намагаюся створити щось позитивне для людей, щоб вони могли спілкуватися”.

Найпопулярніші відео на каналі Comstock — це музичні та ліричні відео. Він також публікує кулінарні відео, інструкції, відеоблоги та фільми.

Хоча він опустився на одну позицію вниз порівняно з 12 місяцями тому, він все ще здобув підписників і випустив свій новий альбом “Sugar Papi”.

7. Тейлор Свіфт

Тейлор Елісон Свіфт — американська музична виконавиця. Вона займалася музикою з раннього дитинства, включаючи акторську майстерність та вокал. Вона навчилася грати на гітарі у віці 12 років.

Переїхавши до Нешвілла у віці 14 років, Свіфт підписала контракт на запис у віці 15 років і швидко досягла міжнародної слави. Зараз вона перебуває у величезному світовому турі, який демонструє її популярність у всьому світі.

Зараз вона вважається королевою поп-музики, нещодавно вона виграла свій четвертий Греммі за найкращий альбом, і навіть має власну наукову конференцію під назвою Swiftposium.

Свіфт відома своїми відданими шанувальниками, що було продемонстровано, коли онлайн-тролі націлилися на неї, використовуючи неналежне застосування технології штучного інтелекту, і її послідовники кинулися на її захист в Інтернеті.

Свіфт використовує свій канал YouTube для музики, але також опублікувала серію відео, що показують її особисте життя за лаштунками.

Зростаюча кількість її прихильників у всьому світі означає, що тепер вона обійшла Еда Ширана та Аріану Ґранде.

8. Ед Ширан

Едвард Крістофер Ширан (Edward Christopher Sheeran MBE) — музичний виконавець з Великобританії. Вперше приєднався до YouTube у 2006 році.

Ширан почав співати у віці чотирьох років, а грати на гітарі в 11. У 2004 році він самостійно записав і випустив свою музику. Коли він переїхав до Лондона у 2008 році, він виступав на вулицях.

У 2011 році він почав набирати популярність, поки не став успішним і широко відомим артистом, яким він є сьогодні.

На YouTube його канал почав набирати популярність у 2017 році, коли досягнув 10 мільйонів підписників. Відтоді популярність його каналу постійно зростає.

Канал Ширана здебільшого музичний.

9. Аріана Ґранде

Аріана Ґранде-Бутера — американська музична виконавиця та акторка, яка почала мріяти про музичну кар’єру у віці 8 років.

Ґранде приєдналася до YouTube у 2007 році і завантажила своє перше відео “Ain’t No Other Man”.

У 2008 році у віці 15 років Ґранде почала професійно виступати в бродвейському мюзиклі, а її популярність як телеактриси зростала.

У 2011 році її кавер-версії пісень на YouTube привернули увагу лейблу звукозапису і призвели до підписання контракту з нею як з музичною виконавицею.

Ґранде стала дуже успішною музичною виконавицею і здебільшого викладає музику на YouTube.

10. A4

Білоруський автор контенту Владислав Андрійович Бумага, відомий в мережі як Влад А4 або просто А4, є одним з найпопулярніших російськомовних ютуберів.

Читайте також: 
Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 2

Він створив свій канал у 2014 році, а А4 — це відтворення його прізвища Бумага, що означає «папір».

У 2016 році він випустив відео під назвою “24 години в батутному центрі”, яке збільшило кількість його підписників з 200 000 до першого мільйона.

Зараз, маючи трохи більше 51 мільйона підписників, він продовжує завантажувати різноманітні челенджі та відеоблоги за участю своїх друзів, а також просувати свої брендові продукти.

11. JuegaGerman

Чилійський німець Алехандро Гармендія Араніс, також відомий як JuegaGerman, створює комедійні відео про повсякденне життя та відео “Пограймо” іспанською мовою.

Пік популярності Гармендія припав на 2015-2017 роки, коли його канал був другим за кількістю підписників після PewDiePie.

Гармендія має три канали на YouTube:

  • HolaSoyGerman, який він започаткував у 2011 році і зосередився на комедійних відео про повсякденне життя.
  • HolaSoyGerman2.
  • JuegaGerman, який він створив у 2013 році як ігровий канал Let’s Play.

12. Біллі Айліш

Американська співачка і авторка пісень Біллі Айліш Пірат Берд О’Коннелл розпочала свою музичну кар’єру у віці 14 років.

Вона писала пісні разом зі своїм братом Фіннеасом О’Коннелом заради розваги і завантажувала їх на SoundCloud.

Фіннеас написав пісню “Ocean Eyes” для свого гурту, але вирішив, що вона більше пасуватиме голосу Біллі.

Це привернуло увагу професіоналів музичної індустрії, і вже за рік вона підписала контракт зі своїм лейблом.

Кліп “Ocean Eyes” був розміщений на її каналі YouTube у 2016 році і почав збільшувати кількість підписників.

Вона здобула низку нагород, зокрема “Пісню року” на церемонії вручення премії “Греммі” у 2024 році за пісню “What Was I Made For?“, написану для фільму “Барбі”.

Незважаючи на те, що вона не входить до списку 30 найбільш підписних користувачів YouTube, її естетика та тексти пісень знайшли відгук у покоління Z, що потенційно може сприяти стрімкому зростанню її популярності як в Інтернеті, так і в офлайні.

Чому YouTube має значний вплив на інтернет-маркетологів

Досягнення статусу користувача з найбільшою кількістю підписників на YouTube закріплює за вами статус впливової особи та дозволяє отримувати серйозний дохід.

Ютубери не лише можуть заробляти на рекламі у відео, але й користуються попитом як посли брендів, які розміщують рекламу, огляди товарів та співпрацюють з брендами.

Прості згадки про продукти та бренди з боку інфлюенсера можуть стимулювати трафік і продажі для брендів.

Розумні інфлюенсери використовують можливості для диверсифікації у багатьох основних сферах співпраці та бізнесу, щоб збільшити свій дохід і забезпечити собі довголіття.

Подібно до того, як зірки спорту найвищого рівня завжди були затребувані як посли брендів, інфлюенсерів можна використовувати для просування бренду.

Це стосується не лише YouTube. TikTok зростає в плані популярності: 65% користувачів покладаються на творців контенту, коли приймають рішення про покупку.

У найближчі роки слідкуватимуть за інфлюенсерами, які зможуть домінувати на одній або навіть на обох платформах.

Біллі Айліш очолила топ-12 YouTube за підсумками минулого року, але її акаунт у TikTok також увійшов до топ-30 найбільш популярних акаунтів TikTok, що робить її домінуючою на обох платформах.

Інфлюенс-маркетинг корисний для інтернет-маркетологів, щоб поширювати повідомлення та охоплювати цільову аудиторію. Інфлюенсерів можна використовувати в рамках конкретних кампаній або для створення ажіотажу навколо продукту чи бренду.

Інфлюенс-маркетинг не обов’язково повинен бути тільки для великих брендів; інфлюенсери, які мають лише кілька тисяч залучених підписників, можуть допомогти поширювати меседжі.

А для менших брендів підвищена присутність у соціальних мережах може стати значною перевагою.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Brave Search представляє систему відповідей AI

Brave Search представляє систему відповідей AI

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Статті по цій темі

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube оголосив про вдосконалені аналітичні інструменти з аналізу аудиторії

YouTube оголосив про вдосконалені аналітичні інструменти з аналізу аудиторії

Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 2

Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 2

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: