5 напрямків, на які покоління Z витрачає гроші

5 напрямків, на які покоління Z витрачає гроші

6 хвилин

Змiст

З купівельною спроможністю понад $ 143 млрд, Gen Z, як очікується, цілком може струсонути світову роздрібну торгівлю. Але ось парадокс: хоча багато хто з Gen Z заробляють свої перші зарплати, вступають до коледжу або просто знаходять свою першу роботу, дослідження вже показують, що покоління купує та витрачає гроші зовсім не так, як їхні попередники, міленіали.

Наприклад, покоління X комфортно робить покупки в Інтернеті, а зумери, як це ні парадоксально, повертаються в офлайн-магазини. Або міленіали та старші покоління прив’язуються до бренду, а Z намагаються купувати продукти, орієнтуючись на баланс ціни та якості.

Публікуємо дослідження сервісу Hubspot, у якому було сформульовано 5 напрямків, на які представники покоління Z планують витрачати більше, ніж міленіали.

Освіта

Зумери починають накопичувати на отримання освіти раніше інших поколінь. Водночас вони охоче купують курси. 62 % вважають, що це надасть можливість покращити становище на роботі, 59 % впевнені, що освіта допоможе заробляти більше, для 46 % це підвищить шанси на кар’єрне зростання.

Why gen Z will learn new skills

Фактично, через зростання витрат на навчання в коледжі, здебільшого Gen Z урізало витрати на непотрібні покупки, просто щоби заощадити гроші на академічні інвестиції.

Досвід

Багато хто з покоління Z люблять відмовлятися від соцмереж і насолоджуватися враженнями від реального світу: читати книгу або покидають домівки, щоб отримати особистий досвід. Так, вони більш охоче, ніж міленіали, відправляються на вивчення місцевого мистецтва або намагаються зайнятися екстремальним спортом. У топ інтересів покоління Z увійшла музика (69 %), кіно (61 %), їжа та напої (58 %), ігри (54 %) та технології (53 %).

Gen Z's top five interests

Якщо ваш бренд продає фізичні товари, а не враження, типу подорожей, розгляньте можливість створення комунікації, що показує, як ваші продукти можуть покращувати враження аудиторії. Незалежно від продукту, розкажіть історію про досвід, який цікавить Gen Z, а потім поясніть, як ваш продукт може їм допомогти.

Читайте також:  Google переносить інструмент SafeSearch в Search Console

Gen Z віддає пріоритет основним продуктам, послугам і комунальним платежам

Зумери швидше витрачають гроші на необхідні продукти (харчові продукти, ліки), чим на гаджети. Майже всі учасники дослідження пояснили, що вони будуть вкладати більше коштів у товари першої необхідності, а не купувати товари, пов’язані з розвагами, модою або через лояльність до певного бренду.

Якщо ваш бренд продає основні товари, такі, як харчові продукти, мийні засоби або ліки, вам потрібно зробити дві речі.

По-перше, створіть рекламний контент, який нагадує аудиторії Gen Z про те, чому ваші продукти важливі та варті їхнього бюджету.

По-друге, майте на увазі, що навіть якщо ваші продукти необхідні, Gen Z однаково можуть їх дослідити, прочитати коробку перед покупкою та порівняти їх з іншими продуктами в тій же категорії. Оскільки багато брендів роблять продукти першої необхідності, ви потрібно буде створити комунікацію, що пояснить, чому ваш продукт ефективніший або вигідніший, ніж у конкурентів.

Якщо ваша компанія не продає необхідний продукт, ще важливіше створити маркетингові матеріали, що підкреслюють потребу у вашому продукті, як він може допомогти клієнтам вирішити повсякденні завдання, та чому він коштує зароблених грошей Gen Z. Пам’ятайте, що перший пріоритет покупки для Gen Z не ваш продукт, а дещо інше. Тож подумайте про методи, якими ви зможете привернути їхню увагу.

Gen Z буде інвестувати в технології

Окрім технологічних потреб, Gen Z буде час від часу витрачатися на технологічний досвід, який допомагає їм веселитися, наприклад, на відеоігри. Фактично, дослідження, проведене у 2019 році, показало, що дві третини чоловіків із покоління Z кажуть, що ігри є «ключовим компонентом» того, ким вони є.

Gen Z воліє купувати дешевий одяг

Недавній звіт Business Insider показав, що Gen Z нелегко переконати в силі брендового логотипа, коли мова заходить про одяг. Насправді, на відміну від інших поколінь, лояльність до бренду є однією з останніх речей, про які вони думають під час ухвалення рішення про покупку. Те, на чому фокусується покоління, це ціна та цінність продукту.

Читайте також:  Google Analytics 4 оновлює робочу область

Хоча очікується, що Gen Z витратить на одяг менше грошей, ніж інші покоління, дослідники вважають, що вони все ще відчувають тиск, щоби добре виглядати перед своїми однолітками. Це тиск, який може бути спричинений соціальними мережами, школою, роботою або соціальним середовищем, як і раніше буде приводити вікову групу до магазинів одягу або інтернет-магазинів. У той час як роздрібні продавці мають очікувати змін у поведінці витрат від цього покоління, Gen Z однаково буде купувати одяг, який виглядає на них добре, хорошої якості та за доступною ціною.

Як просувати продукти та послуги для покоління Z

Ґрунтуючись на вищезазначених дослідженнях, Gen Z з меншою ймовірністю буде легковажно витрачати гроші на непотрібну розкіш або брендові «фішки». Тому маркетологи можуть починати замислюватися над стратегією просування товарів і послуг для молоді.

Але, зрештою, споживча тенденція ставити цінність на перше місце не мають маркетологів лякати або шокувати. Фактично, саме це повинно мотивувати запитувати: «Як я можу забезпечити більшу цінність для моїх клієнтів?»

Хоча Gen Z може здатися більш економними, це не означає, що вони взагалі нічого не куплять у вас. Багато з ваших найскромніших потенційних клієнтів однаково купуватимуть, інвестуватимуть або витрачатимуть гроші на пропозиції вашого бренду, якщо вони здаються цінними, допомагають їм вирішувати болючі точки або дають позитивний досвід, що запам’ятовується.

Насамкінець, поліпшення бренду, орієнтація на якість обслуговування клієнтів і просування позитивних відгуків про компанії будуть мати велике значення для Gen Z і всієї іншої аудиторії.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: