Найголовніші результати звіту про стан маркетингу від HubSpot

Найголовніші результати звіту про стан маркетингу від HubSpot

6 хвилин

Змiст

Автори звіту про стан маркетингу від HubSpot рекомендують працювати з відео та приділяти увагу E-mail-маркетингу.

Компанія HubSpot опублікувала звіт про тренди маркетингу. Його дані представляють собою зведені результати опитування більше 1500 маркетологів зі всього світу. Автори опитування цікавились у респондентів планами, стратегіями та баченням розвитку маркетингу у 2021 році. Серед питань, про які йшлося у звіті – плани щодо бюджету, ідеї по створенню та просуванню контенту, в тому числі відео, використання та оцінка каналів у SMM, стратегії та тактики E-mail-маркетингу та багато іншого.

Пропонуємо вашій увазі найосновніше зі звіту HubSpot.

Стратегії та цілі маркетингу

Найбільш популярна стратегія маркетологів пов’язана з соціальними медіа (біля 70% респондентів), на другому місці – SEO (40%), найменше вкладають в холодні дзвінки (менше 10%) та зовнішню рекламу (12%).

Основні маркетингові цілі – генерація лідів (34% респондентів), покращення рівня задоволення клієнтів (22%) та зростання впізнаваності бренду (19%). Більшість маркетологів, які заявили про збільшений бюджет цього року, планують витратити його на платну рекламу (27%), створення контенту (26% респондентів) та програмне забезпечення (26%).

Канали та метрики маркетинг-стратегії

Найпопулярнішим каналом, яким маркетологи послуговуються для маркетингових цілей, були названі соціальні мережі (82% респондентів). На другому місці – сайт (80%), далі увага приділяється емейл-маркетингу (62%), контенту та SEO (41%) та платній рекламі в соцмережах (39%).

Основною метрикою оцінювання контент-маркетингової стратегії є продажі – таку відповідь дали більше 61% респондентів. Проте іншими важливими метриками маркетологи вважають веб-трафік (52%), соціальне залучення (48%) та генерацію лідів (40%). Цікаво, що увага до соціального залучення як метрики діяльності маркетолога, виросла майже вдвічі (на 187%) в порівнянні з 2020 роком.

Формати контенту

Що стосується форматів контенту, то уже третій рік поспіль найбільші надії маркетологи покладають на відео (64%), на другому місці – блоги (52%), далі слідують інфографіка (42%) та case-study (37%).

Ефективність соціальних медіа-каналів

Автори звіту проаналізували використання маркетологами соціальних медіа-каналів та дізнались у респондентів щодо їх ефективності. Трьома найпопулярнішими платформами соціальних медіа виявились Instagram (використовують більше 80% опитаних), Facebook (80%) та Twitter (62%). Найменша увага приділяється Snapchat, Pinterest та Tumblr.

Щодо найбільш ефективних соціальних платформ, то опитані експерти назвали Facebook (45%), Instagram (32%) та LinkedIn (9%).

E-mail-маркетинг

Автори звіту відзначають, що 77% маркетологів відзначили більш ефективне залучення клієнтів через електронну пошту. Основними тактиками E-mail-маркетингу були названі персоналізовані повідомлення (27%), зручність електронних листів на мобільних пристроях (24%) та сегментація підписників (20%).

Читайте також:  Google AdSense запускає відповідний пошук для Auto Ads

tactics for email marketing

Що стосується кількості листів E-mail-розсилки, то більшість маркетологів вважає ефективною частоту не більше 2 листів на тиждень (38%), проте 35% респондентів використовують 3-5 листів на тиждень.

Відео-маркетинг

2020 рік став періодом шаленого росту популярності відео – його завантаження виросло на 80% у порівнянні з минулим роком. Хоча на початку 2021 року темпи росту інтересу до відео дещо сповільнилися, загальна кількість завантажень зараз є на 88% вищою, ніж до пандемії.

Найпопулярнішим було відео тривалістю менше 30 секунд (у 2020 році таких відео було завантажено на 62% більше, аніж у 2019). Проте найбільший ріст минулого року показала категорія відео тривалістю 30-60 хвилин (ця категорія збільшилась на 140%, тобто в півтори рази). Це говорить про те, що контент довшої форми стає все більш популярним варіантом для бізнесу.

Окрім того, покращилась конверсія відео – загалом на 30% у 2020 році. Найкращі показники конверсії мав початок відео (умовна перша хвилина) – принаймні цей факт відзначили більше 55% респондентів.

Автори звіту підкреслюють, що такі дані стосовно відео для бізнесу доводять, що сьогодні не досить просто розміщувати смішні відео котиків у соціальних мережах – аудиторія готова до сприйняття відеоконтенту та гарно на нього реагує. Відео можна використовувати не лише для розваги, але й для навчання та бізнес-цілей.

Надія Баловсяк

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

Рекламна кампанія не ОК?

Рекламна кампанія не ОК?

Як продати нерухомість? 8 порад з налаштування реклами

Як продати нерухомість? 8 порад з налаштування реклами

Статті по цій темі

Що очікують маркетологи від наступного року?

Що очікують маркетологи від наступного року?

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: