Найголовніші результати звіту про стан маркетингу від HubSpot

Найголовніші результати звіту про стан маркетингу від HubSpot

6 хвилин

Змiст

Автори звіту про стан маркетингу від HubSpot рекомендують працювати з відео та приділяти увагу E-mail-маркетингу.

Компанія HubSpot опублікувала звіт про тренди маркетингу. Його дані представляють собою зведені результати опитування більше 1500 маркетологів зі всього світу. Автори опитування цікавились у респондентів планами, стратегіями та баченням розвитку маркетингу у 2021 році. Серед питань, про які йшлося у звіті – плани щодо бюджету, ідеї по створенню та просуванню контенту, в тому числі відео, використання та оцінка каналів у SMM, стратегії та тактики E-mail-маркетингу та багато іншого.

Пропонуємо вашій увазі найосновніше зі звіту HubSpot.

Стратегії та цілі маркетингу

Найбільш популярна стратегія маркетологів пов’язана з соціальними медіа (біля 70% респондентів), на другому місці – SEO (40%), найменше вкладають в холодні дзвінки (менше 10%) та зовнішню рекламу (12%).

Основні маркетингові цілі – генерація лідів (34% респондентів), покращення рівня задоволення клієнтів (22%) та зростання впізнаваності бренду (19%). Більшість маркетологів, які заявили про збільшений бюджет цього року, планують витратити його на платну рекламу (27%), створення контенту (26% респондентів) та програмне забезпечення (26%).

Канали та метрики маркетинг-стратегії

Найпопулярнішим каналом, яким маркетологи послуговуються для маркетингових цілей, були названі соціальні мережі (82% респондентів). На другому місці – сайт (80%), далі увага приділяється емейл-маркетингу (62%), контенту та SEO (41%) та платній рекламі в соцмережах (39%).

Основною метрикою оцінювання контент-маркетингової стратегії є продажі – таку відповідь дали більше 61% респондентів. Проте іншими важливими метриками маркетологи вважають веб-трафік (52%), соціальне залучення (48%) та генерацію лідів (40%). Цікаво, що увага до соціального залучення як метрики діяльності маркетолога, виросла майже вдвічі (на 187%) в порівнянні з 2020 роком.

Формати контенту

Що стосується форматів контенту, то уже третій рік поспіль найбільші надії маркетологи покладають на відео (64%), на другому місці – блоги (52%), далі слідують інфографіка (42%) та case-study (37%).

Ефективність соціальних медіа-каналів

Автори звіту проаналізували використання маркетологами соціальних медіа-каналів та дізнались у респондентів щодо їх ефективності. Трьома найпопулярнішими платформами соціальних медіа виявились Instagram (використовують більше 80% опитаних), Facebook (80%) та Twitter (62%). Найменша увага приділяється Snapchat, Pinterest та Tumblr.

Щодо найбільш ефективних соціальних платформ, то опитані експерти назвали Facebook (45%), Instagram (32%) та LinkedIn (9%).

E-mail-маркетинг

Автори звіту відзначають, що 77% маркетологів відзначили більш ефективне залучення клієнтів через електронну пошту. Основними тактиками E-mail-маркетингу були названі персоналізовані повідомлення (27%), зручність електронних листів на мобільних пристроях (24%) та сегментація підписників (20%).

Читайте також:  Google Search Console & Google Analytics. Що спільного ?

tactics for email marketing

Що стосується кількості листів E-mail-розсилки, то більшість маркетологів вважає ефективною частоту не більше 2 листів на тиждень (38%), проте 35% респондентів використовують 3-5 листів на тиждень.

Відео-маркетинг

2020 рік став періодом шаленого росту популярності відео – його завантаження виросло на 80% у порівнянні з минулим роком. Хоча на початку 2021 року темпи росту інтересу до відео дещо сповільнилися, загальна кількість завантажень зараз є на 88% вищою, ніж до пандемії.

Найпопулярнішим було відео тривалістю менше 30 секунд (у 2020 році таких відео було завантажено на 62% більше, аніж у 2019). Проте найбільший ріст минулого року показала категорія відео тривалістю 30-60 хвилин (ця категорія збільшилась на 140%, тобто в півтори рази). Це говорить про те, що контент довшої форми стає все більш популярним варіантом для бізнесу.

Окрім того, покращилась конверсія відео – загалом на 30% у 2020 році. Найкращі показники конверсії мав початок відео (умовна перша хвилина) – принаймні цей факт відзначили більше 55% респондентів.

Автори звіту підкреслюють, що такі дані стосовно відео для бізнесу доводять, що сьогодні не досить просто розміщувати смішні відео котиків у соціальних мережах – аудиторія готова до сприйняття відеоконтенту та гарно на нього реагує. Відео можна використовувати не лише для розваги, але й для навчання та бізнес-цілей.

Надія Баловсяк

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Що очікують маркетологи від наступного року?

Що очікують маркетологи від наступного року?

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: