Не ChatGPT єдиним: як іще штучний інтелект спрощує роботу з контентом

Не ChatGPT єдиним: як іще штучний інтелект спрощує роботу з контентом

6 хвилин

Змiст

Представляємо вам гостьовий пост на тему інноваційного ШІ. В цій статті ви не лише відкриєте для себе інформацію та знання, як завдяки ШІ можна спростити процес створення контенту, але й зануритеся у світ дивовижних можливостей, які він відкриває перед сучасними контент-мейкерами.

Наталія Кирик — засновниця контент-студії WordFactory

Коли йдеться про штучний інтелект, 80% людей мають на увазі ChatGPT, ще приблизно 10–15% — нейромережу Midjourney, здатну створювати зображення під запити користувачів. Але ми у WordFactory експериментуємо з численними інструментами на основі ШІ, здатними поліпшувати контент на сайті. То яким буде правильне рішення, коли вам потрібен копірайтинг — замовити його в автора чи створити самостійно за допомогою штучного інтелекту? Ділимося досвідом WordFactory й докладно розповідаємо про можливості й обмеження різних інструментів.

ClickUp

ChatGPT має один суттєвий недолік — йому дуже складно пояснити, чого ви від нього хочете. Іноді це змушує писати промпти на сотні слів, витрачаючи години робочого часу. ClickUp здатен розв’язати цю проблему. Він пропонує понад 100 сценаріїв застосування готових текстів. Людині потрібно вказати, яку роль вона грає у компанії та для чого їй матеріал, а потім дати запит. Це значно поліпшить якість результату без необхідності здійснення десятків ітерацій. Інструмент також здатен перекладати тексти десятьма популярними мовами та адаптувати їх під особливості регіональних ринків.

Writesonic

Цей застосунок працює на основі генеративної моделі GPT-4, але має інші базові налаштування порівняно з ChatGPT. Ба більше, його спеціально створено для усунення багів найпопулярнішої нейромережі світу. Тексти, написані Writesonic, легше читати — вони менш заспамлені, в них вживаються розбавлені ключові фрази, в них немає зайвих лексичних конструкцій. Саме тому інструмент часто використовують для наповнення блогів, написання гостьових постів і ведення соціальних мереж. Він легко підлаштовується під будь-який тон мовлення чи корпоративний стиль. У нього є чимало цікавих функцій на кшталт голосового керування та чат-бота для швидкої навігації.

Читайте також:  Google відключить 4 моделі атрибуції в Ads та Analytics

Spinach

Персональний помічник або секретар компанії — залежно від вибраного тарифного плану та поставлених задач. Цей застосунок на основі штучного інтелекту вміє:

  • призначати зустрічі та наради, нагадувати про них і контролювати відвідуваність;
  • створювати транскрипції відеоконференцій і вести протоколи в автоматичному режимі;
  • підбивати підсумки нарад і створювати задачі відповідно до ухвалених рішень;
  • генерувати документи та надсилати їх у пошті, корпоративних месенджерах чи планерах.

Тільки уявіть: ви обговорили майбутню статтю, допис для соцмереж чи текст для лендингу на зустрічі, а Spinach створює задачу з докладним описом, який можна надіслати в іншу генеративну модель одним кліком. Лишається тільки переглянути й відредагувати результат. Все просто, швидко, без рутини.

NightCafe

Штучному інтелекту поки рано довіряти генерацію реалістичних фото — він часто робить прикрі помилки на кшталт зайвих пальців, нерозбірливих написів чи деформованих об’єктів. А от авторські арти — зовсім інша справа. NightCafe дає змогу на повну реалізувати свій творчий потенціал. У застосунку можна не просто дати запит, а й вказати інші налаштування:

  • вибрати одну з восьми нейромереж для генерації зображень — кожна має власні особливості та сценарії застосування;
  • вказати необхідний авторський стиль — доступно понад 40 варіантів оформлення артів;
  • задати роздільну здатність, співвідношення сторін і кількість зображень на виході.

Цікава особливість NightCafe — проведення щоденних конкурсів на генерацію найкращих артів. Переможці отримують кредити для безкоштовного використання інструмента.

Bria

Генеративна модель, створена спеціально для онлайн-бізнесу. На відміну від конкурентів, вона має чимало запобіжників. Завдяки цьому генеруються виключно етичні зображення, які не порушують жодних законів, правил і моральних норм. Bria також має готові пресети для швидкого створення:

  • фонів;
  • артів;
  • облич;
  • логотипів;
  • слайдів для презентацій.
Читайте також:  Як рітейл використовує соціальні мережі в 2023 році

У кожному розділі є чимало налаштувань. Наприклад, програма дає змогу вибирати емоції на портреті, пропорції тіла та стилі зачісок. Ще одна особливість Bria — легка інтеграція в різноманітні системи керування ресурсами підприємства, корпоративні месенджери, планери і самописні програмні рішення.

Fliki

Основна функція Fliki — перетворення тексту на мовлення. Тут доступно 1000 голосів, що вміють розмовляти 75 мовами. Звісно, якість прямо пропорційна популярності цієї мови — найкраще програма спілкується англійською, іспанською, французькою та італійською. І все ж цей інструмент буде незамінним, якщо потрібно вийти на інші ринки з мінімальним бюджетом. У топових тарифних планах Fliki здатен компонувати повноцінні відео, генеруючи для них статичні чи анімовані фони. Розробники стверджують, що це збільшує швидкість публікації нового контенту в 10 разів.

DeepL

Один із найкращих інструментів онлайн-перекладу у світі. Наразі він підтримує 30 популярних мов. На відміну від Google Translate, цей сервіс здатен оперувати складними ідіомами та підбирати фрази з аналогічним значенням, зрозумілі носіям інших культур. DeepL буде незамінним інструментом для керування контентом, адже він також здатен конвертувати документи в інші формати й дописувати фрагменти текстів завдяки вбудованій генеративній нейромережі. Ще одна його корисна функція — пошук та автоматичне виправлення помилок у статтях.

Чи варто довіряти штучному інтелекту?

Навіть найбільші скептики змушені визнати, що штучний інтелект назавжди змінив сферу інтернет-маркетингу. Він спростив багато задач, а в деяких галузях навіть став незамінним, значно підвищивши ефективність ведення бізнесу. І все ж експерименти WordFactory підтверджують, що його компетенція поки залишається обмеженою. Якщо потрібні справді унікальні тексти, зображення чи відео, слід звертатися до авторів. Штучний інтелект слухняно виконує поставлені задачі, але не може додати в продукт своєї праці жодної краплі креативу. Іноді можна обійтися і без нього, але такий контент точно не стане рушієм бізнесу. Отже, поки що штучний інтелект можна назвати хорошим помічником копірайтера, художника чи відеографа, але точно не їхнім замінником.

Читайте також:  Яка нова політика реклами Google для крипти?

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Нагадування – Google вимикає API Universal Analytics

Нагадування – Google вимикає API Universal Analytics

Google тестує нові інструменти для більш персоналізованого досвіду покупок

Google тестує нові інструменти для більш персоналізованого досвіду покупок

Статті по цій темі

Ілон Маск створює Grok — конкурента ChatGPT

Ілон Маск створює Grok — конкурента ChatGPT

GPT-4: приклади, обмеження та потенційні ризики

GPT-4: приклади, обмеження та потенційні ризики

DALL·E 3 тепер буде у ChatGPT, Bing та у Microsoft Designer

DALL·E 3 тепер буде у ChatGPT, Bing та у Microsoft Designer

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: