У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

9 хвилин

Змiст

Оновлення мають призвести до зменшення на 40% некорисного контенту у пошуку.

Google випускає кілька заходів, спрямованих на покращення якості своїх результатів пошуку починаючи з березня.

Google випускає березневе основне оновлення 2024 року і кілька оновлень щодо спаму (також відоме як березневе оновлення 2024 року спаму). Крім того, система корисного вмісту від Google була включена в загальну систему основного ранжування.

Крім того, Google оголосив кілька нових і оновлених політик щодо спаму, які він почне здійснювати за допомогою автоматизованих алгоритмів і ручних дій.

Березневе основне оновлення 2024 року є найбільшим, ніж будь-коли

Елізабет Такер, Директор Продукту, Пошук в Google, розповіла, що оновлення допоможе знизити некорисний контент у пошуку Google на 40%.

“Ми очікуємо, що комбінація цього оновлення та наших попередніх зусиль відразу зменшить кількість низькоефективного, неоригінального контенту в результатах пошуку на 40%”, – написала Такер. Випуск березневого 2024 року основного оновлення може зайняти до місяця. Під час оновлення будуть оновлені і випущені кілька систем.

Це оновлення, на відміну від деяких попередніх основних оновлень, включає вдосконалення декількох компонентів загальної основної системи. Це березневе основне оновлення матиме кілька оновлень всередині нього, оскільки воно торкнулося кількох систем в межах основного оновлення, Google випустить оновлення для цих систем у наступні тижні.

Березневе 2024 року основне оновлення є “складнішим оновленням, ніж наші звичайні основні оновлення”, – сказав Кріс Нельсон з команди якості пошуку в Google. Google внесло “зміни в кілька основних систем”, додав він.

Google вдосконалив свої основні системи ранжування, щоб показувати більше корисних результатів, використовуючи різноманітні інноваційні сигнали та підходи (більше про це пізніше).

Фактично, оскільки Google оновлює кілька основних систем, “рейтинги будуть зазнавати більше коливань, ніж звичайне основне оновлення, оскільки різні системи будуть повністю оновлені та посилювати одна одну”, – додав Нельсон.

Google сказав, що це оновлення удосконалило його розуміння того, які вебсторінки “некорисні, мають поганий користувацький досвід або виглядають так, що їх створено для пошукових систем, а не для людей.” Це “може включати сайти, створені переважно для відповіді на дуже конкретні запити пошуку”, – додав Google.

Оновлення корисного вмісту тепер є частиною основних оновлень

З цим березневим основним оновленням 2024 року Google припинить анонсувати нові оновлення корисного вмісту, оскільки система корисного вмісту була включена до системи основного оновлення.

Читайте також:  80% рекламних бюджетів в Україні йдуть в digital

Останнє оновлення корисного контенту було у вересні 2023 року, було великим оновленням, яке вплинуло на декілька сайтів. Надіємося, що деякі сайти, які постраждали від оновлення, яке було у вересні 2023 року, то у 2024 році основного оновлення, зможуть нормально ранжуватися та функціонувати.

Класифікатор для системи корисного вмісту був переглянутий та тепер вбудований у березневе 2024 року основне оновлення.

Проте класифікатори корисного вмісту – не єдині системи, що входять до цього березневого 2024 року основного оновлення. Фактично, Google сказав, що робота над березневим 2024 року основним оновленням почалася з оновлення корисного вмісту 2022 року.

Що робити, якщо ваші рейтинги впали після оновлення системи Гугл?

Якщо ваші рейтинги впали після оновлення основної системи, ось поради, які Google раніше давав тим, кого негативно вплинуло на це оновлення:

  1. Немає конкретних дій для відновлення. Негативний вплив на рейтинги може не свідчити про щось погане з вашими сторінками.
  2. Відповідь на певні питання для оцінки якості вашого контенту. Відповідаючи на питання щодо якості вашого контенту, ви можете з’ясувати, що потрібно покращити.
  3. Чекайте на наступне основне оновлення. Можливо, ви побачите покращення між основними оновленнями, але найбільші зміни відбудуться після наступного основного оновлення.

Коротко кажучи, створюйте корисний контент для людей, а не для позиціювання у пошукових системах.

“Для цього оновлення немає нічого нового чи особливого, що творцям потрібно робити, якщо вони створювали задовільний контент для людей. Для тих, хто може не позиціюватися так добре, ми настійно рекомендуємо ознайомитися з нашою сторінкою допомоги зі створення корисного, надійного контенту, орієнтованого на людей”, – пояснив Нельсон.

Оновлення щодо спаму за березень 2024 року

Google також оголосила про випуск нових оновлень щодо спаму, які вона називає березневим 2024 року оновленням спаму, а також оновлення політики щодо спаму для доповнення випуску березневого 2024 року основного оновлення.

Два з цих оновлень щодо спаму призведуть до автоматизованих та ручних дій на цьому тижні. Оновлення спаму щодо зловживання репутацією сайту набуде чинності через два місяці відсьогодні, 5 травня.

Читайте також:  Як штучний інтелект сприяє розвитку онлайн-продажів в інтернет-магазині

Масштабне зловживання пошуковим спамом через використання великих обсягів контенту

Масштабне зловживання пошуковим спамом через використання великих обсягів контенту – це оновлення старої політики “спамного автоматично генерованого контенту”, яка тепер виходить за рамки лише “спамного автоматично генерованого контенту” і тепер включає будь-який метод створення контенту великими обсягами з метою позиціювання в пошуку.

Google заявив, що створення контенту великими обсягами для підвищення рейтингу у пошуку – чи то за допомогою автоматизації, людей чи комбінації – суперечить його вимогам.

“Це дозволить нам приймати заходи щодо більшої кількості типів контенту з малою або взагалі без користі, створених великими обсягами, наприклад, сторінок, які претендують на відповіді на популярні запити пошуку, але не забезпечують корисного вмісту”, – написав Google.

Які приклади сторінок, що претендують на відповіді, але не дають їх? Такер пояснила, що це сторінки, які починають з того, що обіцяють відповісти на ваше запитання, вводять вас у хитромудрий контент низької якості та ніколи не надають відповіді на ваші запитання.

“Наша давня політика щодо спаму полягала в тому, що використання автоматизації, включаючи генеративний штучний інтелект, є спамом, якщо основна мета – маніпулювання рейтингом у результатах пошуку. Оновлена політика в тому ж дусі, що й наша попередня політика, і заснована на тому самому принципі. Вона розширена, щоб враховувати більш складні методи створення масштабованого контенту, де не завжди є зрозумілим, чи був низькоефективний контент створений виключно через автоматизацію.”

“Наша нова політика призначена допомогти людям чіткіше зосередитися на ідеї того, що створення контенту великими обсягами є зловживанням, якщо воно здійснюється з метою маніпулювання позиціями в пошукових результатах і що це стосується якщо використовується автоматизація, так і люди.”

Google почне діяти проти масштабних зловживань контентом як через алгоритмічні системи спаму, так і через ручні дії на цьому тижні.

Зловживання доменами, термін дії яких закінчився, тепер вважається спамом

“Зловживання простроченими доменами” – практика покупки прострочених доменів та їх повторного використання з “наміром підвищити рейтинг пошуку низькоефективного контенту” – тепер вважається спамом, сказала Такер.

Ця техніка може намагатися обманути користувачів, що новий контент на домені є частиною старого сайту, коли це не так.

Читайте також:  Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 2

Це конкретне та чітке повідомлення для творців контенту не купувати прострочені домени з метою повторного використання цих доменів з метою позиціювання в Google Search.

Google почне діяти проти зловживання простроченими доменами як через алгоритмічні системи спаму, так і через ручні дії на цьому тижні.

Зловживання репутацією сайту (також відоме як Паразитне SEO) також є спамом

У Google є нова політика щодо “зловживання репутацією сайту”, деякі SEO-фахівці називають це “Паразитним SEO”, коли сторонні сайти розміщують контент низької якості, наданий третіми сторонами, щоб використовувати рейтингову потужність цих сторонніх веб-сайтів. Google пояснив: “третя сторона може публікувати відгуки про позики на довіреному освітньому веб-сайті, щоб отримати перевагу в рейтингуванні від цього сайту”.

“Такий контент, що високо позиціюватися у пошуку, може збентежити або ввести в оману відвідувачів, які можуть мати відмінні очікування від контенту на певному веб-сайті”, – додав Google.

Ця нова політика уточнює, що “контент сторонніх сторін, вироблений переважно для підвищення рейтингу і без тісного контролю власника веб-сайту, вважається спамом”.

Проте ця нова політика не вважає весь контент сторонніх сторін порушенням. Google сказав, що “лише ті, які розміщуються без тісного контролю і призначені для маніпулювання рейтингом у пошуку”.

Google навів такий приклад:

“Багато видань розміщують рекламний контент, який призначений для їхніх постійних читачів, а не в першу чергу для маніпулювання рейтингом у пошуку. Іноді його називають ‘native advertising’ або ‘advertorial’. Цей тип контенту, як правило, не турбує постійних читачів видання, коли вони знаходять його на сайті видавця безпосередньо або коли приходять на нього з результатів пошуку Google”.

Google сказав, що вони повідомляють про цю політику за два місяці вперед і почнуть діяти проти цього зловживання як через автоматичні, так і через ручні дії через два місяці. Конкретна дата – 5 травня.


Google також оновив свої директиви для рейтерів якості пошуку у форматі PDF, оновивши характеристики ненадійних сторінок та додавши ілюстративні приклади.

Google опублікує на своїй панелі стану пошуку інформації про завершення оновлень, і ми також опублікуємо тут новину.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Нагадування – Google вимикає API Universal Analytics

Нагадування – Google вимикає API Universal Analytics

Google тестує нові інструменти для більш персоналізованого досвіду покупок

Google тестує нові інструменти для більш персоналізованого досвіду покупок

Google вже заблокував понад 5,5 мільярдів поганих оголошень завдяки ШІ

Google вже заблокував понад 5,5 мільярдів поганих оголошень завдяки ШІ

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: