Реклама в YouTube 2023: усі типи нових відео кампаній + корисні поради

Реклама в YouTube 2023: усі типи нових відео кампаній + корисні поради

10 хвилин

Змiст

Відео реклама на YouTube є потужним інструментом для контакту з цільовою аудиторією для досягнення ваших задач. Проте, ефективність значно залежить від вашого вміння правильно використовувати цей інструмент. Ми пропонуємо корисні поради щодо оптимального розміщення відео реклами на YouTube.

Вибір правильного підтипу кампаній YouTube реклами

ChatGPT з цим питанням вам не допоможе, бо інформація в його базі півторарічної давнини. А ряд суттєвих змін в структуру на налаштування відеокампаній були внесені в Google Ads з початку 2023 року.

Ми в digital агенції UAMASTER постійно використовуємо відео рекламу в YouTube для наших клієнтів, тому уважно стежимо за всіма змінами та новинками, і залюбки поділимося з вами інформацією та порадами.

Перше, і це головна новина: замість одного підтипу TrueView in-Stream наразі доступні три нових окремих підтипи: “Більше переглядів”, “Ефективне охоплення” та “Цільова частота”. Якщо ви думаєте, що зміни лише косметичні, то помиляєтесь. Ці ж цілі ми могли обирати в налаштуваннях TrueView in-Stream. Але раніше рекламодавцям було доступно більше комбінацій “ціль + модель оплати”. Наприклад, для цілі “Більше переглядів” раніше були доступні CPM та CPV, а зараз тільки CPV.

Друге: якщо ви вирішили зробити копію старої відео кампанії, яку створили рік тому, не дивуйтесь, якщо Google Ads видасть повідомлення про помилку, і не виконає ваше завдання. Це відбудеться в тому випадку, якщо зараз для нових компаній немає такої комбінації “цілі + моделі оплати”, яку ви використовували минулого разу. Маленький лайфхак – ви можете активувати стару кампанію, просто замініть рекламне оголошення.

Третє: YouTube дозволяє використовувати аудіо рекламу для українських рекламодавців. Зараз ви можете протестувати цей формат, поки більшість рекламодавців ще про нього не знають.

Четверте, і найменш важливе: на кілька тижнів Google прибирав можливість запуску Out-Stream кампаній. Але потім передумав і повернув цю опцію. А потім, поки ми писали цю статтю, знов прибрали. Out-Stream Шредінгера якийсь. Чому це не важливо: бо це найменш ефективний тип кампаній, і його не потрібно використовувати 😉

П’яте: Гугл буде генерувати вам рекламні відео за допомогою ШІ. Деталі нижче по тексту.

Перша задача маркетолога та медіабайера визначити який підтип кампаній дозволить отримати найкращий результат.

Всі підтипи кампаній YouTube реклами, липень 2023 року


Більше переглядів

In-stream та In-Feed для відео з можливістю пропуску для отримання максимального VTR. Чудове рішення для storytelling відео.

Читайте також:  10 серпня 2023 року відбудеться iForum: єднаємо ідеї та людей заради перемоги

Ефективне охоплення

In-Stream та Bumper Ads для тих, хто прагне максимального охоплення при низькому CPM. Найкраще відпрацюють відео з простим повідомленням.

Цільова частота

Наочна ілюстрація жарту про боротьбу природи та програмістів, де природа досі виграє. Адже налаштування частоти з більшими можливостями є в підтипах “більше переглядів” та “ефективне охоплення”.

Схоже, цей підтип кампаній гугловці (чи googlers) зробили спеціально для тих людей, які не дуже люблять думати.

Цей підтип кампаній підтримує одразу всі формати відео: Bumper Ads, а також in-Stream з можливістю пропуску та без. Оплата тільки по СРМ.

Оголошення In-stream, які не можна пропустити

Найкращий варіант роздратувати свою цільову авдиторію, якщо ви забули правильно налаштувати частоту контакту 🙂 Нагадаємо, для України та більшості країн це хронометраж до 15 секунд (в окремих країнах допуск до 20 секунд).

Оплата тільки по СРМ, який буде вищим ніж в інших типах кампаній.

Можна використовувати для не цікавої 15-секундної реклами, або якщо ви маєте дуже великий бюджет та хочете за короткий час гарантовано донести інформацію до цільової авдиторії.

Out-stream

Сподіваємось, співробітники Google не прочитають цей абзац. Бо далі буде правда.

Нагадаємо – Out-Stream – це єдиний тип кампаній, який показується лише на сайтах-партнерах і НЕ показується в YouTube. Він відображається тільки на мобільних пристроях. Велике охоплення, дуже дешево (vCPM). І вкрай не ефективно для будь-яких цілей рекламодавця.

Єдине виправдання чи допуск для використання Out-Stream – вам потрібно побудувати велике охоплення за короткий проміжок часу з дуже простим коротким повідомленням. Але краще це зробити іншими інструментами.

І як ми вже писали вище, в липні Out-Stream кампанії спочатку прибрали з рекламного кабінету, потім повернули, потім знову прибрали. Якщо ми більше не зможемо використовувати цей підтип – ніхто плакати не буде.

Збільшення кількості конверсій

Чудове рішення для усіх рекламодавців з конверсійними задачами: отримайте більше конверсій завдяки відеорекламі, яка заохочує глядачів до взаємодій із вашою компанією. Для використання цього підтипу відео реклами потрібно спочатку налаштувати правильні конверсії в Google Analytics 4, потім “зв’язати” облікові записи Google Ads та Google Analytics.

Ще один нюанс: кампанії на конверсії показуються одночасно в YouTube та Google Display Network, і неможливо змінити налаштування плейсментів.

Читайте також:  HubSpot і TikTok оголошують про співпрацю з CRM для залучення потенційних клієнтів B2B

Послідовність оголошень

Згідно з результатами досліджень, будь-який тип послідовності буде ефективніший ніж одне відео. Гугл пропонує кілька стандартних комбінацій коротких та довгих відео, а за потреби ви можете створити власний тип послідовностей.

Стандартні послідовності

Наприклад, використання найбільш поширеного сценарію The Follow Up (довге відео + коротке відео) у порівнянні тільки з одним довгим відео дає + 79% Brand Awareness та +87% намір покупки.

Послідовності та Brand Awareness

Послідовності та Намір Покупки

Наш досвід використання послідовностей дуже позитивний: мали чудові результати. Важливий коментар: не забувайте, що для використання цього підтипу кампаній вам потрібні цікаві рекламні відео та уважність для правильного налаштування усіх таргетингів кампанії.

Маленький технічний нюанс: для використання цього підтипу кампаній ваші облікові записи Google Ads та YouTube мають бути “зв’язані”.

Аудіо

Відносно новий тип кампаній для України. В США його почали тестувати ще кілька років тому. Основна задача – охоплення цільової авдиторії під час прослуховування музики на YouTube.

Спробуйте як альтернативу рекламі на радіо, чи доповненню до неї. Адже в онлайні ви можете охоплювати тільки цільову авдиторію, якщо вмієте правильно налаштовувати таргетинги.

New! Кампанії на збільшення кількості YouTube підписників

З’явилася лише пару днів тому. В англомовному інтерфейсі цей підтип називається “YouTube engagements”. Ми ще не встигли перевірити чи ефективно вона працює, запустимо першу тестову кампанію цього тижня.

Чому важливо: раніше SMM-ники страждали, коли мали задачу підвищення кількості підписників YouTube каналу за допомогою реклами. Так, це можна було зробити після танців з бубном, якщо правильно налаштувати кампанію на конверсії. Але результат не завжди був позитивним. Зараз же Гугл дає простий та зрозумілий інструмент для всіх охочих.

На цьому місці ми закінчуємо говорити про підтипи рекламних кампаній і переходимо до інших важливих питань та новинок.

Вертикальні відео за допомогою ШІ

Ще одна нова функція Google Ads – автоматичне створення вертикальних відео, які будуть використані для реклами на смартфонах. Зрозуміло чому Гугл зробив це. Бо з 2018 року для рекламодавців була доступна опція використання вертикальних відео, але більшість рекламодавців її ігнорували. Так, ми теж дивувались цьому факту: більшість переглядів рекламних відео на YouTube відбуваються через смартфони, у рекламодавців є готові вертикальні відео для Stories в Instagram, але вони їх просто забувають завантажувати в Google Ads.

Читайте також:  YouTube анонсує 4 нові функції Studio для авторів

Наша порада досить банальна: якщо у вас є нормальні вертикальні відео, краще використовуйте їх. Якщо немає – то нехай Гугл щось згенерує за допомогою ШІ.

YouTube реклама: корисні поради

  1. Якщо у вас нецікаве рекламне відео, перевірте, щоб його хронометраж не перевищував 15 секунд (можна і менше). Нудну рекламу додивляється до кінця (VTR) лише 20-22% користувачів.
  2. Для такої реклами – обов’язково ставте продукт та лого компанії в перші 6 секунд. Тому що на 9 секунді на кнопку “пропустити рекламу” натисне 50% глядачів.
  3. Не бійтесь робити довші рекламні відео, якщо там є цікавий сюжет та драматургія. Ми мали чудові результати з роликами тривалістю від 30 до 60 секунд: середній VTR таких відео 45%.
  4. Уважно перевіряйте таргетинги перед запуском кампанії.
  5. Не використовуйте аудиторні таргетинги одночасно з таргетингами по ключовим словам, темам та місцям розміщення для однієї групи оголошень. Робіть це в різних групах оголошень.
  6. Обов’язково налаштовуйте частоту показів та переглядів: це дозволить мінімізувати бюджет при збереженні ефективності комунікації.

Цікавий факт

27 млн. грн. на місяць – максимальний бюджет на відео рекламу в YouTube в Україні.

Для максимального охоплення аудиторії віком 18+ в Україні за допомогою відео реклами в YouTube вам знадобиться 27 млн. грн. Це дасть вам охоплення понад 20 мільйонів людей.

Але в реальності ніхто таку суму не витрачає, бо кожен рекламодавець знає свою цільову авдиторію, показує рекламу тільки їй, а не “всім людям старше 18 років”.

Висновок

Ефективне розміщення відео реклами на YouTube вимагає обдуманої стратегії, врахування потреб вашої цільової аудиторії, експертизи в налаштуванні різних підтипів відео кампаній. Використовуйте наведені поради, щоб максимізувати вплив вашої рекламної кампанії та досягти успіху. А якщо у вас виникнуть питання чи знадобиться допомога – звертайтесь в digital агенцію UAMASTER.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube оголосив про вдосконалені аналітичні інструменти з аналізу аудиторії

YouTube оголосив про вдосконалені аналітичні інструменти з аналізу аудиторії

30 найпопулярніших блогерів YouTube (1 квартал 2024 року)

30 найпопулярніших блогерів YouTube (1 квартал 2024 року)

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: