Три кроки для ефективного email маркетингу

Три кроки для ефективного email маркетингу

10 хвилин

Змiст

Будемо Капітаном Очевидністю і вчергове скажемо, що email-маркетинг – це один з найефективніших і недорогих маркетингових інструментів сьогодні. З цифрами не посперечаєшся: згідно з дослідженням, правильна розсилка може забезпечити рентабельність інвестицій в 3800% – потенційні 38 доларів за кожен витрачений 1 долар.

Окрім цього, електронна пошта допомагає підтримувати зв’язок з вашим найціннішим маркетинговим активом: базою підписників. Тому, коли ви оцінюєте свою email-маркетингову стратегію, бажаючи підвищити клікабельність, пам’ятайте, що єдині правила – це ті, які ви встановили для себе власноруч. Не прив’язуйтесь до одного формату, стилю та типу контенту. Та не забувайте про А/В тестування будь-якої вашої теорії. Адже навіть невеликі зміни у вашій маркетинговій стратегії можуть підвищити результат. Але, перш ніж ви почнете експериментувати, пропонуємо три найпростіших, базових кроки, про які більшість забуває. 

Порада №1 Аудит практики зростання ваших підписників

Спочатку питання: чи робите ви все можливе, щоб постійно розширювати свій список адрес електронної пошти?

Крок 1, щоб швидко збільшити список адрес електронної пошти: створіть онлайн-можливості

Перейдіть на сайт вашого бренду або компанії.

  • Чи знаєте ви найпопулярнішу сторінку вашого сайту?
  • Яка з частин вашого сайту є найбільш активною та часто оновлюваною?

Переконайтесь, що у вас є активні форми підписки на розсилку на всіх сторінках вашого сайту, де затримуються відвідувачі. Ми говоримо про домашню сторінку, сторінки продуктів, ваш блог і т.п.

Кейс: Buzzfeed

Чому це круто: поговоримо про таргетинг! Ця форма на боковій панелі, яка не виглядає дратівливо або нав’язливо, з’являється після перегляду відвідувачами BuzzFeed контенту, пов’язаного з тваринками. Створивши таргетовану сторінку реєстрації електронною поштою, яка пропонує вибір, прозорість й обіцяє розваги, BuzzFeed приваблює своїх зацікавлених підписників. Хто ж зможе відповісти “НІТ” милим відео з кошенятами у поштовій скриньці?

Кейс: Pure Kana CBD

Чому це круто: спливаюче вікно з формою для електронної адреси задає відвідувачам питання, що чіпляє, поки вони проскролюють сторінку продуктів бренду. (Допитливість і персоналізація – завжди хороша комбінація для того, щоб зацікавити ваших клієнтів!). Крім цього, перед відвідувачами постає надлегка угода – надати адресу електронної пошти, щоб отримати й відповідь на це актуальне питання, й цінну знижку 10%. 

Читайте також:  Чи є E-E-A-T фактором ранжування у Google?

Кейс 3: Aimee Song, засновниця блогу про моду та спосіб життя Song of Style

Чому це круто: красиво оформлене спливаюче вікно підписки з’являється, коли користувач затримується на головній сторінці сайту блогерки протягом 30 секунд, нічого не натискаючи. Подібне поп-ап вікно просуває потужну ідею про те, що якщо ви не зареєструєтесь, ви втратите можливість встановити зв’язок з інфлюенсеркою – хто ж цього захоче😀? 

Крок 2, щоб швидко розширити свій список адрес: створюйте автономні можливості

Той факт, що користувачі практично живуть в інтернеті не значить, що вам варто нехтувати можливістю реєстрації в автономному режимі.

Форми реєстрацій в IRL, у порівнянні з URL-аналогами, додають ще один рівень зв’язку. Адже вони, вірогідно, залучають клієнта в розмову з кимось, можливо навіть спонукають залишити дані власноруч – ручкою на папері😱 . 

Такі автономні методи є чудовими способами отримати адреси електронної пошти та іншу контактну інформацію ваших найбільш лояльних та зацікавлених клієнтів. Але не забувайте слідувати правилам CAN-SPAM і відповідним рекомендаціям по email-маркетингу, щоб ваша адреса відправника не потрапила в чорний список. (Наприклад: переконайтесь в тому, що ваші клієнти розуміють, на які листи вони підписуються, та своєчасно задовольняйте будь-які запити про відписку). 

Крок 3, щоб швидко розширити свій список адрес електронної пошти: уважно погляньте на факти.

Нарешті, прийшов час зайнятись самоаналізом. Будьте чесними з собою зараз: чи працює те, що ви робите тепер для підвищення кількості підписників електронною поштою?

Щоб отримати відповідь на це важливе питання, треба відповісти на ще два питання:

  • Скільки реєстрацій ви отримуєте, у порівнянні з трафіком на сторінку?
  • Чи потрібно вам оновити ваші реєстраційні форми?

Якщо відповідь на перше питання “Недостатньо” і/або відповідь на друге питання “Так” – то ось що ви можете зробити:

Зайдіть на користувацьку частину сайту вашої компанії, щоб ви могли простежити точний досвід, який отримують ваші клієнти, під час відвідувань. Прочитайте копію останнього листа розсилки, вивчіть СТА ваших форм реєстрації електронної адреси та спливаючих вікон. Чи є між ними зв’язок, чи відчувається голос бренду, єдина унікальна складова? Це важливо: і листи, і форми реєстрації, і в цілому ваш сайт повинні бути в єдиній концепції.

Читайте також:  Які оголошення Google автоматично перенесе до Performance Max?

Не бійтесь скорочувати – іноді скорочення кількості рядків у вашій реєстрації або перетягування червоної кнопки на деякі з ваших листів можуть творити дива з точки зору коефіцієнту конверсії й успіху реєстрації.

Порада №2: Зробіть ваш дизайн шаблону електронної пошти функціональним

Чи працює шаблон електронної пошти оптимально?

У 2019 році всі почтові кампанії повинні бути адаптованими та орієнтованими на отримання. Співвідношення тексту до зображення має вирішальне значення – вам абсолютно точно не потрібно аж стільки графіки та GIF-файлів, щоб ваш лист не завантажувався нормально (або завантажувався занадто довго, що також походить на смертний гріх).

Деякі експерти рекомендують співвідношення тексту до зображення 80:20. SpamAssassin більш агресивний, стверджуючи, що співвідношення тексту до зображення 60:40 теж норм.  Водночас, серед практиків важко знайти якусь єдину вірну рекомендацію – половина вважає “робочим” співвідношення 80:20, інша половина – 60:40. Що теж добре. Адже незалежно від того, яке у вас співвідношення тексту до зображення, ваші повідомлення повинні бути зручними для користувачів.

Крок 1 для розробки зручності користувачів: направте читача до цілі

Звісно, ви можете повеселитись з листом. Можете використовувати межі, графіку і навіть GIF-зображення в макеті, але кожен елемент, який ви додаєте у ваш дизайн електронного листа, повинен направляти ваших клієнтів до певної цілі.

Часто ця ціль – перехід на ваш сайт. Для певних брендів, таких як консультації експертів, коучів, ціль може бути чимось більш особистим, наприклад, відповіддю.

Приклад: TJ Maxx

Чому це працює: компанія TJ Maxx, що спеціалізується на знижках на дизайнерський одяг, має цікаву стратегію електронного маркетингу. Хоча технічно у них є сайт, але він не завжди актуальний щодо акцій. (Компанія зосереджена на тому, щоб залучати покупців вигідними пропозиціями офлайн, ніж отримувати трафік серед тих, хто вбиває час, переглядаючи знижкові товари онлайн). Однак, електронні листи від TJ Maxx відносно невеличкі та графічно прості. Оскільки на мобільних пристроях, вірогідно, читають набагато більше інформації, бренд не хоче ставити під загрозу отримання з перевантаженим дизайном і не хоче втрачати інтерес людей через перевантаження текстом.

Читайте також:  Які плани Google щодо таргетингу реклами без використання cookies?

Крок 2 для розробки зручності користувачів: помістіть корисний контент “вище згину”

В ті дні, коли люди читали фізичні газети, зміст “вище згину” можна було побачити ще до того, як покупець взяв видання. Це були “соковиті фішки” – формулювання, зображення та дизайну було достатньо, щоб змусити людину придбати пресу. 

В цю епоху екранів смартфонів email-маркетологи повинні розміщувати дієвий контент вище “згину” гаджету – це значить легкий та зрозумілий для сприйняття контент, без потреби скролити та без непотрібних натискань .

Приклад: GAP

Чому це працює: в цьому листі є чіткий зворотний відлік часу прямо під логотипом і навігаційною панеллю бренду, перед масивним клікабельним зображенням про великі знижки. Насправді, зворотний відлік також клікабельний – клієнт може натиснути на нього та знайти великі знижки, перед тим, як вони закінчаться. 

Крок 3: пам’ятайте про колір

Колір може мати великий вплив на те, як ваші читачі сприймають ваш продукт і бренд. Окрім цього, він може бути частиною ідентичності вашого бренду або продукту.

Приклад: Nordstrom Rack

Чому це працює: порівняйте два різних електронних листи від роздрібної мережі Nordstrom Rack. В той час, як обидва відтворюють одну й ту ж кольорову палітру – приглушені пастельні фони та білий текст з фірмовим навігаційним текстом в темних кольорах – обрані відтінки створюють абсолютно різні відчуття для кожного листа. Той, що зліва, створює терміновість, починаючи з яскравого червоно-помаранчевого банера зверху. Красиве зображення товару з додатковими кольорами спонукає читача перейти на сторінку товару на сайті. Справа кольори електронного листа виглядають більш приглушено та спокійно, що доречно – бренд прагне, щоб клієнти розглянули шість варіантів в опитуванні та проголосували за фаворита. 

Порада №3: Вивчіть цілі email-маркетингу

Час поглянути жорстокій правді у вічі… Чи ефективна ваша стратегія контенту для електронної пошти? Про що кажуть ваші звіти? 

Якщо ви не знаєте, як відповісти на це питання, подумайте, чи бачите ви потрібні відкриття листів? Якщо їх кількість низька, вам необхідна краща сегментація списку адрес. 

Сегментація – це чудова річ, про яку ми розповідали в попередньому матеріалі. Це – потужний інструмент, який дозволяє відправляти релевантніші електронні листи. 

Ще один спосіб усунення проблем – це А/В-тестування. У вас є смайлики. У вас є розмовна мова. У вас є прямі оновлення, неперевершені та персоналізовані пропозиції. Тому не бійтесь експериментувати з контентом, візуальними матеріалами, кольором, але завжди слідкуйте за показниками відкриттів листів, щоб вирішити, які нові прийоми варто зберегти, а які ні.

Якщо хочете ефективний email маркетинг для вашої компанії, але розумієте, що власними силами не справляєтесь,  звертайтесь до експертів. Іноді варто віддати певний інструмент на аутсорс спеціалістам. 

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: