5 кроків успішної діджитал-стратегії для покоління Z

5 кроків успішної діджитал-стратегії для покоління Z

5 хвилин

Змiст

Кожне нове покоління істотно відрізняється від попереднього. Ті канали та комунікації, які використовувались маркетологами для міленіалів, не підходять для покоління Z, тих старшокласників, молодих людей, які народилися після 1995 року і виросли в епоху миттєвого доступу до інтернету. Однак той факт, що вони виросли разом з інноваційними технологіями, тільки ускладнює життя маркетологам. Якщо ви думаєте, що просувати товари та послуги поколінню Z, можна по стратегії просування для міленіалів, ви помиляєтеся. Все, що добре працювало кілька років тому, залишить байдужою нову цільову аудиторію.

Ті, хто через рік-два стануть найактивнішими споживачами в Україні, ті, кого маркетологи називають «ядром цільової аудиторії 25-35», навіть не здивуються вашим рекламним оголошенням. Тому доведеться вигадувати нові, нестандартні кроки для того, щоб вибудувати відносини з новою цільовою аудиторією. При цьому ефективність стратегії буде залежати від таких факторів:

  • Впровадження цифрових технологій в усі ланки комунікацій;
  • Нестандартні, захопливі історії;
  • Дизайн-мислення в кожному елементі;
  • Обопільна довіра;
  • Відповідальність бренду перед аудиторією.

На основі всього, сказаного вище, можна послідовно вибудовувати ефективну стратегію роботи з поколінням Z.

Будьте готові до того, що покоління Z скоро буде мати значну купівельну спроможність.

Почнемо зі статистики: до 2020 року купівельна спроможність покоління Z складе 44 мільярди доларів в США.

Крім того, очікується, що до 2020 року покоління Z становитиме 40 відсотків населення. З огляду на ці два факти, будь-який бізнес захоче отримати перевагу в маркетингу для покоління Z. Тому якщо ви вважаєте, що ваш бізнес в кінцевому підсумку буде орієнтований на покоління Z, вам слід якомога швидше приступити до корегування своєї стратегії бізнесу і маркетингу.

Що приводить нас до наступного кроку: вам доведеться відмовитися від традиційних маркетингових методів для покоління Z.

Читайте також:  Прогнози Білла Гейтса щодо штучного інтелекту на 2024

Відмова від традиційних маркетингових методів

Наприклад, попрощайтеся з платними акторами у своїх рекламних роликах. Адже, Gen-Zers хочуть бачити реальних людей у маркетингових кампаніях. Тому ваші рекламні кампанії повинні мати ті ж переконання та поділяти ж самі принципи, що й ваша аудиторія покоління Z.

Deep Patel, з Forbes говорить:

Вони дали зрозуміти, що їх турбує філософія бренду та люди, які стоять за камерою. Вони не хочуть відчувати себе як на ринку – вони хочуть відчути, що вони є частиною чогось більшого та спільного.

Вони також хочуть, щоб ваші продукти та послуги забезпечували їхню цінність та задовольняли їхні потреби. Якщо ви намагаєтеся продати щось Gen-Zers заради продажу, ви просто не зможете цього зробити. Крапка.

Як і в маркетингу для Millennials, дуже важливо використовувати сторітелінг. Поясніть своїм клієнтам покоління Z, як ваш продукт або послуга можуть їм допомогти. Зробіть свою історію актуальною та легкою для розуміння.

8 секунд на цікаву історію

Створіть швидкий, ефективний контент на ринку для покоління Z. Саме тут починаються труднощі.

Ви можете розповісти круту історію за вісім секунд або навіть менше? Для покоління Z середня тривалість уваги – це вісім секунд.

Джош Перлштейн, з Adweek каже:

У вас може бути всього кілька секунд, щоб привернути увагу  покоління Z. Хоча Gen-Zer може зупинитися на мить, щоб прочитати довший пост, але захоче одразу ж отримати головну думку та рухатися далі до наступного повідомлення

Хороша новина полягає в тому, що соціальні мережі – ефективні канали комунікації з поколінням Z. Тому, якщо у вас є обліковий запис в Instagram або Snapchat (або навіть Facebook), ви можете почати спілкуватися з молодим поколінням. Саме історії Instagram, Snapchat Stories та Facebook Stories дозволяють обмінюватися контентом, відео або зображеннями, які з’являються на кілька секунд і залишаються у вашому профілі до 24 годин.

Читайте також:  Без довіри не буде охоплення. Нові правила розміщення реклами від Google Ads

Тому важливо навчитися створювати відео або інший візуальний контент, який триває вісім секунд або менше. Це дозволить говорити з вашою аудиторією Gen Z на їхній швидкості.

Використовуйте кожну платформу соціальних медіа по-різному.

На відміну від Millennials, покоління Z має швидкий, легкий доступ до Інтернету та соціальних медіа протягом більшої частини свого життя. Через це вони покладаються на соціальні медіа настільки, що заходять у свої акаунти до 100 разів на день.

Незалежно від того, чи використовує Facebook або Instagram, одну річ ви повинні знати напевно: ви не можете рекламувати свої товари або послуги для покоління Z однаково на всіх платформах.

Створіть бізнес, який викликає повагу

Пам’ятаєте історію популярного взуття TOMS та їхню взаємодію з міленіалами? У випадку, якщо ви не знаєте, TOMS надала безкоштовно пару взуття для тих, хто потребує, за кожну пару взуття, придбаного у них.

Міленіали відреагували на таку акцію TOMS з великою повагою, тому що це й справді була гарна соціально-свідома ініціатива.

В цьому контексті реакція покоління Z не відрізняється від міленіалів. Насправді, 60 відсотків Gen-Zers хочуть позитивно змінити світ через свою активність й роботу, тому вони хочуть бачити, що бренди роблять те ж саме.

На закінчення

Маркетинг для покоління Z зовсім інший, ніж маркетинг для інших поколінь. І, безумовно, вимагає від маркетологів багато зусиль. Однак, якщо ви готові працювати та змінюватись, щоб зрозуміти нових клієнтів, ви зможете побудувати довгострокові та приємні стосунки з ними.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: