5 кроків налаштування реклами в TikTok

5 кроків налаштування реклами в TikTok

8 хвилин

Змiст

Маючи понад 500 мільйонів активних користувачів у всьому світі, TikTok надає величезну можливість рекламодавцям. TikTok не лише перевершив популярність Twitter та Snapchat, але й менш насичений рекламою, ніж його старі колеги. Візуальний додаток, який дозволяє користувачам редагувати та ділитися 15-секундними відео завдяки вбудованим фільтрам, ефектам та музиці, по-справжньому похитнув світ маркетингу своєю безпрецедентною вірусністю.

На початку 2019 року додаток запустив бета-версію рекламних пропозицій. З того часу такі бренди, як Grubhub, Nike, Fenty Beauty та Apple Music, використовували рекламу TikTok для просування своїх продуктів. Однак перш, ніж вкладати свій час і сили в рекламу TikTok, ось два питання, які вам потрібно задати, щоби визначити, чи підходить ця рекламна платформа вашому бізнесу.

Який демографічний склад аудиторії для вашого бізнесу?

Якщо молодь є однією з основних аудиторій, оголошення TikTok можуть стати вагомою інвестицією для вас. З огляду на те, що 66 % користувачів TikTok віком до 30 років (а 41 % — користувачі віком 16–24 роки), він не є вірною платформою для бізнесів зі старшою аудиторією.

У вас є бюджет на рекламу у TikTok?

У той час, як великі компанії, такі, як Nike, Disney та Grubhub, швидко розгорнули рекламу в TikTok, щоби створити колосальні враження, оголошення TikTok можуть бути менш доступними для невеликих бізнесів.

Оскільки оголошення на платформі є новими та рідкісними, вони тягнуть за собою преміальні витрати, які починаються в середньому від $10 за CPM і можуть сягати $300 тис. загального бюджету для великих кампаній. До того ж, рекламні кампанії TikTok потребують мінімальних інвестицій у розмірі $500.

Якщо ви вирішили, що оголошення TikTok є гідною інвестицією для вашого бізнесу, то ось як розпочати роботу.

Потрібна реклама в TikTok? Зверніться в UAMASTER

Створіть обліковий запис TikTok Ads

Наразі функція створення рекламних акаунтів доступна тільки для рекламних агенцій, що є партнерами TikTok. Одним з таких партнерів є UAMASTER digital agency.

Рекламна агенція створює акаунт для свого клієнта та надає йому доступ до рекламного кабінету, де клієнт може бачити усю статистику чи керувати рекламними кампаніями.

Читайте також: 
Google Search Console припинить звітувати про результати пошуку продуктів у звітах

Створіть рекламну кампанію TikTok

На інформаційній панелі TikTok Ads натисніть на вкладку Кампанія вгорі сторінки та натисніть кнопку Створити.

ALT

Далі виберіть ціль кампанії, яка є основною метою вашої реклами. На цей час ви можете обрати три варіанти: трафік, конверсії та встановлення додатків.

ALT

Щоби встановити бюджет на рівні кампанії, виберіть параметр Щоденний бюджет або Загальний бюджет у розділі Налаштування. Зауважте, що загальний бюджет повинен становити не менше $500.

Налаштування місць розташування, деталей та таргетингу оголошень TikTok

Наступний крок — створення групи оголошень для вашої кампанії та вибір місць розташування та націлювання.

ALT

Однією з найкорисніших функцій інформаційної панелі TikTok Ads є те, що вона дозволяє вибирати точні платформи, на яких ви б хотіли показувати свої оголошення. Сюди входить не тільки TikTok, але і все його сімейство програм, таких, як Vigo Video (лише Індія), BuzzVideo, News Republic та інші.

Є також можливість автоматичних місць розташування, де TikTok самостійно визначає, де найкраще показуватиметься ваше оголошення, і розміщує його там.

Вибравши бажані місця розташування, дотримуйтесь підказок, щоби ввести всі деталі, необхідні для запуску оголошення, додаючи всі відповідні URL-адреси, ім’я бренду, продукту або компанії, зображення та категорії. Ви також можете вибрати до 20 ключових слів, щоб описати свій вебсайт або додаток, які потім будуть використовуватися для відповідності ваших продуктів потребам аудиторії.

Targeting. Створіть нову аудиторію або скористайтеся готовою, головне — не перестарайтеся. TikTok радить ставити максимально широкі параметри аудиторії.

ALT

Якщо ви плануєте показувати оголошення для певної групи людей в TikTok, створіть власну аудиторію, завантаживши їхні ID. Краще у форматі CSV, TXT або ZIP.

Контролюйте витрати, тривалість і цілі реклами в TikTok

Тепер ви готові вибрати бюджет, графік і мету для своїх оголошень TikTok.

Встановіть бюджет і графік

ALT

У розділі Бюджет і графік встановіть бюджет для групи оголошень. Ви можете вибрати щоденний бюджет (суму, яку ви готові витратити щодня) або загальний бюджет (загальну суму, яку ви готові витратити протягом тривалості графіка). Зауважте, що на рівні групи оголошень є мінімум у $50 для щоденного бюджету.

Читайте також: 
TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

Виберіть також заплановану тривалість показу ваших оголошень. Функція Час доби (Dayparting) дозволяє вибрати конкретний час дня або день тижня, у який розпочати показ вашої реклами.

Виберіть темп ваших витрат

Далі встановіть темп Pacing, який визначає швидкість, з якою ваш бюджет буде витрачатись. Стандартний режим (Standard delivery) розподіляє його рівномірно протягом усієї тривалості кампанії, тоді як опція Прискорення (Accelerate) витрачає бюджет якнайшвидше протягом запланованого графіка та часу.

Виберіть оптимізаційну мету

Ваша мета оптимізації є ключовим показником, якого ви сподіваєтеся досягти своєю кампанією. Ви можете оптимізувати свою групу оголошень для конверсій, кліків або показів, а ставки будуть оптимізовані на основі вибраної мети.

Якщо ви вибрали за мету конверсію, ваша реклама буде показана користувачам, які, найімовірніше, споживатимуть ваш продукт чи послугу. Щоби відстежувати всі дії, що означають конверсію (наприклад, завантаження програм або подання форм), створіть конверсійні події, натиснувши Бібліотека та вибравши Конверсії.

Звідси визначте, чи потрібно налаштувати відстеження конверсій для встановлення додатків або певних елементів цільової сторінки використовуючи піксель.

Цілі конверсії визначаються методом встановлення ставок CPC (вартість оптимізації за клік), який забезпечує показ ваших оголошень тим користувачам, які, найімовірніше, виконають очікувані вами дії. Завдяки oCPC ви встановлюєте ставку на окрему вартість конверсії, яку ви очікуєте, але потім платите за ціну за клік (вартість за клік). TikTok Ads автоматично коригує ставки на основі налаштувань вашої ставки, вирівнюючи вартість вашої кампанії близько до вашої цільової ціни.

Якщо ви вибрали «Кліки», як загальну мету для своєї групи оголошень, вам виставлять рахунок на основі ціни за клік (CPC), оптимізуючи ваше оголошення для отримання якомога більшої кількості кліків.

Увімкніть або вимкніть інтелектуальну оптимізацію

TikTok пропонує опцію під назвою Smart Optimization, і якщо вона включена, ваші ставки будуть постійно коригуватися та оптимізуватися для збільшення кількості конверсій. Якщо ви вибрали «клік» або «покази», як свою ціль, найкраще вимкнути Smart Optimization.

Створіть свою рекламу з набором для створення відео TikTok

Що стосується розробки рекламного контенту для вашої реклами, процес є досить простим. Оголошення TikTok можуть бути горизонтальними, вертикальними або квадратними відео та зображеннями. Найкраще в цій платформі оголошень — це інструмент під назвою Комплект для створення відео (Video Creation Kit), який надає шаблони відео та зображень, які ви налаштовуєте, використовуючи наявні зображення. Він також постачається з 300+ варіантами безкоштовної фонової музики.

Читайте також: 
TikTok має намір конкурувати з Amazon в США

Як і в більшості форматів оголошень, найкраще поекспериментувати з набором варіантів націлювання та творчих елементів, перш, ніж звузити оголошення до найбільш вдалих комбінацій елементів.

Порада: окрім набору для створення відео, скористайтеся іншими вбудованими інструментами для реклами. На рівні групи оголошень інструмент автоматизованої оптимізації креативів (показаний у дії нижче) дозволяє завантажувати до 10 зображень або 5 відео, 5 текстів реклами та 1 CTA, а потім об’єднувати ваші творчі ресурси в кілька оголошень. Він перевірить ефективність цих оголошень протягом усієї кампанії, та, насамкінець, надасть найкращу можливу комбінацію для вашої цільової аудиторії.

Інструмент «Landing page to Video» збирає високоякісний графічний матеріал із будь-якої URL-адреси, яку ви вводите в нього, а потім поєднує ці зображення з музикою для автоматичного створення відеореклами.

Висновок

Завдяки всебічному пропонуванню інструментів для дизайну та автоматизації, рекламу TikTok легко налаштувати та освоїти.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Google про вплив кодів статусу 503 на SEO

Google про вплив кодів статусу 503 на SEO

Microsoft починає тестування реклами в меню “Пуск” Windows 11

Microsoft починає тестування реклами в меню “Пуск” Windows 11

Як зрозуміти, що текст написав робот?

Як зрозуміти, що текст написав робот?

Статті по цій темі

LinkedIn робить ставку на те, що він може конкурувати з TikTok та Instagram

LinkedIn робить ставку на те, що він може конкурувати з TikTok та Instagram

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok запускає Search Insights. Що це за функція?

TikTok запускає Search Insights. Що це за функція?

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: