8 порад для успішного просування медичної клініки

8 порад для успішного просування медичної клініки

6 хвилин

Змiст

Просування медичної клініки є важливим аспектом для збільшення кількості пацієнтів та доходів. З огляду на те, що багато людей використовують пошукові системи для пошуку медичних послуг, варто використовувати digital інструменти, щоб привернути увагу потенційних пацієнтів. Завдяки порадам для успішного просування медичної клініки, ви зможете залучити нових клієнтів, збільшити прибутки, покращити імідж клініки та вирізнятися серед конкурентів.

Для початку задайте собі такі питання: чи легко знайти ваш сайт у пошукових системах? Чи ви коли-небудь розміщували рекламні кампанії у Google, чи використовували ви лендінги? Якщо ваші відповіді негативні, то це шанс отримати великі можливості розвитку для вашої медичної клініки. Ось 8 основних порад:

Завоюйте довіру

Одним зі способів збільшити прибуток — завоювати довіру ваших потенційних клієнтів.

У більшості випадків, користувачі інтернету перед замовленням послуг у медичних клініках, мають скептичну думку щодо якості надання послуги та небажанням потрапити на некомпетентних спеціалістів. Якщо ви хочете, щоб користувачі відразу довіряли вашому бізнесу, коли відвідують сайт, варто показати свою авторитетність та професіоналізм. Для цього рекомендовано додавати на свій сайт чи інші акаунти таку інформацію:

  • Нагороди та відзнаки. Для вашого SEO радимо додавати не тільки візуалізацію, але й текст.
  • Відгуки. Завдяки відгукам, які розміщені на сайті, відразу підвищиться довіра до вас. Варто розміщувати відгуки на головній сторінці, і, бажано, на інших сторінках вашого сайту. Переконайтеся, що ваші відгуки збігаються з відгуками на інших сайтах, наприклад, на Google review.
  • Блог. Завдяки розміщенню цінної інформації на своєму сайті ви можете продемонструвати свій досвід та успішність вашої клініки.
  • Якщо про вашу клініку були якісь сюжети чи публікації у засобах масової інформації, то продублюйте цю інформацію у себе на сайті або у блозі.
Читайте також:  DALL·E 3 тепер буде у ChatGPT, Bing та у Microsoft Designer

Поліпшіть свій SEO

Наскільки важливо, щоб ваш сайт був на першій позиції у результатах пошуку Google? Це надважливо. Чи знаєте як правильно налаштувати SEO оптимізацію?

Ось що ви маєте зробити при плануванні SEO-стратегії:

  • Дослідження ключових слів.
  • Публікація цікавого та корисного контенту.
  • Професійно написані заголовки, описи, метаописи та теги.
  • Оптимізація всіх сторінок та зображень веб-сайту, щоб ваш сайт працював швидко та чудово виглядав на смартфонах та планшетах.

Навіть, якщо ви на декілька позицій нижче за іншу приватну клініку в місті, потенційний клієнт може до вас не дійти.

Висновок: чим краще ваш SEO-рейтинг, тим більше трафіку та кліків ви отримаєте.

Перевірте інформацію на своєму сайті

  • Легкість знаходження контактної інформації. Незручність розташування вашої контактної інформації змусить користувача передумати та піти до ваших конкурентів.
  • Послуги. Якщо ви пропонуєте певні послуги, обов’язково вкажіть їх на сторінці «Послуги». Детально опишіть та ознайомте користувача з тим, що ви пропонуєте.
  • Список лікарів (спеціалізація, біографія, фото). Люди хочуть бачити обличчя та знати з ким вони хочуть мати справу. Це допомагає завоювати довіру.
  • Навігація сайту має бути зрозумілою та зручною.
  • Швидкість сайту. Завантаження сторінок сайту має бути до 3 с.

Створіть лендінг для акційних пропозицій

Лендінг — цільова сторінка, яка спрямована на підвищення рівня конверсій, перетворюватиме ваш трафік у потенційних клієнтів.

Лендінг призначений для того, щоб користувач виконав певну дію: запис на прийом, замовлення послуги, купівля товару чи реєстрація на певний захід. Лендінг має бути привабливим, стратегічним та забезпечувати потенційні продажі.

Використовуйте рекламу

Платна реклама залишається одним із найшвидших способів розвитку вашого бізнесу. Для створення SEO потрібен час, але все, що вам потрібно для початку запуску рекламної кампанії — це лендінг під пропозиції чи акції та сайт компанії.

Читайте також:  У Google Analytics 4 будуть нові звіти для кампаній 360

Реклама в інтернеті дуже ефективна, якщо її правильно налаштувати. Є декілька видів реклами, які допоможуть вам збільшити прибуток: реклама в Instagram, TikTok, YouTube, Facebook, пошукова реклама Google, банерна реклама, реклама в Google тощо.

Додайте функцію живого чату

Живий чат (live chat) є одним з ефективних способів підвищити довіру, конверсію та залученість клієнтів. Ця функція дозволяє вам відразу відповісти на запитання чи проблеми клієнта, повідомити про акції та пропозиції, записати на прийом, надати інформацію про лікарів та процедури. Це допоможе зміцнити стосунки з потенційними пацієнтами. Завдяки цьому ви можете випереджати конкурентів, тому що ви завжди онлайн.

Використовуйте відеомаркетинг

Відеомаркетинг включає у себе використання будь-якого відеоконтенту на сайті, соціальних мережах, Youtube тощо. Завдяки відеомаркетингу, користувач може дізнатися більше про компанію та про її команду, відповісти на запитання та надати цінну інформацію, або, навіть, розповісти про свої найуспішніші кейси. Відеоформат є ефективним з точки зору емоційності та запам’ятовуваності.

Публікуйте цікавий та якісний контент

Відомо, що унікальний та якісний контент генеруватимуть органічний трафік на ваш сайт. Як з цим впоратися? Користуватися контент-маркетингом.

Мала кількість медичних клінік використовують цю стратегію для збільшення свого трафіку, тому радимо вам це зробити. Контент може допомогти підвищити впізнаваність бренду, а також продемонструвати ваш досвід та цінність.

Ви можете публікувати корисний контент, опублікувавши статті у блогах, інформаційні відеоролики, подкасти, онлайн-трансляції тощо.

Отже, вищеперелічені поради допоможуть вам збільшити прибутки та залучити якомога більше пацієнтів до вашої медичної клініки. Пам’ятайте, що просування вашої клініки в інтернеті є невід’ємною частиною зростання та конкурентоспроможності серед інших медичних клінік. Застосовуйте SEO, використовуйте відеомаркетинг, контент-маркетинг, публікуйте відгуки та цікавий і якісний контент, використовуйте Google рекламу тощо, аби вийти у топ найкращих приватних клінік у вашому місті.

Читайте також:  LinkedIn анонсує нові інструменти штучного інтелекту для покращення найму та навчання

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

3 поради для перевірки технічних проблем SEO від Google

3 поради для перевірки технічних проблем SEO від Google

Як голосовий пошук та SEO стимулюватимусть продаж електронної комерції?

Як голосовий пошук та SEO стимулюватимусть продаж електронної комерції?

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: