5 способів пасивного доходу в інтернеті

5 способів пасивного доходу в інтернеті

11 хвилина

Змiст

Заробити пару сотень гривень (або доларів), не докладаючи до цього особливих зусиль – хіба це не мрія? Насправді, пасивний дохід – штука не найпростіша. На старті доведеться вкласти багато сил і умінь. Наталі Петрова, інтернет-маркетолог, блогер і наша колишня колега, на особистому досвіді застосовує декілька методів віддаленого заробітку й написала класний лонгрід, який ми переклали зі скороченням. Оригінал можна почитати за посиланням.

Сайти для партнерства з Amazon

Амазон платить кожному, хто приводить їм клієнтів, в середньому 5% від продажів. Наприклад, у вас є стаття про кращі блендери, як продаються на Амазоні. Якщо відвідувач переходить по вашому посиланню і купує (не обов’язково блендер, будь-який товар на Амазоні), ви отримуєте відсоток від покупки.
Ось приклад такої оглядової статті в моєму робочому блозі

Завдяки цьому способу виходить отримувати близько $300-$400 щомісячно. Щоб таким чином заробляти в блозі, на старті необхідно зробити наступне:

  1. Створити блог;
  2. Відібрати товари з високим рейтингом і хорошими відгуками;
  3. Знайти копірайтерів і написати статті;
  4. Додати статті в блог з оформленням порівняльних таблиць;
  5. Попрацювати над SEO (це наша найслабша сторона. Люди, які добре розуміються в SEO, можуть досягти значно кращих результатів).
  6. Спробувати інші методи залучення трафіку – соцмережі, рекламу в пошукових системах, email розсилки, обмін посиланнями з іншими блогерами. Навіть якщо ви тільки запустили свій блог і не маєте поки що впливу на ринку, все одно не бійтесь писати іншим блогам і брендам, хтось може погодитись взяти вашу оглядову статтю.

Також чудово працює просування під акційні свята в США. Найбільші розпродажі Амазон проводить на Prime Day (зазвичай в липні, точну дату анонсують за декілька місяців до події) та Black Friday/Cyber Monday. В ці дні продавці, використовуючи майданчик Амазон, дають знижку у 20% від мінімальної ціни, по якій продавався товар декілька останніх місяців. Окрім того, продавці сплачують від $300 до $800 комісію за участь. Перед такими акціями можна зв’язуватись з власниками брендів на Амазоні та пропонувати згадати їх в оглядових статтях для підвищення відвідуваності.

Якщо у вас невеликий блог, що тільки починає розвиватись, то за таке розміщення можна просити $50-$100 та менше, якщо ж у вас вже є велика кількість відвідувань, то бренди погодяться платити й $500-$1000. На частину цих грошей можна запустити рекламу в Facebook або Google й отримати ще більше продажів за своїми посиланнями та заробити більше комісійних.
Така схема заробітку потребує багато часу та зусиль, але вона того вартує.
Якщо це звучить складно, то спробуйте зробити оглядову статтю з кращими пропозиціями на Prime Day або Black Friday. Не обов’язково знати, які акції проводяться, просто напишіть оглядову статтю про ваші знахідки в категорії сайту. На просування таких статей в минулому році ми витратили близько $100-$200, а отримали близько $800.

Блог і просування партнерських програм + Adsense

Нещодавно я перевірила свій Google Adsense акаунт і надзвичайно зраділа, адже там були перші $100, зароблені на цьому блозі. Він має близько 5 тисяч відвідувачів в місяць органічно, і мені важливо, щоб всім було комфортно, тому нав’язливих банерів у мене мало.

Читайте також:  Як підвищити ефективність рекламних оголошень в Google Ads для збільшення продажів

Google Adsense – це ось такі рекламні блоки з банерами:

Способы удаленного заработка в интернете на рынке США

Google розміщує в них рекламу, яку маркетологи запускають через платформу Google Ads. 

Але є й інші методи монетизації. Наприклад, в статті про наші помилки в роботі з Амазоном у мене є посилання на сервіс Hellium10. Спочатку я розмістила його без монетизації. Пізніше, зв’язавшись з підтримкою, я дізналась, що за партнерською програмою вони платять 25% за кожен місяць використання. Програма коштує $100/місяць. А це значить, що я щомісяця можу отримувати $25 з одного користувача, що зареєструвався за моїм посиланням, з моменту реєстрації й до тих пір, поки він не скасує підписку. Тож, за перші 2 місяці я вже отримала $130. Ось так на партнерських програмах можна теж непогано заробляти.

Все, що вам потрібно робити, це писати дійсно корисні статті та знаходити такого роду партнерів. При хорошому контакті люди самі починають ділитись статтями, вас добре починають індексувати пошукові системи й ви отримуєте безкоштовні відвідування.

Окрім того, ви можете продавати свої послуги. В блозі до мене записуються на консультації і замовляють лістинги (описи товару) для Амазону, і на цьому я тепер також регулярно заробляю.

YouTube канал 

На YouTube є декілька способів заробітку:

  1. Реклама через Google Adsense. Для того, щоб ви змогли заробляти на такій рекламі, вам потрібно мати щонайменше 1000 підписників на каналі й 4000 годин перегляду ваших відео протягом 12 місяців. Наш робочий канал зараз приносить близько $250 в місяць від такої реклами. Це лише за те, що люди не пропускають рекламу або переходять за нею. Через Google Adsense можуть показувати короткий ролик перед, в кінці та в середині вашого відео. Ось тут можна переглянути всі формати та дізнатись більше деталей про кожен.
  2. Партнерські програми. В описі до свого відео ви можете дати посилання на якийсь товар, сервіс чи послугу. Уклавши таку партнерську угоду з компанією, ви зможете отримувати комісію щоразу, коли хтось здійснить у них покупку, підписку або іншу корисну дію. Наприклад, якщо ви зробите відеоогляд 10 кращих відеокамер, які можна придбати на Амазоні, в описі до відео вкажете свої партнерські посилання на кожен з цих товарів і хтось зробить покупку на Амазоні, перейшовши за ними, ви отримаєте в середньому 5% від продажу. Кожне відео на нашому робочому каналі має партнерські посилання, і ми додатково заробляємо на комісії з кожного продажу. 

Якщо ви ще не знаєте, кого хотіли б прорекламувати на своєму каналі, то можете просто в пошуку Google ввести “партнерські програми + тематика, яка вас цікавить” (страхування, туризм, нерухомість, інтернет-магазин та інше).

  1. Власні товари/послуги. Якщо ви продаєте курси, то можна записати коротке відео з одним з розділів вашого курсу, якщо продаєте програму тренувань, то можна записати відео з одним із тренувань, якщо продаєте книгу рецептів, то зробіть відео про один з рецептів з книги та інше. Важливо, щоб відео було максимально корисним і змістовним. Чим більше користі ви зможете вкласти в це відео, тим з більшою ймовірністю у вас придбають ваш товар/послугу.
Читайте також:  Google Analytics 4 додає новий розділ налаштувань режиму згоди

Скільки можна заробити на YouTube каналі? 

Дуже багато. Все залежить від тематики ваших відео та подачі матеріалів. Я дуже люблю сайт https://socialblade.com/youtube/. Тут в списку ви можете переглянути найпопулярніші канали та скільки приблизно вони приносять власникам. Також можна проаналізувати канали, які вас зацікавили. Ось, наприклад, канал 5-minute craft лише на рекламі отримує близько $114K — $1.8M на місяць. Ще в них можуть бути підключені партнерські програми та продаж товарів/послуг.

Способы удаленного заработка в интернете на рынке США

Багатьох зупиняє відсутність потрібної техніки або просто страх камери. На старті для запису відео достатньо камери смартфона чи комп’ютера. Щоб подолати страх камери просто почніть знімати щось, ходити з телефоном і записувати свою мову. З практикою стає все простіше й простіше. 

Продаж дизайнерських файлів на Etsy

Одного разу, переглядаючи товари на Etsy, я помітила, що люди продають файли. Наприклад, запрошення на весілля. Ці запрошення можна завантажити, відредагувати в простенькому онлайн редакторі та відправити на друк в будь-який сервіс або роздрукувати в місцевому магазині. Наприклад:

Способы удаленного заработка в интернете на рынке США

Багато хто здійснює декілька тисяч продажів на рік. При тому, що вартість однієї одиниці товару $5-$10 і багато хто купує окрім запрошень, ще й thank you card, welcome sign та інші речі в тому ж стилі для весіль.
Для запуску такого проєкту вам потрібно:

  1. Самому вміти (або навчитись) робити базовий дизайн або найняти дизайнера.
  2. Зробити листівки або інший товар, який ви вигадаєте. Приклади будуть нижче.
  3. Зробити презентаційні картинки на головну сторінку. Шаблони можна підготувати самому, найняти дизайнера або купити на тому ж Etsy або на Creative Market.
  4. Підготувати опис кожного товару. При цьому головний зробити загальним і лише дещо змінювати в залежності від товару. 
  5. Підібрати ключові слова і добре пропрацювати назву товару та теги. Це важливо для того, щоб почати індексуватись в пошуку Etsy та щоб вас почали знаходити клієнти.
  6. Зібрати декілька відгуків (можна попросити друзів).
  7. Запустити маркетинг – наприклад, рекламу всередині Etsy, публікації в групах Facebook та Instagram. Ваші товари можуть достатньо швидко підійнятись на високі позиції і почати продаватись органічно.

Я підрахувала, що для запуску такого проєкту потрібно до $300, якщо ви робитимете дизайни самостійно. Якщо будете наймати дизайнера, то я б розраховувала на $1000. І це все: вам не потрібно займатись покупками, відправленнями, упаковуваннями та іншим.
Ось ще декілька ідей файлів, які можна продавати:

  1. Картини
  2. Планери (для спорту, плани схуднення, щоденники, планери навчання та інш.)
  3. Ігри та розвивальні картки для дітей.
  4. Шаблони для лістингів (mockups). На Etsy передусім полюбляють купувати ті, хто там продає. Творчі люди люблять купувати у творчих людей. Тому там популярні усі види витратних матеріалів: намистини, стрічки та мокапи. Тому якщо ви вмієте фотографувати, сфотографуйте рамку на стіні, хтось у вас купить таку фотографію, вставить в неї власний дизайн або картину і поставить головним фото в лістингу. Або ж можете робити мокапи в фотошопі. Ось приклади таких товарів.
Читайте також:  Основні відмінності між Google Search Console та Google Analytics

Рекомендую цей канал на тему instant downloads. Не так вже й багато можна знайти по цій темі, а тут все дуже детально та якраз для “недизайнерів”.

Також є декілька груп у Facebook на цю тему, просто пошукайте Etsy instant downloads або Etsy passive income.

Програми, які вам знадобляться:

  1. Erank. Для початку достатньо безкоштовної версії. Тут можна підбирати ключові слова й аналізувати конкурентів, наприклад, можна побачити, що продають топ-селлери, може це допоможе вам з ідеями. Наприклад, магазин TheFoxandPip нещодавно продав 2 399 одиниць за один день. Загалом, вони продають наклейки, але є і файли також.
  2. Corjl. Це онлайн редактор, в який необхідно завантажувати файли, якщо хочете, щоб клієнти могли їх редагувати. Програма досить проста у використанні, але завжди можна знайти інструкції на YouTube.
  3. Photoshop/Illustrator, якщо ви дизайнер.
  4. Canva, iPiccy, якщо ви ніколи не працювали з дизайнерськими програмами.
  5. Безкоштовну інформацію можна знайти на YouTube. І, головне, почати, в процесі будуть виникати питання, але найпрекрасніше в цьому бізнесі те, що ви нічого не втрачаєте, і вам не потрібно вкладати тисячі доларів на старті.

Спекуляція на кросівках

Періодично, такі бренди як Adidas, випускають лімітовану колекцію взуття в певному кольорі, і її розкуповують за декілька годин. Більше такі кросівки придбати на офіційному сайті не можна, лише у перекупників. Придбати виходить далеко не у кожного, вас переводять у кімнату очікування, і там випадковим чином обирають щасливих покупців. Якщо придбати дві пари, то другу можна продати вдвічі дорожче. На eBay люди виставляють на продаж кросівки зі скріншотом листа, що підтверджує покупку, і продають їх по $400-$500. 
Мені вдалось придбати на сайті Adidas одну пару. Увечері я виставила кросівки на продаж за $500, і наступного дня їх придбали. Тож, сама того не очікуючи, відмінусувавши комісію Ebay та вартість доставки, я на рівному місці заробила $200.

Ось дуже крутий YouTube канал, який розповідає все про кросівки, щомісячно робить огляд того, що буде випускатись, по якій ціні можна буде придбати та прогнозує, чи можна буде заробити на перепродажу. На деяких снікерсах вдається заробити й $400, а деякі продають за ціною нижчою, ніж придбали, тому що попиту на них немає. Бренди проводять такі ексклюзивні продажі 3-4 на місяць. Зазвичай можна купити лише одну пару в одні руки, тому на цьому не розбагатіти, але декілька разів на місяць є можливість всього за декілька годин заробити декілька сотень доларів. 

Автор: Наталі Петрова

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: