Instagram, Facebook або Snapchat: Які Stories насправді дивляться користувачі?

Instagram, Facebook або Snapchat: Які Stories насправді дивляться користувачі?

9 хвилин

Змiст

Багато хто з нас публікує або просто переглядає Stories на різних платформах соціальних медіа. Саме ця функція об’єднує Facebook, Instagram та Snapchat. Завдяки історіям ми можемо зберігати спогади про події повсякденного життя. І оскільки популярність контенту у відео форматі продовжує зростати, Stories ще довго залишатимуться однією з улюблених функцій в соцмережах.

Маркетологи також не втрачають часу дарма. На будь-якій платформі користувачі знайдуть Stories від брендів. Це і навчальний контент, відповідний галузі, рекомендації, пов’язані з продукцією, або відгуки клієнтів.

Stories надають ряд цікавих маркетингових можливостей та генерують значний трафік. Основне питання маркетологів зараз: «На якій соціальній платформі краще публікувати Історії?». Адже покоління Z та мілленіали користуються більше Instagram і Snapchat, тоді як інші покоління частіше використовують Facebook.

Не варто забувати, що саме Snapchat першим запустив формат Story. Після цього Instagram скористався вже існуючим прикладом, додавши власну дуже успішну функцію Stories. І, насамкінець, Facebook приєднався до них, запустивши свої Stories, які дуже схожі на  історії Instagram.

Платформа Hubspot провела дослідження серед 275 споживачів та виявила, що 70% віддають перевагу саме історіям у Facebook.

Lucid Survey on Social Media Stories preferences

Розмірковуємо над результатами

Такі результати щодо Історій у Facebook виглядають досить дивно – особливо для тих, хто регулярно переглядає  Stories у Instagram чи Snapchat. Але у цьому є певний сенс. У 2018 році Facebook Stories перейшов позначку у 500 мільйонів щоденних активних користувачів, лише через кілька місяців після того, як Instagram сягнув цієї ж цифри.

Facebook залишається найбільшою соціальною мережею з понад 1,59 мільярдів щоденних активних користувачів. Аудиторія Instagram становить трохи більше 500 мільйонів.

Тому брендам варто поекспериментувати з Facebook Stories. Ця функція могла б забезпечити маркетологам цікаві можливості.

Facebook Stories vs. Instagram Stories

Незважаючи на те, що Facebook є найбільшою з активних соціальних платформ, але, схоже, він втрачає свою підліткову аудиторію з року в рік. Тим часом Instagram надзвичайно популярний серед молоді, але має лише половину від користувачів Facebook.

Читайте також:  Google Ads оновлює політику щодо азартних ігор

Оскільки у Facebook така широка аудиторія, різноманітні бренди вже досягли успіху у просуванні своїх товарів і послуг. Соціальна мережа надає дієві маркетингові інструменти для бізнесу, тому може стати також чудовою платформою і для розміщення Stories від компаній..

Крім того, блок Історій розміщується над стрічкою в мобільній версії Facebook, чим надає бізнесу додаткову видимість на платформі та приверне увагу потенційних клієнтів. 

Ось приклад бізнесу, який використовує Facebook Stories для маркетингових цілей, –  клініка Newpark, заснована в Дубліні.

Компанія Invisalign розміщує відео від клієнтки, яка розповідає, як вона успішно вилікувала зуби у клініці:

Newpark Clinic Facebook Story

Історії в Instagram

Instagram також пропонує цікаві варіанти маркетингу для місцевого бізнесу, аналогічно Facebook. Саме він надає інструменти для творчого підходу у використанні візуального контенту.

Наприклад, найпопулярніші облікові записи впливових брендів в Instagram належать до творчих чи високовізуальних галузей, таких як краса, мода, оздоровлення, кулінарія, подорожі та варіації на тему life style.

Успішні історії Instagram частіше націлені на молодше покоління користувачів. Вони стосуються найпопулярніших тем платформи та зазвичай містять інтерактивні наклейки, такі як опитування чи запитання.

Ось короткий приклад історії, яку Starbucks зробив, щоб висвітлити повернення свого продукта, кави – s’mores latte. Він наповнений яскравими кольорами, інтерактивами та фотографіями Brent Rivera, відомого ютубера, якого знають представники покоління Z.

Starbucks Instagram Story

Ось ще один приклад відомої блогерки Lexi Mars, яка розмістила історію з одягом бренда Revolve.

Замість того, щоб публікувати цю історію у Facebook, Lexi опублікувала її в Instagram, де знаходиться велика аудиторія молодих любителів моди.

Що спільного у Facebook та Instagram

Крім відмінностей в інтересах аудиторії та демографії, Facebook Stories та Instagram Stories досить схожі. Оскільки Instagram належить Facebook, інтерфейси у них майже однакові. Це дозволяє додавати у вміст подібні фільтри, текстові накладки, інтерактивні опитування та інші функції.

Instagram та Facebook також дозволяють вам пов’язати свої Історії з веб-контентом, як тільки ви досягнете певної кількості підписників або підтвердите свій аккаунт.

Читайте також:  Переваги та недоліки мультиреклами в Інстаграм

Поки обидві платформи відтворють Історії на каналах протягом 24 годин, лише користувачі  Instagram можуть зберігати їх у своєму профілі.

Що обирають маркетологи?

Якщо ваша команда вже використовує Facebook та Instagram, можна поекспериментувати та спробувати функції Stories. Користувачі можуть досить просто публікувати одну й ту ж історію на обох платформах одночасно.

Щоб поділитися історією на обох платформах, спочатку завантажте її в Instagram. Потім торкніться “Поділитися у Facebook”.

Ось два приклади брендів, які зробили такі публікації одночасно.

Нещодавно MIT Tech Review завантажив та опублікував ту саму історію про старіння у Facebook та Instagram. (Facebook зліва, а Instagram – справа.)

Того ж дня це зробила й відома Марта Стюарт. Ось перша сторінка історій у Facebook та Instagram:

Хоча розміщення одного й того ж контенту на обох платформах може бути простим та дешевшим способом, обов’язково налаштуйте вміст для аудиторії кожної соціальної мережі, щоб отримати кращі результати.

Наприклад, якщо ви ведете блог про оздоровлення та бачите, що ваша аудиторія на обох платформах знаходиться в подібних вікових групах або має схожі інтереси, ви можете обмежитись вмістом однієї Story, створивши однаковий контент для обох платформ.

Якщо ви виявите, що ваша аудиторія у Facebook середнього віку, а аудиторія в Instagram переважно в межах покоління Z, ви можете перевірити вміст порад щодо здоров’я для людей середнього віку у Facebook чи історію про поради щодо дієти для молодих людей в Instagram.

А щодо Snapchat Stories?

Snapchat має набагато меншу базу користувачів, ніж Facebook та Instagram, що може бути однією з причин того, що лише 13% респондентів вважають за краще дивитися вміст Story саме там.

Є два способи розміщення Snapchat Stories у додатку. Один – через індивідуальний обліковий запис, а другий – публікуючи їх в Snapchat Discover.

Читайте також:  Snapchat тестує підписку без реклами

З безкоштовним індивідуальним обліковим записом користувачам доведеться шукати вас за допомогою Snapcode або через загальний пошук.  Це означає, що вам потрібно буде поділитися своїм ім’ям користувача або Snapcode на інших каналах, щоб люди дізнались, що ви є у додатку.

Коли ви публікуєте історію, вона відображатиметься у списку друзів користувача разом із Історіями інших контактів. Через це ваш вміст може бути загублений серед величезного списку друзів.

Існує ряд брендів з індивідуальними обліковими записами в Snapchat, такі як NASA, Bustle, Forbes та Sour Patch Kids, але вони або покинули цю соціальну мережу, або не публікували жодного матеріалу тривалий час.

Ось приклад історії з NASA:

Поради щодо створення історій в соціальних медіа

Незалежно від того, користуєтесь ви Instagram, Facebook чи будь-якою іншою популярною платформою з функцією Stories, ось кілька порад, які можуть зробити ваш контент цікавішим:

  • Не втрачайте часу на конкуренцію. Найімовірніше, ваші глядачі знайдуть вашу історію випадково у пошуках розваг. Якщо ваш вміст миттєво не захоплює увагу, вони швидко свайпнуть його та перейдуть до наступної історії. Придумайте способи привернути увагу, наприклад, новинний заголовок, цікаву анімацію чи інтерактивний елемент.
  • Використовуйте інтерактивні функції. У Facebook та Instagram ви маєте доступ до різноманітних інтерактивних інструментів. Тож використовуйте їх! Вони зроблять Історії більш захоплюючими, допоможуть користувачам глибше зрозуміти тему та дадуть вам корисні дані про цільову аудиторію.
  • Розумійте свою аудиторію. Якщо ви публікуєте Історії на декількох платформах, ви повинні знати аудиторію кожної з них і відповідно коригувати вміст. Якщо у вас мало часу та ресурсів, розгляньте стратегію, де ви розробляєте контент, який буде залучати різні аудиторії, а не примушувати “старшу” чи “молодшу” аудиторії конфліктувати.

 Підсумки:

Використовувати Stories, безумовно,потрібно й у Facebook і в Instagram. Підпишіться на акаунти конкурентів. Шукайте натхнення у великих світових брендів. Впроваджуйте креативні ідеї, спілкуйтеся з підписниками, регулярно переглядайте та оновлюйте свою SMM-стратегію.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Meta покращує інсайти конверсій відеореклами

Meta покращує інсайти конверсій відеореклами

Meta встановлює нові стандарти для політичної реклами

Meta встановлює нові стандарти для політичної реклами

Meta запустить платну передплату для використання Facebook та Instagram без реклами в ЄС

Meta запустить платну передплату для використання Facebook та Instagram без реклами в ЄС

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: