Контент тренди 2021

Контент тренди 2021

9 хвилин

Змiст

2020 рік показав, що текстів буває забагато. Під час карантину та віддаленої роботи користувачі стали споживати більше контенту, а компанії в спробах завоювати їхню увагу стали продукувати ще більше інформації. Однак просто написати текст, щоби донести до аудиторії ту чи іншу ідею, уже недостатньо. Необхідно зачепити користувачів за живе та зробити все, щоби вони вас запам’ятали. Як цього добитися та на що звернути увагу в новому році?

Якісний, корисний та персоналізований контент

Про те, що контент повинен відповідати потребам аудиторії, ми говоримо щороку. Але у 2020-му це стало актуально, як ніколи. Можна скільки завгодно вигадувати нові формати, щоби залучити користувачів у комунікацію з брендом. Але якщо це не несе ніякої користі та не відповідає інтересам аудиторії, усі зусилля будуть марними.

У цих умовах на перший план вийшла персоналізація. За даними дослідження Epsilon, 80 % споживачів із більшою ймовірністю куплять товари бренду, який враховує їхні вподобання. Тому активно вивчайте свою аудиторію та надавайте максимально персоналізовані пропозиції як у публікаціях/статтях, так і в рекламних оголошеннях.

Крім того, у 2021 році варто спрямувати зусилля на експертні тексти, які будуть містити опитування фахівців і гравців ринку, дані досліджень, інфографіки та ін.

Ускладнення комунікації з користувачем

У 2021 році цей тренд збережеться. Варіант, що людина прочитає одну вашу статтю й тут же побіжить купувати, — щось зі сфери фантастики. Необхідно на кожному етапі призначеного для користувача шляху бути на зв’язку зі своєю аудиторією: підігрівати її інтерес до товарів або послуг компанії, формувати потребу, знімати заперечення, залучати, переконувати і, нарешті, стимулювати продажі. А для цього написати одну статтю на місяць або пресреліз недостатньо.

Комунікація з клієнтом повинна бути єдиним ланцюжком, де замість ланок — push-повідомлення, публікації в соцмережах, розсилки, статті у власному блозі, галузевих виданнях, бізнес-ЗМІ тощо. Тільки в цьому випадку є шанс зачепити його увагу та привести до покупки.

Контент, що ґрунтується на особистому досвіді

Ви можете давати нескінченну кількість порад, як полетіти на місяць, але якщо ви там ніколи не були, вам навряд чи повірять. Саме тому важливо не просто писати статті, а й ділитися власним досвідом. Розповідайте про спроби та помилки, проблеми та їхні рішення, злети й падіння — люди хочуть читати кейси, з подробицями, цифрами та фактами.

Читайте також:  Які найбільш популярні емодзі у 2023 році

Інтерактивний контент, мультиформатні тексти

З кожним роком привернути увагу користувача стає все складніше: люди швидко до всього звикають. Тому для залучення аудиторії більшість компаній використовують інтерактивний контент: різноманітні опитування, квізи, вікторини, конкурси, фотоісторії, слайдшоу, а також мультиформатні тексти, у яких є інфографіка, відео, таймлайн тощо. Вони спрощують сприйняття та спонукають користувачів до дії.

Так, набагато зручніше скористатися інтерактивним калькулятором на сайті для розрахунку вартості (установки вікна, ремонту квартири тощо), ніж завантажувати прайс-лист і власноруч рахувати, у скільки це вам обійдеться. Інший приклад — використання квізів, які пропонують користувачеві допомогти визначитися з вибором. Наприклад, людина відповідає на кілька запитань і в результаті отримує відповідь, який продукт їй підійде найкраще.

Подкасти

Зараз багато брендів і онлайн-ЗМІ використовують подкасти, як ще один канал для комунікації з аудиторією. Для користувачів це можливість отримувати корисний контент у зручному форматі (під час сніданку, у машині, у спортзалі тощо), для брендів — привертати увагу потенційних клієнтів, підвищувати впізнаваність і транслювати цінності компанії.

У 2021 році кількість гравців на ринку подкастів збільшиться. Нарівні з цим покращиться і якість створеного контенту, аналітика стане прозорішою, і заміряти ефективність стане простіше. Тому створюйте власні подкасти, плануйте розміщення в подкаст-каналах і домовляйтеся про співпрацю з партнерами. Зараз найкращий час, щоби зайняти свою нішу, оскільки ринок ще не до кінця сформований.

Відеоконтент

Якщо взяти останні три роки, кількість компаній, які використовують відео, як маркетинговий інструмент, збільшилася на 24 % (із 63 % до 87 %). У 2021 році тренд на відеоконтент продовжиться.

Можна довго та болісно говорити про високу якість ваших товарів, виготовлених за унікальною технологією, а можна показати їх наживо. Наприклад, навіщо писати, що фарба сохне за лічені секунди — краще просто зніміть відео. Тоді в користувачів відпадуть усі питання, а переваги продукту будуть очевидні.

Читайте також:  Пошукова реклама TikTok — Search Ads Toggle. Як це працює?

Також, за даними Google, понад 50 % людей дивляться навчальні відео, щоби визначитися з брендом і вибрати продукт. Тому зараз, як ніколи, актуальні експертні відео та вебінари, які навчають, розповідають, знімають заперечення, відповідають на запитання споживачів. Особливо на цей формат контенту варто звернути увагу компаніям, у яких складні продукти або послуги.

Говорячи про політичну рекламу, у тренді короткі відео, у яких оглядач за кілька секунд може зрозуміти ключове повідомлення бренду. Сьогодні користувачі не хочуть витрачати час на прочитання довгих описів і перегляд довгих роликів. Саме тому тривалість 73 % маркетингових відео не більше двох хвилин.

Отже, у 2021 році варто створювати короткі та корисні ролики, а також інші види експертних відео, які допоможуть користувачам зробити вибір.

Власні бренд-медіа

Ще один тренд 2021 року — створення компаніями власних бренд-медіа, які розповідають не стільки про сам бренд, скільки про сферу його діяльності. Наприклад, у бренд-медіа digital-агентства можна побачити статті про інтернет-маркетинг.

Якщо раніше створення такого нішевого ЗМІ було фішкою окремих гравців ринку, то тепер це буквально must have. Причому для цього не обов’язково розробляти сайт. Ви можете створити сторінку в соцмережах, запустити свій канал в Telegram, придумати регулярну email-розсилку або будь-який інший інтерактивний формат контенту, яким будете ділитися з аудиторією.

Навіщо це взагалі потрібно? За даними Brandon Gaille, майже 82 % користувачів починають лояльніше ставитися до компанії, коли стежать за її медіаресурсом. У порівнянні зі звичайною рекламою люди на 70 % краще сприймають таке просування бренду, а 60 % споживачів отримують задоволення від релевантного контенту, стаючи від нього залежними.

Так, бренд-медіа дає можливість на глибшому рівні комунікувати з аудиторією. За допомогою нього ви можете не тільки доносити до користувачів ключові переваги та цінності бренду, але й вирішувати іміджеві завдання та мотивувати людей до вчинення дій, використовуючи нативні формати контенту. Крім того, за допомогою якісного контенту бренд може постійно бути на зв’язку з користувачами та формувати в їхній свідомості потрібний образ.

Читайте також:  Адаптивна пошукова реклама (RSA): використання ШІ в рекламі

Користувальницький контент

UGC (User Generated Content), тобто користувальницький контент, уже давно в тренді. Й у 2021 році він стане ще більш актуальним. Це контент, який створюють люди, щирий, живий, чесний. І вони роблять це тому, що продукт їм дійсно сподобався. Вони пишуть огляди, рецензії, коментарі до постів, знімають відео та роблять фото. Це підігріває інтерес аудиторії до бренду, підвищує його впізнаваність, стимулює подальшу взаємодію користувачів із бізнесом, що в результаті призводить до конверсії. Саме тому користувальницький контент так цінується брендами.

Як же стимулювати створення таких публікацій? Мотивуйте користувачів ділитися думкою, ставте їм додаткові питання, ініціюйте обговорення в соціальних мережах, використовуйте зрозумілі заклики до дії. Як варіант — пропонуйте невеликі бонуси в обмін на відгук / коментар / рецензію або ж запускайте челенджі.

Якщо підбити підсумки, на ж що варто звернути увагу у 2021 році?

Пишіть якісні та корисні тексти, які будуть відповідати інтересам аудиторії.

Вивчайте свою аудиторію та надавайте персоналізовані пропозиції, як у статтях і публікаціях у соцмережах, так і в рекламних оголошеннях.

Публікуйте кейси, розповідайте про свої спроби та помилки, діліться власним досвідом.

Будьте на зв’язку з аудиторією на кожному етапі призначеного для користувача шляху: публікуйте статті, пости в соцмережах, надсилайте push-повідомлення та розсилки.

Використовуйте інтерактивний контент (опитування, конкурси, квіз тощо) та мультиформатні тексти для залучення аудиторії.

Знімайте короткі рекламні ролики, які допоможуть користувачам визначитися з вибором і водночас не займуть багато часу, а також створюйте навчальні експертні відео.

Записуйте власні подкасти, плануйте розміщення в подкаст-каналах і домовляйтеся про співпрацю з партнерами.

Створюйте власні бренд-медіа й публікуйте там корисний контент. Це дасть змогу не тільки доносити ключові переваги та цінності бренду, а й буде вирішувати іміджеві завдання та мотивувати людей до здійснення дій.

Стимулюйте створення користувальницького контенту, який буде підігрівати інтерес аудиторії до бренду, підвищувати його впізнаваність і, як наслідок, призводити до конверсії.

А щоби контент-маркетинг дійсно приносив результат, тестуйте різні гіпотези, вимірюйте ефективність і масштабуйте робочі варіанти.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: