Навіщо вашому бізнесу потрібен блог?

Навіщо вашому бізнесу потрібен блог?

6 хвилин

Змiст

Термін «блог (blog)» походить від поєднання «веб (web)» і «журнал (log)» або «веблог (weblog)» і з часом був скорочений до «блог (blog)».

У 1990-х роках, коли вперше з’явилися блоги, це були переважно онлайн-щоденники, де люди розповідали про своє особисте життя. З тої пори блоги стали популярними, і наразі майже кожний бренд має свій персональний блог. Блоги розділилися на різні тематики, як новини, політика, музика, їжа, бізнес і багато іншого — існують навіть блоги про ведення блогів.

Як і багато нових ресурсів, які з’являються, маркетологи визнали формат блогу дієвим маркетинговим інструментом і почали використовувати його для надання інформації та оновлень своїм клієнтам, а також як спосіб залучити новий бізнес. Відтоді ведення блогу перетворилося на нову ефективну маркетингову стратегію.

Що таке блог?

Блог — це інформаційний сайт, який пропонує постійно оновлюваний контент (статті в блозі) на конкретну тему. Спочатку власники бізнесу мали блог окремо від своїх сайтів, але наразі ви можете легко інтегрувати обидва, це набагато легше та швидше, а також полегшить доступ для користувачів. Багато власників бізнесу використовують платформу для ведення блогів, таку як WordPress, як для свого основного сайту, так і для свого блогу.

Було багато випадків, коли спочатку створювали блоги, а потім, завдяки популяризації блогу, створювали бізнес, на відміну від того, щоб спочатку створити бізнес, а потім вести блог. Наприклад, деякі блоги про кулінарію та їжу самі по собі є бізнесом.

Плюси блогу

Сама природа блогів робить їх ідеальними для маркетингу, оскільки вони надають новий вміст, який залучить нових людей, це такий собі спосіб взаємодії користувачів і компаній. Ось ще кілька переваг:

  1. Бюджетно при створенні та запуску. Вам варто лише заплатити за вартість доменного імені та веб-хостингу. Ви можете мати індивідуальні маркетингові налаштування блогу.
  2. Простота використання. Більшість платформ для ведення блогів прості у використанні. Якщо ви можете копіювати, вставляти, друкувати, перетягувати та завантажувати, ви можете створити професійний блог.
  3. Створює трафік веб-сайту. Надання порад, висвітлення новинок у digital-маркетинговому світі та іншого цікавого вмісту дає людям привід приходити та повертатися до вашого блогу чи на сайт вашого бізнесу. Завдяки цьому є великий шанс того, що у вас вони можуть щось придбати.
  4. Покращує рейтинг пошукової системи. Google, зокрема, любить знаходити та ранжувати новий вміст. З цієї причини багато підприємців використовують блоги спеціально для пошукової оптимізації (SEO).
  5. Дозволяє завоювати довіру та авторитет. Людям подобається знати, з ким вони ведуть справу. За допомогою блогу ви можете довести, що ви експерт, надати корисні поради та іншу цінну інформацію, яка допоможе користувачам почуватися впевнено у вашій експертності та професіоналізму, якщо вони захочуть придбати ваш продукт або послугу.
  6. Залучення потенційних клієнтів. Хоча зараз більшість компаній використовують Twitter та інші соціальні мережі більше, ніж блоги для взаємодії з користувачами, блоги можуть дозволити вам комунікувати з ринком. Це дає вам можливість зміцнити довіру, також отримувати зворотній зв’язок і надавати клієнтам свої послуги.
  7. Створює більше можливостей для отримання прибутку: ви можете брати гроші за розміщення рекламного матеріалу від рекламодавців у вашому блозі, просувати партнерські продукти та залучати спонсорів, додаючи додаткові джерела доходу для свого бізнесу.
Читайте також:  Оновлення політики у Microsoft Advertising

Мінуси блогу

Як і все інше в житті, ведення блогу може мати недоліки.

  1. Займає багато часу: створення нового вмісту та оновлення вашого блогу може зайняти значну кількість часу. Ви можете найняти копірайтера або контент-менеджера для цього.
  2. Потрібен постійний потік ідей: разом із часом, обдумування нових ідей для вмісту є однією з найбільших проблем, з якими стикаються блогери. Адже вам потрібно написати про те, чим можуть зацікавитися ваші читачі. У більшості випадків це може зайняти більше ніж очікувался.
  3. Потрібен час, щоб побачити результати: може знадобитися час, щоб почати формувати аудиторію для свого блогу — ви не відразу побачите високий трафік на вашому сайті.
  4. Блог також потрібно рекламувати: ви використовуєте блог для просування свого бізнесу, але щоб він працював, люди повинні знати про нього, а це означає, що ви повинні знайти свій цільовий ринок.

Як вести блог?

Створити блог і використовувати його для просування свого бізнесу можна за лічені хвилини. Ось декілька порад:

  1. Створіть контент-план блогу: чим ви збираєтеся поділитися у своєму блозі? Новини, поради, ресурси тощо? Як часто ви будете публікувати статті у своєму блозі? (щодня, щотижня тощо).
  2. Створіть свій блог: виберіть платформу для ведення блогів і налаштуйте її так, щоб дизайн відповідав вашому бізнесу. Обов’язково використовуйте той самий логотип у своєму блозі, що й на вашому сайті (якщо у вас є окремий веб-сайт), щоб зберегти ідентичність. Якщо ви користуєтеся безкоштовною платформою для блогів (не рекомендовано для ділових блогів), створіть доменне ім’я, яке вказує на блог, щоб споживачам було легше перейти на ваш сайт.
  3. Якнайшвидше заповніть свій блог декількома статтями: читачі не люблять відвідувати блог лише з одним чи двома статтями. Додайте хоча б десять або більше публікацій, щоб почати, а потім перейдіть до свого звичайного розкладу публікацій контенту.
  4. Рекламуйте свій блог: дуже легко інтегрувати соціальні медіа у ваші блоги, щоб ваші публікації в блозі стали доступними для ваших читачів. Також додайте свій блог до своїх маркетингових матеріалів.
  5. Відповідь на коментарі: пам’ятайте, що блоги є соціальними, тож люди ставитимуть запитання, можуть написати відгуки як негативні, так і позитивні чи можуть поділитися своєю думкою. 
  6. Використовуйте свій блог, щоб заохочувати читачів підписуватися на розсилки. Реєстрація – це ще один чудовий спосіб змусити людей, які зацікавлені у вашому блозі/бізнесі, повертатися до вашого блогу, що знову ж таки дає вам більше можливостей продавати свої послуги.
Читайте також:  Банерна реклама та її особливості

Тож пам’ятайте, для успішного блогу потрібна дисципліна, свіжі ідеї, цікавий матеріал та бажання його розвивати.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Старт курсу “Digital-маркетинг 2024” вже скоро

Старт курсу “Digital-маркетинг 2024” вже скоро

Чому інтегрований пошук важливий на Amazon

Чому інтегрований пошук важливий на Amazon

Google почав поступово відмовлятися від сторонніх файлів cookie

Google почав поступово відмовлятися від сторонніх файлів cookie

Статті по цій темі

Ваши вопросы и темы для публикаций

Ваши вопросы и темы для публикаций

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: