Просування в Instagram: пошук, хештеги та інші секрети розкрутки аккаунту

Просування в Instagram: пошук, хештеги та інші секрети розкрутки аккаунту

11 хвилина

Змiст

Чим більше уваги та охоплення ваша компанія отримає в соціальних мережах, тим краще. Instagram має сторінку пошуку та рекомендацій (Search & Explore), щоб допомогти користувачам знайти новий контент.

Більшість брендів вже використовують пости та історії, щоб охопити свою основну аудиторію. Однак для максимального результату необхідно використовувати всі можливості та функції, які пропонує Instagram.

Давайте розглянемо, яку користь ви можете отримати від їх використання.

Як працюють «пошук та рекомендації» в Instagram

Для початку існує п’ять основних категорій пошуку в Instagram:

  • Топ (top)  – сюди входять найпопулярніші повідомлення, пов’язані з вашим пошуковим запитом, незалежно від типу публікації.
  • Облікові записи (accounts) – тут відображаються сторінки, які відповідають пошуковому запиту.
  • Аудіо (audio) – відображує пісні та виконавців на платформі з тією ж назвою, що й ваш пошуковий запит.
  • Теги (tags) показують хештеги, пов’язані з вашим пошуковим запитом, а також кількість публікацій.
  • Місця (places) – це локації зі всього світу, які містять ваш запит.

Перелік пунктів у окремого користувача може відрізнятися, в залежності від країни, операційної системи, версії застосунку.

Цікаве у вкладці «Теги» те, що там результати пошуку розбиваються на три категорії: «Top» (найбільш популярні), «Останні» та «Reels».

Ви також можете скористатися функцією пошуку у веб-версії, однак вона не має такого ж розширеного функціоналу. Наприклад, з десктопу ви побачите результати лише на вкладці “Top”, якщо ви не додасте “@” або “#” для конкретизації видачі.

Тепер перейдіть на вкладку «Рекомендації». Як і на інших соціальних платформах, Рекомендації в Instagram працюють через підбір контенту на основі людей, на яких ви підписалися, та публікацій, з якими ви взаємодіяли – тобто, ваших інтересів.

Ваша сторінка «Рекомендації» наповнена типовим для вас контентом – те, що ви зазвичай лайкаєте чи коментуєте у своїй стрічці. Просто це буде контент від аккаунтів, на які ви не підписані. 

Читайте також:  Meta запустить свій аналог Twitter — Threads

Ключова відмінність між Пошуком та Рекомендаціями полягає в тому, що одна з них дуже персоналізована, а інша – ні.

Як потрапити в сторінки Пошуку та Рекомендацій публікацій в Instagram

Отже, ви хочете розширити охоплення та отримати більше залучення до своїх публікацій? Ось кілька кроків, які ви можете врахувати для досягнення цілей.

Додайте хештеги до своїх публікацій

Коли ви додаєте хештег до своєї публікації, користувачам зі схожими інтересами легше знайти вашу публікацію. Коли додаєте хештеги, скористайтесь краще поєднанням тегів популярних і нішевих. Чому? Ну, якщо ви використовуєте тільки популярні хештеги, ваша  публікація може загубитися в сотнях тисяч публікацій. Однак якщо ви використаєте лише нішеві хештеги, то скоріш за все вам не вдасться значно розширити охоплення. Тому використовуйте баланс обох.

В Instagram ви можете використати до 30 хештегів у публікації. Хоча ми не рекомендували б використовувати усі 30 – краще зосередьтесь на поєднанні від 5 до 10 хештегів, що пасують, переходячи від загального до конкретного.

Найприємніше те, що вам не потрібно здогадуватися, які з них використовувати.

Сторінка результатів пошуку хештегів instagram

Припустимо, що ви бренд кави та опублікували #капучино. Instagram щойно повідомить вам, скільки постів пов’язано з цим хештегом, а серед підбірки вже легко знайти подібні теги.

Не забувайте, що ви також можете додати хештеги до своїх Stories – натисніть на піктограму емодзі та виберіть функцію хештегу.

Як додати хештеги до вашої публікації в Instagram? 

Коли ви введете ключове слово, випадуть релевантні хештеги. Професійна порада: щоб не зіпсувати свою публікацію Stories великою кількістю хештегів, ви можете зробити одне з двох: або зробити їх дуже маленькими, або використати колірну функцію, вибрати колір на зображенні та “вбудувати” хештеги під фон на фото.

Додайте місцезнаходження своїх публікацій

Інший спосіб покращити видимість у пошуку – додати тег місцевості до своєї публікації. Як додати тег місцезнаходження до вашої публікації в Instagram:

Читайте також:  Snapchat тестує підписку без реклами

Щоб почати, натисніть на смайлик у верхньому правому куті.

Потім виберіть функцію “Розташування” у списку параметрів.

Введіть потрібне місце. Це може бути реальне фізичне місце, як-от “Pasion Del Cielo Coffee”, або вигадане як “Coffee Time”, що додає публікації індивідуальності.

Останній крок – це розміщення кнопки-тега місцерозташування десь у вашій публікації Stories.

Додайте відповідні ключові слова до свого профілю Instagram

Хочете, щоб користувачі легко вас знайшли? Тож переконайтесь, що ваш профіль відповідає умовам, за яких би вас шукали. Передивиться ваш нік, назву сторінки чи опис біографії – якщо ключова інформація міститься десь там, користувачі вас знайдуть.

Наприклад, якщо ви кав’ярня в Вінниці, ваш профіль має містити як «каву», так і «Вінниця», щоб користувачі вас побачили в пошуку.

Напишіть описові підписи

Підписи – це ще один спосіб для користувачів знайти вас серед пошукової видачі. Це означає, що короткі, розпливчасті тексти не посприяють вашій популярності. Натомість виберіть предметний опис до зображення, яким ви поділилися. Таким чином, коли користувачі вводять пошуковий запит, ваша публікація матиме більше шансів з’явитися в результатах.

Підвищуйте якість свого контенту

Коли справа доходить до пошуку, ви хочете перебувати на вкладці «Вгорі». Там Instagram показує найпопулярніші дописи з найбільшою зацікавленістю – лайки, коментарі та поширення. Творці досягають цього завдяки високоякісному контенту, який привертає увагу користувачів. І коли ми про це говоримо, ми маємо на увазі не тільки якість віжуалу – хоча це також дуже важливо. Весь контент має  бути стильним і резонувати з вашою аудиторією. 

Якщо ви відповідаєте цим двом вимогам, то маєте всі шанси перевершити подібні дописи.

Як шукати в Instagram

Перш ніж ми зануримося в пошук в Instagram, може розглянемо основні причини, чому вам це потрібно?

Перша – це визначити впливових осіб та потенційних партнерів.  Скажімо, ви хочете працювати з інфлюенсером для кампанії, але ще не визначились з вибором. За допомогою функції пошуку ви підберете впливових осіб із вмістом в профілі, що відповідає вашому бренду та галузі. Ви можете їх знайти за допомогою хештегів та ключових слів. Вони також, ймовірно, з’являться на вашій сторінці «Огляд».

Читайте також:  Нові каруселі структурованих даних в Google (бета)

Ще одна причина, за якою ви користуєтесь пошуком, — це збір даних про свою аудиторію. Можливо, ви хочете відобразити портрет свого покупця? Тоді ви вивчаєте профілі деяких своїх підписників. Розуміння, хто вони є та які в них інтереси може з’ясувати шлях, що зʼєднає їх та ваш бренд.

Нарешті, важливо дізнатися, як використовуються окремі хештеги та чи відповідають вони вмісту, що ви постите? Ви могли подумати, наприклад, що «капучино» генерує лише вміст, пов’язаний з кавою. Однак багато дописів для цього хештегу присвячені відтінкам косметики від тіней для повік до помад. Коли ви обізнані про це, то здатні використати найвлучніші хештеги для своїх публікацій.

Як використовувати пошук по хештегам в Instagram

1. Почніть на вкладці «Огляд» і введіть запит у рядку пошуку.

Професійна порада: якщо ви хочете відразу перейти до публікацій, пов’язаних із цим запитом, ви можете додати символ “#” прямо перед вашим ключовим словом.

2. Перейдіть на вкладку “Теги” та перегляньте відповідні хештеги, щоб знайти саме той, потрібний Write descriptive captions.

3. Прокрутіть розділи «Верхні», «Останні» та «Колонки», що пов’язані з вашим ключовим словом.

Пошук місцезнаходження в Instagram

1. Почніть на вкладці «Огляд» і напишіть про шукане у рядку пошуку.

2. Перейдіть на вкладку “Місця” та перегляньте список пов’язаних місць.

3. Перегляньте результати.

Оптимізація Instagram для пошуку допоможе вашому бренду розширити охоплення та підвищити ефективність у соціальних мережах.

За матеріалами Martina Bretous, Hubspot.

Ілюстрація обкладинки – Depositphotos

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Meta покращує інсайти конверсій відеореклами

Meta покращує інсайти конверсій відеореклами

Meta встановлює нові стандарти для політичної реклами

Meta встановлює нові стандарти для політичної реклами

Meta запустить платну передплату для використання Facebook та Instagram без реклами в ЄС

Meta запустить платну передплату для використання Facebook та Instagram без реклами в ЄС

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: