Які зміни чекають Facebook: оновлені спільноти, стрічка новин та Messenger

Які зміни чекають Facebook: оновлені спільноти, стрічка новин та Messenger

4 хвилини

Змiст

30 квітня на конференції розробників F8 засновник Facebook, Марк Цукерберг оголосив про найбільший за останні роки редизайн соцмережі – нововведення торкнуться сайту і мобільних додатків, і повинні значно змінити принципи взаємодії користувачів з Фейсбук. За словами Цукерберга, головна мета оновлень Facebook – поширити спілкування  за допомогою груп, подій і нових функцій сервісу знайомств. Оновлений додаток буде доступним протягом найближчих тижнів, а незабаром розпочнеться і редизайн десктопной версії.

Messenger desktop app

Нове оформлення

Найпомітніші зміни в Facebook – косметичні. По-перше, вперше за довгі роки соцмережа оновила логотип – фірмова літера F, яка раніше була в квадраті із закругленими кутами, тепер розташується в синьому колі. Кольорове оформлення сайту й додатків також зміниться: білий колір стане переважати над синім. Зміниться звичне розташування вкладок – зокрема, на більш помітні місця переїдуть «Події» та «Товариства». Ці зміни відображають нову концепцію Facebook: акцент в користуванні сервісом буде зміщений з стрічки оновлень на користь спілкування користувачів один з одним.

Товариства

За словами Марка Цукерберга, саме товариства візьмуть на себе основний функціонал в новому Facebook – тому в додатку відповідна вкладка розміщена в центрі. «У Facebook мільйони активних груп, і часто, коли люди знаходять відповідну групу, саме цей досвід виявляється для них найбільш значущим», – заявив Цукерберг. Для того, щоб поліпшити взаємодію в спільнотах, в фейсбуці з’являться нові функції і інструменти – зокрема, вони дозволять знаходити потрібні групи і знайомитися з людьми зі схожими інтересами. Стрічка спільнот буде складатися з постів груп кожного користувача, а також з рекомендацій схожих груп. Пропозиції вступити в ту чи іншу групу будуть з’являтися і на інших вкладках Facebook – таким чином, соцмережа сподівається підвищити їх помітність. Писати повідомлення в групи можна буде прямо зі сторінки користувача.

Події

У новій версії Facebook заради подій користувачі щоразу повертаються в соцмережу. Головне завдання оновлених подій – зробити так, щоб користувач міг легко знайти собі заняття поблизу. У відповідній вкладці з’явиться карта, на якій будуть відзначатися цікаві події поруч з місцем знаходження користувача, покращений інтерфейс, що дозволяє оглядати події друзів а також публічних заходів (наприклад, концертів), які Facebook вирішить порекомендувати.

Читайте також: 
Каруселі структурованих даних Google (бета-версія)

Інші нові функції

Серед нововведень Facebook Марк Цукерберг зазначив функцію Meet New Friends, яка дозволить користувачам знаходити людей, з якими їх щось об’єднує – це можуть бути загальні місця роботи і навчання або, наприклад, спільні інтереси і участь в подібних групах. Нова функція буде інтегрована в співтовариства – щоб користувачі Facebook змогли «з’єднуватися в реальному житті». The Verge відзначає ще одну функцію Facebook, спрямовану на з’єднання користувачів. У внутрішньому сервісі знайомств Facebook з’явиться функція Secret Crush ( «таємна закоханість») – вона дозволить відзначати в списку друзів тих, до кого користувач відчуває романтичну симпатію; якщо хтось із зазначених додасть користувача в свій секретний список, обидва отримають повідомлення про збіг.

Як зміниться месенджер

Messenger close friends screenshots

«Не секрет, що найшвидше спілкування онлайн – це приватне листування в невеликих групах, – заявив Марк Цукерберг в ході F8. – Тому я вірю, що майбутнє – за приватним. У міру того, як світ стає все більше, зростає і наша потреба в приватному ». Цей слоган став визначальним для деяких ключових елементів Facebook – в тому числі месенджера і новинної стрічки. У новому Facebook месенджер буде використовуватися  для спілкування з близькими друзями – в ньому з’явиться можливість додавати статуси і ділитися фотографіями з обраним колом друзів. Facebook обіцяє найближчим часом представити оновлене мобільний додаток Messenger, яке буде займати значно менше місця, а також випустити десктоп-додатки для PC і MacOS.

Як зміниться стрічка новин

Відповідно до нового концепту, соцмережа більше не буде концентруватися на максимально широкому поширенню інформації, вибираючи приватне спілкування між користувачами. Це означає, що стрічка новин, де користувачі могли ділитися інформацією з усією соцмережею, перетвориться з центральної функції взаємодії в Facebook на допоміжну. За місяць до проведення F8 Facebook покинув один з головних розробників новинної стрічки Кріс Кокс – як пише The Verge, це означає, що епоха News Feed закінчилася.

Багато ЗМІ відзначають, що спроба змістити акцент з новинної стрічки в бік приватного спілкування – це відповідь Facebook на численні скандали, пов’язані з даними користувачів. Саме стрічка публічних оновлень дозволяла компанії збирати колосальний масив даних про користувачів. BuzzFeed передбачає, що філософія публічного спілкування буде відтворена в Instagram, який найближчим часом теж буде оновлено.

Читайте також: 
Чому різко зросли ціни на рекламу в LinkedIn?

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Brave Search представляє систему відповідей AI

Brave Search представляє систему відповідей AI

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: