Голосові помічники задають тон рітейлу

Голосові помічники задають тон рітейлу

5 хвилин

Нове опитування американських споживачів щодо голосових помічників, проведене Adobe Digital Insights (ADI), показало, що голосові оголошення завойовують все більше довіри, голосова комерція росте, і якщо ми збираємося поговорити зі своїм гаджетом, ми б хотіли, щоб він говорив голосом якоїсь знаменитості.

Серед основних пунктів опитування:

• Голосові оголошення є надійною альтернативою іншим форматам: все більше споживачів довіряють голосовій рекламі. В опитуванні ADI 43% респондентів заявили, що вони вважають голосові оголошення менш нав’язливими у порівнянні з телебаченням, друкованими виданнями, онлайн і соціальними мережами. 42% опитаних вважають голосові оголошення привабливішими. Це досить позитивна новина, тому що згідно з даними Juniper Research, наприкінці 2018 року було введено в експлуатацію 2,5 мільярда голосових помічників і очікується, що до 2023 року це число збільшиться більш ніж в три рази.

«Голосові оголошення здатні резонувати з клієнтом більш емоційно і особисто», – говорить Колін Морріс, директор Adobe Analytics. «Контроль за рекламою передається в руки споживача, яку вони самі вибирають. Це робить контент актуальним і привабливим, підвищуючи якість обслуговування клієнтів».

Також слід зазначити, що 39% респондентів, які нещодавно чули голосове оголошення, купили рекламований товар. Крім того, 35% опитаних не пропускають голосові оголошення.

Голосові покупки, хоча тренд лише зароджується, демонструють потенціал: якщо ви один з тих, хто користується голосовим помічником, ви, ймовірно, попросили його програвати певну музику, повідомляти вам прогноз погоди або шукати інформацію. Для 20% респондентів голосові покупки можуть бути додані в цей список.

«Зручність є вищим пріоритетом для сучасних клієнтів, а голосові помічники роблять проведення досліджень і здійснення покупок ефективнішим і вільнішим», – за словами Морріса. «Замість того, щоб натискати кнопки на комп’ютері або мобільному пристрої, достатньо просто вступити в розмову, щоб ініціювати першу або повторну покупку».

Двадцять відсотків користувачів голосових асистентів повідомили, що вони вже купували товар за допомогою голосу, а 15% замовляють регулярно. Крім того, 61% сказали, що вони будуть використовувати голос, щоб купувати «прості» предмети домашнього вжитку.

Читайте також:  Як встановити Google tag для відстеження конверсій

Користуючись голосовим помічником, споживачам було б зручніше купувати продукти харчування (31%), миючі засоби (29%), розваги (24%), одяг (24%) і замовляти доставку їжі додому (24%).

Розширені функціональні можливості голосових помічників в майбутньому допоможуть підвищити їх популярність серед споживачів, при цьому 44% споживачів вважають, що вони здійснять нову або додаткову покупку, якщо буде надана така можливість.

«Якщо бренди почнуть використовувати голосового помічника для інтерактивного спілкування з користувачем, вони можуть створити такий досвід, якого раніше не було у споживачів», – вважає Морріс.

Голосові операції, пов’язані з покупками, охоплюють пошук товару (40%), створення списків покупок (30%), порівняння цін (25%) і перевірку статусу замовлення (19%).

Голосова активність тільки починається: хоча 72% власників розумних динаміків використовують свій пристрій щодня, вони не переходять відразу до покупок – головними запитами є:

  • музика (72%),
  • погода (59%)
  • загальні теми (55%).

За останні 10 місяців нові варіанти використання голосових помічників, такі як ігри, фінанси та доставка їжі, не набули значного зростання, але ті, хто дійсно використовує ці можливості, дуже активні. З тих, хто перевіряє й управляє своїми фінансами, 52% роблять це щодня. Тим часом, 40% використовують голосові динаміки для доставки їжі.

«Відставання в рості покупок і комерції за допомогою голосових помічників може бути пов’язано з тим, що ще не з’явилася достатня кількість голосових додатків», – каже Морріс. «Попит є – тепер це просто перегони, щоб побачити, який бренд першим використає цю можливість».

Голосове управління для різних продуктів. Споживачі вважають, що голосові можливості є важливим фактором при покупці. Досягнення в технології розпізнавання голосу стимулюють попит на різні продукти. Тридцять один відсоток сказали, що вони шукають голосову технологію, включену в продукти при покупці автомобілів (31%), музичних колонок (30%), електроніки загального призначення (26%) і телевізорів (25%).

Читайте також:  Twitter/X стягуватиме з користувачів «невеликий щомісячний платіж»

Більш того, людям дійсно подобаються їхні голосові помічники. Двадцять вісім відсотків кажуть, що голосовий помічник на смартфонах став незамінною функцією, причому 44% використовують його щодня.

Найчастіше використовують для пошуку в Інтернеті (50%), за яким слідують вказівки маршруту (45%), прогноз погоди (39%), складання текстових повідомлень або здійснення дзвінка (38%).

Голоси знаменитостей з’являються по популярному запиту: голос за умовчанням для голосових помічників вже давно жіночий, але тепер різні бренди розширили свої пропозиції, щоб включити чоловічі та жіночі голоси з різними акцентами. Крім того, майже третина респондентів (32%) заявили, що їм сподобається можливість вибору голосу знаменитості. Серед бажаних Дуейн «Скеля» Джонсон згадується частіше (47%), за ним слідують Уїлл Сміт (43%) і Арнольд Шварценеггер (35%). Опра потрапила в список з 30%.

Алекса, люба, не слухай останній абзац 🙂

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: