Що потрібно зробити локальному бізнесу після карантину: чек-лист

Що потрібно зробити локальному бізнесу після карантину: чек-лист

5 хвилин

Ми вже розповідали про важливість сконцентруватися на інструментах для локального маркетингу, особливо під час ізоляції. Для малих та локальних підприємств цей маркетинговий контрольний список must do. Він допоможе оговтатися після скасування карантинних заходів COVID-19. До речі, він не суттєво відрізняється від чек-листу для великих підприємств.

Що необхідно зробити:

1. Відразу ж поновіть свій сайт або рекламні оголошення

Информация о том как обезопасить себя

Як тільки компанії відкриватимуться знову, клієнти будуть перевіряти сайти та профілі вашої компанії, щоби дізнатися, чи відчинені ви вже, і в який час вони можуть до вас прийти. Не забудьте про соціальні мережі!

2. Нові рекламні повідомлення

Графік роботи магазинів під час карантину Портатив. Блог.

Для реклами в посткарантин дуже вдалий час для просування під гаслами «Робіть покупки недалеко від будинку» й «Підтримайте малий бізнес». Швидше за все, вам захочуть допомогти — іноді просте нагадування може стати відмінним приводом.

3. Слідкуйте за своїми інвестиціями

Бізнес міг постраждати через те, що число бізнес-угод під час карантину скоротилося або зовсім стало дорівнювати нулю. Переконайтеся, що ваші маркетингові зусилля приносять плоди! Google Analytics, Яндекс.Метрика, аналітика соціальних мереж і кросплатформенні інструменти аналітики вам допоможуть.

4. Рекламна email-розсилка

Кожен раз, коли ви відправляєте електронного листа, перегляньте дані кампанії. Скільки людей відкрили цей лист? Скільки клікнули? Як ці цифри співвідносяться з попередніми розісланими кампаніями? Якщо у вас неприродно високий відсоток відмови від підписки або низький рейтинг кліків, вам треба подумати про переоцінку ваших рекламних повідомлень і контенту, щоби вони стали кориснішими для одержувача.

Підказка: якщо ви активно використовуєте email-маркетинг, важливо, щоби ви періодично чистили бази даних. Переконайтеся, що ваші контакти дійсні та активні. Якщо ви використовуєте CRM, яка не інтегрована із сервісом email-розсилок, то обов’язково вручну додавайте з CRM тих, хто відписався, в список «не відправляти листи».

Читайте також:  У YouTube Studio додався новий показник статистики. Для чого він?

5. Подумайте, з якими больовими точками можуть зіткнутися ваші клієнти прямо зараз, і подивіться, які проблеми може вирішити ваш продукт/послуга.

У період пандемії люди, здебільшого, скоротили покупки до необхідного мінімуму. Подумайте про речі, без яких люди обходилися весь цей час, та нагадайте їм про них. Вони, напевно, скучили:-)

Наприклад, багато людей обходилися без стрижки під час карантину, тому перукарі та перукарні мають вкладати кошти в маркетинг у соціальних мережах, PPC-рекламу для пошукових запитів на основі розташування, таких як «перукарня поруч зі мною», і маркетинг електронною поштою, щоби дати змогу новим і потенційним клієнтам знати, що все вже відчинено та доступно. Потрібно бачити потребу та задовольняти її.

6. Продавати онлайн

Ви продаєте товари, які можна розмістити в інтернеті для покупки? Ефективний спосіб залучити нову аудиторію, якщо ви не зробили цього раніше, — це створити сайт електронної комерції. Або, як мінімум, почати продавати через соціальні мережі.

5 правил безпечного користування службами доставки під час карантину –  bit.ua

7. Стежте за відгуками клієнтів

72 % клієнтів не зроблять ніяких дій, поки не прочитають відгуки про компанію. Стежте за відгуками про вашу компанію на спеціальних ресурсах і в соціальних мережах, де клієнти можуть ділитися досвідом. Відповідайте на відгук своєчасно та професійно. Відповідь на негативний відгук показує, що ви прогресивні та дбаєте про те, щоби розібратися в проблемі.

8. Запропонуйте клієнтам стимул звернутися до вашого продукту / послуги

I'M BACK! TURKISH AIRLINES PANDEMIC FLIGHT - WHAT THEY NEED TO CHANGE! -  YouTube

Після припинення карантину конкуренція зросла, тому переконайтеся, що у вашого бізнесу є конкурентна перевага. Приклади додаткових стимулів:

  • безкоштовний товар під час покупок понад N штук;
  • тематичні розпродажі;
  • корисний для клієнта контент.

Стає все більш популярним у світі маркетингу форма відносин, коли перед тим, як отримати щось корисне, користувач має спочатку віддати свої контакти натомість. Створюйте дійсно цінний контент (це може бути вебінар, навчальний курс, інфографіка), який принесе користь клієнту, а вам надасть його контактні дані для подальших взаємодій.

Читайте також:  Google Analytics 4 vs Universal Analytics. У чому різниця?

9. Інвестуйте в PPC

Особливо для таких запитів як «[послуга] поруч зі мною». Увімкніть рекламу свого місця розташування, щоби клієнти могли скористатися цими перевагами.

Висновок: рухайтеся вперед! Початок року був важким, але все рано чи пізно прийде на круги своя. Будьте в курсі нових передових практик і тенденцій у галузі!

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: