5 способів, як ваш сайт може створити емоційний зв’язок із клієнтом

5 способів, як ваш сайт може створити емоційний зв’язок із клієнтом

6 хвилин

Змiст

Численні дослідження показали, що емоції та інстинкт, а не раціональне мислення, частіше є рушійними силами споживчої поведінки та рішень про покупку.

Коли клієнти відчувають глибокий емоційний зв’язок із брендом, це відомо як «інтимність бренду».

Щорічне дослідження агентства Brand Intimacy MBLM щодо емоційних зв’язків американських споживачів із брендами, якими вони користуються, підтверджує, що бренди, які створюють найбільшу близькість бренду, також є брендами, що розвиваються найшвидше.

Це означає, що всі компанії та бренди можуть отримати вигоду від маркетингу, який створює емоційні зв’язки з їхніми клієнтами, у свою чергу, в ідеалі, щоб створити відчуття близькості до бренду.

Ось п’ять стратегій, які компанії можуть використати для досягнення цієї мети.

Гуманізуйте свій бренд

Набагато легше відчути емоційний зв’язок із людиною, ніж із концепцією, тому завжди варто гуманізувати свій бренд, демонструючи на своєму сайті людей, які стоять за ним.

Це справедливо для великих компаній, так само як і для стартапів (якщо не більше). Те, як Apple рекламувала Стіва Джобса як особистість, яка втілила дух бренду в роки, коли вони вперше випустили свої революційні продукти iPod, Iphone та iPad, є хорошим прикладом цього у більшій компанії.

Для невеликих компаній демонстрація засновників на сайті та, можливо, всієї команди (або виконавчої команди, або тих членів команди, які взаємодіють із клієнтами, залежно від кожної компанії) завжди буде корисною з точки зору культивування емоційний зв’язок.

Не менш важливою є інформація, яку ви надаєте про свою команду. Замість їхньої кваліфікації краще олюднити їх, включивши подробиці про їх життя чи інтереси. Наприклад, ви можете створити сторінку «Знайомство з командою».

Створіть довіру через автентичність

Довіра є невід’ємною частиною всіх емоційних стосунків, у тому числі між споживачами та брендами.

Читайте також:  Twitter/X стягуватиме з користувачів «невеликий щомісячний платіж»

Щоб клієнт довіряв бренду, важливо, щоб він відчував, що він справжній і заслуговує довіри. Є кілька способів допомогти досягти цього.

Надання реальних відгуків клієнтів (включно з відео) є чудовим способом допомогти новим клієнтам довіряти бренду.

Також може бути корисно зазирнути «за лаштунки», наприклад, створивши відео «Знайомство з командою», або відео виробничого процесу, або екскурсію цехом або приміщенням компанії, зокрема, хто що робить і трохи про них.

Взаємодія з клієнтами – це ще один спосіб зміцнення довіри, наприклад, надання швидких і точних відповідей на запити клієнтів.

Насамкінець, переконатися, що ви йдете по черзі, постійно виконуючи те, що обіцяєте, є вирішальною умовою для зміцнення довіри до бренду та таких значущих, тривалих емоційних зв’язків із вашими клієнтами.

Розвивайте двосторонню емпатію

Двостороння емпатія є важливим аспектом будь-яких емоційних стосунків, і бренд повинен розвивати її.

Почніть із чіткого й детального розуміння характеристик, потреб і розчарувань ваших клієнтів.

Завдяки такому розумінню ви можете спілкуватися з ними так, щоб вони могли бути близькими, використовуючи мову та стиль спілкування, які їм знайомі та зручні, і дозволяючи їм відчути, що ви їх розумієте та що ви схожі на них . Також може бути корисно розвивати спільноти однодумців, до яких ваші клієнти можуть приєднатися як особисто, так і онлайн.

Нарешті, будуйте та розвивайте стосунки зі своїми клієнтами. Зберігайте записи про їхні вподобання в спілкуванні та історію покупок, щоб ви могли належним чином спілкуватися з ними. Залежно від типу вашого бізнесу, це може включати додаткову змістовну комунікацію, яка відповідає їхнім потребам та інтересам, або ви можете піти зайву милю та вести записи та посилатися на їхні сімейні дані, коли розмовляєте з ними, або надсилаєте їм повідомлення з днем народження.

Читайте також:  У Google з'явилися нові інструменти ШІ для оформлення ваших святкових покупок

Ви також повинні максимально персоналізувати свої стосунки з клієнтами. Як приклад, Netflix створив алгоритм, який персоналізує рекомендації щодо перегляду, а не використовує демографічні профілі чи місцеперебування.

Використовуйте емоційні тригери

Використання емоційних тригерів у повідомленнях на вашому сайті може бути потужним способом розвитку емоційного зв’язку та стимулювання продажів.

Споживацькі психологи визначили сотні емоційних тригерів, які спонукають до прийняття рішення про покупку, залежно від конкретної марки та продукту.

Деякі з найпоширеніших переконливих емоційних тригерів:

– Страх. Хорошим прикладом цього є маркетинг страхування. Або це може бути страх упустити пропозицію чи можливість. Будьте обережні, перш ніж грати на негативних емоціях, коли прагнете розвинути позитивні почуття щодо свого бренду.

– Почуття провини. Багато людей почуваються винними через вплив, який наш спосіб життя має на навколишнє середовище, або благодійні організації іноді використовують образи виклику, щоб викликати почуття провини, щоб стимулювати пожертви.

– Приналежність. Відчуття бажання належати до певного руху чи соціальної групи може бути потужним. Це можуть бути власники Mac, або водії певної марки автомобіля, або молоді або здорові люди, наприклад.

– Прагнення. Це часто пов’язано з прагненням до кращого або типом способу життя, на що може натякати покупка певного продукту чи бренду.

– Миттєве задоволення. Шоколад, алкоголь і лотерейні квитки належать до багатьох продуктів і послуг, які спокушають споживачів привабливістю миттєвого задоволення.

– Звільнення, або благополуччя. Це одні з найбільш позитивних емоцій, до яких можуть звертатися маркетологи.

Ключ до використання емоційних тригерів полягає в тому, щоб ваше розуміння спонукань ваших клієнтів купувати інформувало про те, який тригер ви використовуєте, а потім відповідно й ефективно налаштовували свої повідомлення та зображення (або відео).

Читайте також:  80% рекламних бюджетів в Україні йдуть в digital

Сторітелінг

Розповідь історій з незапам’ятних часів сприяє налагодженню зв’язків між людьми, а розповідання історій з емоційним аспектом може дозволити компаніям або брендам залучити споживачів і створити емоційний зв’язок.

Це може означати розповідь історії бренду, історії засновника чи членів команди, чи історії успіху клієнтів, або створення відео, яке розповідає історію, що ілюструє, наприклад, спосіб життя, пов’язаний із вашим брендом.

Включення емоційних тригерів у розповідь про бренд може створити особливо переконливу мотивацію до покупки та емоційний зв’язок.

Х’юго Лессер, Oxford Digital Communications

Ілюстрація обкладинки – ua.depositphotos.com

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Чек-лист: перевірка елементів для запуску сайту

Чек-лист: перевірка елементів для запуску сайту

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: