Шість порад до сезону святкових розпродажів

Шість порад до сезону святкових розпродажів

6 хвилин

Змiст

До кінця цього складного року залишилося менше ніж 100 днів. Але розслаблятися ніяк не можна, адже попереду Чорна п’ятниця й новорічні розпродажі. Як буде поводитися споживач під час пандемії та карантину, і що можуть зробити бренди, щоби поліпшити клієнтський досвід і підвищити продажі? Зібрали для вас сім порад, які допоможуть маркетологам спланувати маркетингову стратегію на святковий період.

Персоналізація: ключ до серця клієнта

Пам’ятаєте фільм «Особлива думка», у якому персонаж Тома Круза отримував тонни персоналізованих рекламних оголошень, які зверталися до нього на ім’я? Двадцять років тому цей фільм вважався науковою фантастикою. Але не сьогодні.

Персоналізация - ключ до серця клієнта

Один зі способів обійти конкурентів і зайняти місце в серці клієнта — персоналізувати маркетинг відповідно до потреб користувачів.

Як і герої Тома Круза, сьогоднішні споживачі потопають у рекламі з різних каналів, і вона втрачає ефективність. Що робити? Важливо створювати персоналізовані маркетингові повідомлення для реального зв’язку між брендом і цільовим ринком.

Згідно з дослідженням, 4 % респондентів, що мають фізичні магазини, заявили, що вони впроваджують різні варіанти безготівкової оплати. Згідно з опитуванням, проведеним Netfluential в серпні, серед ритейлерів одягу, 39 % запускають різні онлайн-інструменти: віртуальні примірочні, інструменти для підгонки та визначення розмірів, перегляду одягу та віртуальних стилістів. Це допоможе клієнтам отримати унікальний досвід і персоналізовану підтримку, не виходячи з дому.

Не нехтуйте візуальним контентом

З появою в останні роки великої кількості розумних помічників і голосового пошуку деякі маркетологи вирішили, що роль візуального контенту дещо ослабла. Але це абсолютно помилкове переконання. Попри досягнення технологій в сфері голосового пошуку та розпізнавання мови, не можна нехтувати й візуальним контентом.

Дослідження показали, що користувачі віддають перевагу візуальному контенту. Досить поглянути на стрімке зростання TikTok і практично щотижневі нововведення в Instagram. А Google і Pinterest інвестують у технології розвитку візуального пошуку. За словами 62 % мілленіалів у 2019 році візуальний пошук їх цікавив більше, ніж будь-яка інша нова технологія.

Відеореклама

Компанія VidMob порівняла ефективність різних форматів реклами в роздрібній торгівлі і ecommerce в Facebook, Instagram, Facebook Messenger і Facebook Audience Network у четвертому кварталі упродовж останніх двох років, вивчивши понад 8000 оголошень із 429 кампаній для 35 брендів.

Читайте також: 
Google запускає «Help Me Write» AI Assistant для браузера Chrome

Згідно з результатами дослідження, відео оголошення забезпечують на 48 % більше продажів, ніж статичні, що робить їх важливим інструментом просування в сезон святкових розпродажів. Причому ключовим чинником для маркетологів є тривалість відеореклами: 10–15-секундні ролики мають коефіцієнт покупок на 19 % вище середнього й на 184 % вище, ніж в одно-п’ятисекундних роликів, і на 12 % більше, ніж відео тривалістю понад 16 секунд.

Що стосується відеокреативів, то реклама, у якій текст йшов у першому кадрі або упродовж перших трьох секунд запуску, збільшувала кількість покупок в інтернеті на 46 % в порівнянні з рекламою без тексту.

Ось так українські зірки розповіли, за що вони люблять WOG з нагоди Дня народження бренду

Також, за даними VidMob, реклама, що показує слово «магазин» (shop), як заклик до дії (CTA), мала середній коефіцієнт покупок у п’ять разів більше, ніж реклама зі словом «отримати» (get) або «знайти» (find).

Живі трансляції

Очікується, що до 2021 року ринок live трансляцій перевалить за 70 мільярдів доларів. Стріми неймовірно популярні: люди витрачають утричі більше часу на перегляд прямих трансляцій, ніж на перегляд попередньо записаного відео.

«Живі» відео також дуже популярний спосіб отримання інформації про нові продукти або послуги. Відео в реальному часі стає захопливішим, оскільки аудиторія відчуває, що вона є частиною процесу та може на нього вплинути, а не просто пасивно дивитися.

Лайви відмінно підходять для залучення уваги аудиторії в Facebook або Instagram. Ці типи відео так привабливі, тому що пов’язані з FOMO — страхом втратити щось в інфопотоці.

Впровадження технології Штучного Інтелекту

У 2020 значно зросла кількість компаній, що використовують технології та автоматизацію на основі ШІ для впровадження маркетингової стратегії. Без нейромереж і технології штучного інтелекту не було б і чатботів, які тепер є в більшості сайтів. Така автоматизація покликана позбавити маркетологів від рутинних завдань, щоби ті могли зосередитися на стратегії та створенні унікального клієнтського досвіду.

Водночас маркетинг мусить залишатися людяним. Це особливо важливо на тлі пандемії та інших світових потрясінь. Основне завдання полягає в тому, щоби використовувати технологію для заміни рутинних завдань, але не смислів.

Читайте також: 
HubSpot і TikTok оголошують про співпрацю з CRM для залучення потенційних клієнтів B2B

Великі дані, які обробляє штучний інтелект, є основою для аналітики та допомагають брендам краще пізнати свою аудиторію та клієнтів. Це забезпечує високу персоналізацію клієнтського досвіду.

Мобільна комерція

У вересневому звіті App Annie прогнозується, що мобільна комерція перевершить продажі за всі попередні роки. Особливо це може бути помітним під час щорічних розпродажів онлайн-гігантів, наприклад, Amazon Prime Day або Alibaba Singles Day. App Annie прогнозує, що обсяг продажів до Дня холостяків (11 листопада) у цьому році перевищить $ 45 млрд. У 2019 за 24 години розпродажів у «День Холостяка» на платформах Alibaba було продано товарів на $ 38,4 млрд. Це побило рекорд 2018 року в $ 30,7 млрд.

Наступні місяці точно будуть доволі складними для всіх сфер бізнесу, тому власникам компаній доведеться докласти певних зусиль, щоб витримати чергові хвилі кризи.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Google про вплив кодів статусу 503 на SEO

Google про вплив кодів статусу 503 на SEO

Microsoft починає тестування реклами в меню “Пуск” Windows 11

Microsoft починає тестування реклами в меню “Пуск” Windows 11

Як зрозуміти, що текст написав робот?

Як зрозуміти, що текст написав робот?

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: