Як розв’язати проблему квот API Google Analytics 4 у Looker Studio?

Як розв’язати проблему квот API Google Analytics 4 у Looker Studio?

11 хвилина

Змiст

Кілька тижнів тому почався «апокаліпсис квот GA4», якій виник після оновлення Google Analytics 4.

Що сталося з квотами API GA4?

У двох словах, Google змінив свої обмеження API для одночасних запитів або «квот». Looker Studio оголосила про зміну квоти 10 листопада 2022 року.

Те, що спочатку здавалося суттєвим, але тимчасовим збоєм у Looker Studio, натомість виявилося результатом змін у Google Analytics 4, які згодом вплинули майже на кожного користувача та повністю здивували галузь.

Ця критична зміна означає, що редактор Looker Studio, який використовує рідний конектор GA4, не може візуалізувати свої дані. Проблема з’являється періодичною, а на діаграмах відображається лише повідомлення про помилку.

Looker Studio відображає повідомлення про помилку, коли досягнуто квоти для певного ресурсу (сайту). Коли це стається, Google Analytics не надає жодних даних для Looker Studio.

Що таке квоти API GA4?

Квоти API GA4 розподіляються на три категорії запитів: Core, Realtime і Funnel.

“Запити API до методів Core стягують квоти Core. Запити API до методів Realtime стягують квоти Realtime. Один запит не буде споживати квоти Core і Realtime.”

Квоти використовуються для забезпечення справедливості та паритету серед клієнтів Google.

Офіційна документація Google Analytics проливає трохи світла на ці квоти. Сторінка містить довгий список чисел, які, ймовірно, не матимуть великого значення для більшості користувачів Looker Studio.

Quota NameStandard Property LimitAnalytics 360 Property Limit
Core Tokens Per Property Per Day25,000250,000
Core Tokens Per Property Per Hour5,00050,000
Core Tokens Per Project Per Property Per Hour1,25012,500
Core Concurrent Requests Per Property1050
Core Server Errors Per Project Per Property Per Hour1050
Realtime Tokens Per Property Per Day25,000250,000
Realtime Tokens Per Property Per Hour5,00050,000
Realtime Tokens Per Project Per Property Per Hour1,25012,500
Realtime Concurrent Requests Per Property1050
Realtime Server Errors Per Project Per Property Per Hour1050
Funnel Tokens Per Property Per Day25,000250,000
Funnel Tokens Per Property Per Hour5,00050,000
Funnel Tokens Per Project Per Property Per Hour1,25012,500
Funnel Concurrent Requests Per Property1050
Funnel Server Errors Per Project Per Property Per Hour1050

Зауважимо, що проблеми через обмеження кількості запитів можуть мати не тільки користувачі безплатної версії GA4, але й представники компаній, що щорічно витрачають 150 тисяч доларів на Analytics 360. Ліміти для них більші, але також існують.

Читайте також:  YouTube додає "Spotlight Moments", інструмент для реклами на основі штучного інтелекту

Дві квоти з цього довгого списку, які мають найбільший вплив на звіти Looker Studio, це одночасні запити та погодинні токени.

Одночасні запити легше зрозуміти — чим більше глядачів одночасно отримають доступ до ваших звітів, тим швидше ви досягнете квоти. Тобто, якщо в вашій компанії кілька маркетологів використовують звіти Looker Studio – для вас це більш суттєва проблема.

Другим фактором є кількість візуалізацій, які ви використовуєте у своїх звітах, а також складність даних, які ви використовуєте. Фільтри, великі обсяги даних і часта взаємодія зі звітом – усе це враховується у ваших квотах.

З кількома глядачами та складними сторінками звітів ви будете «витрачати квоти API, як діти, що хапають цукерки на Хелловін після дворічної пандемії».


Стефан Хамель, експерт із конфіденційності даних і цифрового маркетингу

Шляхи розв’язання проблеми?

Наразі компанія Google офіційно не визнала, що це критична проблема для бізнесу. Вони надали кроки, щоб допомогти пом’якшити проблему, наприклад:

  • Зменште трафік до звіту — поділіться звітом з меншою кількістю людей
  • Зменште кількість діаграм на кожній сторінці

Але ці поради не є реальним рішенням. Вони можуть вплинути на користувачів Looker Studio, особливо на тих, хто має досить складні потреби у звітності. Наприклад, маркетинговим та digital агенціям може бути важко обмежити трафік до звіту або використовувати менше діаграм на кожній сторінці, особливо в пік сезону, оскільки їм потрібно ділитися результатами кампанії зі своїми клієнтами.

Окремо зауважимо, що проблема квот існує на стороні GA4, а не Looker Studio. Отже, якщо ви вирішите змінити інструмент візуалізації, і замість Looker Studio оберете Power BI, то отримаєте ту ж помилку через квоти, але вже в іншому інтерфейсі.

Тому, оскільки ми знаємо, що це справді критично для бізнесу, ми зараз розглянемо точні кроки, як подолати ці обмеження.

Як подолати обмеження API GA4 за допомогою Supermetrics

Користувачі Looker Studio, які використовують конектор Supermetrics GA4, значно менше постраждали від введення квот.

Читайте також:  Google Search Console & Google Analytics. Що спільного ?

Розробники Supermetrics запевняють, що звикли до всіляких обмежень API, які застосовуються багатьма службами. Обмеження одночасних запитів і кешування – це лише дві найкращі практики, які вони застосовують для забезпечення зв’язку між Looker Studio та API.

Ось кілька способів мінімізувати ці проблеми:

  • Обмежте одночасні запити
  • Кешування
  • Автоматичні повтори

Обмежте одночасні запити

Supermetrics обробляє запити пакетами, навмисно відкладаючи деякі запити, щоб уникнути занадто великої кількості одночасних запитів. На практиці, якщо ваш запит використовує п’ятнадцять одночасних запитів, Supermetrics спочатку виконує десять запитів, а потім наступні п’ять. Це може зайняти трохи більше часу, але принаймні запит буде виконано.

Кешування

Supermetrics кешує деякі дані, щоб уникнути непотрібних викликів. Це означає, що коли ви оновлюєте звіт із кількома запитами, Supermetrics отримує дані лише для запитів із оновленими параметрами.

Автоматичні повтори

Попри логіку, яку використовує Supermetrics, щоб уникнути перевищення квот, іноді помилки квот все ж таки виникають. У цих випадках система автоматично зачекає деякий час, повторно запустить запит і зробить це кілька разів, якщо необхідно. Тож навіть у цих випадках єдиним впливом, який зазвичай бачить користувач, є те, що звіт працює трохи повільніше.

Найпростіші способи обійти обмеження квоти GA4 API

Багато користувачів Looker Studio використовують кілька різних способів передачі своїх даних у Looker Studio без прямого звернення до API. Можливі варіанти:

  • Партнерські конектори в Looker Studio
  • Конектор вилучення даних Google
  • Таблиці Google
  • BigQuery

Деякі з цих альтернатив завантажують ваші дані Google Analytics 4 у контейнер для зберігання майже без обмежень квоти. Дані оновлюються один раз на день або, можливо, навіть частіше.

Кожен із цих варіантів має переваги та недоліки. Можливо, ви не готові до BigQuery або вважаєте конектор Extract Data надто обмеженим. Вам слід проаналізувати свої потреби у звітності, перш ніж перейти до однієї з цих альтернатив.

Партнерські конектори в Looker Studio

Хоча квоти застосовуються для рідного конектора Google, на партнерські конектори загалом це не вплинуло. Отже, найпростіший спосіб підтримувати зв’язок із вашими даними GA4 у Looker Studio — просто використовувати партнерський конектор.

Конектор вилучення даних Google

Це безплатний варіант для використання. Екстрактор даних дозволяє вибрати конкретні показники та параметри для вашого звіту. По суті, ви робите знімок своїх даних. Після цього ви можете запланувати оновлення щодня, щотижня або щомісяця.

Читайте також:  Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 1

Справжня перевага конектора полягає в тому, що він значно прискорює створення звітів у Looker Studio. Ваші дані завантажуються швидше та швидше реагують на фільтри та інші зміни. З іншого боку, ви не можете редагувати поля, вибравши їх у звіті. Ви також обмежені 100 Мб пам’яті, яка може служити вам довго, але, ймовірно, не вічно.

Ви також можете використовувати конектор Google Data Extract із Supermetrics. Пов’яжіть його з наявними джерелами даних, виберіть показники, які ви хочете звітувати, і витягніть дані. Таким чином ваш звіт Looker Studio використовує збережені дані, а не живі, і це робить ваші звіти набагато швидшими.

Таблиці Google і конектори Supermetrics

Ви також можете використовувати Google Таблиці як сховище даних. Звідти передайте свої дані з Google Таблиць у Looker Studio для візуалізації та звітності.

Але ви також обмежені 1 мільйоном рядків. Ось чому, якщо ви маєте справу з великою кількістю даних, найкраще використовувати таке сховище даних, як BigQuery.

BigQuery

З огляду на останні зміни в галузі, найбільш стабільним і довгостроковим рішенням для захисту ваших даних є використання сховища даних. Якщо ви вже використовуєте Looker Studio для створення звітів, подумайте про використання BigQuery. Зберігання даних у сховищі даних допомагає вам позбутися часткової втрати даних, мати більше аналітичних можливостей, взяти на себе власні дані та зменшити потреби в обслуговуванні.

Позбудьтеся накопичених даних

Неможливо приймати рішення, маючи розрізнені та відокремлені дані. Якщо ви витрачаєте надто багато часу на збір даних із різних джерел вручну, вам не доведеться аналізувати результати й оптимізувати свої кампанії. Натомість ви можете об’єднати всі свої маркетингові дані у своє сховище даних, щоб створити єдине джерело правди.

Мати більше аналітичних можливостей

Сховище даних може обробляти набагато більше даних, ніж електронна таблиця. Крім того, у вас є більше можливостей для роботи зі своїми даними, незалежно від того, чи бажаєте ви агрегувати, об’єднувати або передавати дані в інструмент BI.

Візьміть повну власність на історичні дані

Рекламні платформи постійно змінюють тривалість зберігання ваших даних. Замість того, щоб залежати від їхньої політики збереження даних, ви повинні зберігати всі свої дані в сховищі даних. Таким чином у вас буде більше шансів зробити історичний аналіз.

Менше обслуговування 

Вам не доведеться турбуватися про технічне обслуговування з хмарним рішенням для обробки даних, таким як BigQuery. Провайдер зробить це за вас. Ваша команда може зосередитися на управлінні та аналізі ваших даних.

Потрібна допомога з налаштуванням веб-аналітики (GTM, GA4, Looker Studio)? Зверніться в діджитал агенцію UAMASTER. Ми знайдемо для вас найкраще рішення.

Післямова. Зрозуміло, що від запровадження квот постраждали насамперед звичайні маркетологи, які мають зараз суттєві обмеження та проблеми з Looker Studio. Розробникам Looker Studio також не позаздриш: вони багато років розробляли продукт, який їх колеги з юніту Google Analytics тепер намагаються “вбити”. Зауважимо, це далеко не перший приклад неузгодженої роботи різних юнітів Google. Інколи це виглядає як маленька не значна проблема, як то різний формат дат в Google Ads та Google Analytics. А інколи може мати й більш серйозні наслідки, як з Looker Studio. Сподіваємось, команда Looker Studio зможе відстояти власні інтереси та інтереси маркетологів, і виторгувати пом’якшення на обмеження запитів.

За матеріалами supermetrics.com

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Як продати нерухомість? 8 порад з налаштування реклами

Як продати нерухомість? 8 порад з налаштування реклами

Google запускає «Help Me Write» AI Assistant для браузера Chrome

Google запускає «Help Me Write» AI Assistant для браузера Chrome

Google Chrome показує більш актуальні рекомендації пошуку

Google Chrome показує більш актуальні рекомендації пошуку

Статті по цій темі

Google Analytics 4 додає новий розділ налаштувань режиму згоди

Google Analytics 4 додає новий розділ налаштувань режиму згоди

Апдейт Google Analytics 4: views per session та average session duration в користувацьких звітах

Апдейт Google Analytics 4: views per session та average session duration в користувацьких звітах

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: