Дослідження: покоління Z — мрія digital маркетологів

Дослідження: покоління Z — мрія digital маркетологів

5 хвилин

Змiст

Покоління Z, юні споживачі, які народилися в середині 1990-х – початку 2000-х років – мрія маркетологів.

Ці молоді клієнти – перше покоління, яке повністю виросло в епоху цифрових технологій, жадають унікального цифрового контенту та досвіду, який безпосередньо пов’язаний з їхніми потребами. Вони відкриті до використання нових технологій для отримання актуальної інформації.

Понад дві третини (69%) вказали, що готові поділитися своїми особистими даними з компаніями в обмін на поліпшення якості обслуговування. Це лише один з основних результатів нового дослідження Adobe, в ході якого було опитано 1200 британських споживачів, рівномірно розподілених на покоління Z, Millennials, Gen X і Baby Boomers.

Опитування показало, що на Gen Z найбільше впливає інтернет-реклама. 52% взаємодіють з компаніями, які розміщують рекламу в Інтернеті, у порівнянні з 30% в середньому серед інших вікових груп.

Дослідження також показало, що представники Gen Z – найбільш просунуті з точки зору інформації, яку вони вибирають для обміну в інтернеті. Фактично, 33% активно обмінюються інформацією в соціальних мережах, у порівнянні з 29% в інших вікових групах. 21% заявили, що припинять взаємодіяти, якщо не отримають очікуваний результат.

Бебі-бумери не довіряють обміну даними

Зі свого боку, бебі-бумери, покоління, яке народилося в період з 1946 по 1964 рік, найрідше діляться своїми даними в інтернеті. Тільки 17% вважають, що бренди не будуть зловживати отриманими даними. 71% британських бебі-бумерів заявили, що вони відмовляються від підписки на електронні листи брендів, які їх більше не цікавлять, а 54% не забувають оновлювати свої паролі для захисту. Для порівняння, тільки 32% представників Gen Z готові змінювати їх так часто.

Більше ніж 80% бебі-бумерів залюбки поділяться своїми іменами з брендом, але тільки 8% згодні надавати відомості про расу, стать або вік.

Читайте також:  Хештеги Instagram: як правильно їх використовувати

І, попри те, що вони більш прагматично ставляться щодо інформації, якою вони діляться, вони раді отримати певні фінансові стимули – більшою мірою, ніж досвід – в обмін на свою особисту інформацію. Опитування показало, що бебі-бумери найбільше готові обміняти свої дані на знижку або спеціальну пропозицію (73%). Але важливо відзначити, що привабливість гарного дисконту поширюється на будь-який вік (60%), хоча Gen Z найменше очікує бонусів і спеціальних пропозицій в обмін на персональну інформацію (47%).

Мілленіали на середині

Мілленіали, які певний час вважалися основною групою для маркетологів, виявилися на перехресті двох світів, коли справа дійшла до їх довіри до цифрових каналів і використання соціальних мереж.

По всій Європі понад 40% Millennials – людей, що народилися в період з 1977 по 1995 рік, заявили, що довіряють мережевим ЗМІ більше, ніж будь-якому іншому каналу, що робить їх схожими на покоління Z. Проте, більшість Millenials все ще довіряють телебаченню і друкованим ЗМІ.

Щодо соціальних мереж, то, як і Gen Z, Millennials майже так само сприйнятливі до контенту і реклами, що розповсюджуються через соціальні платформи, причому більша частина опитаних заявили, що їм подобається, що бренди взаємодіють з ними. Однак Millenials використовують інші соціальні канали, ніж Gen Z, вважаючи за краще Facebook і WhatsApp, ніж Instagram, який є безсумнівним лідером серед молодого покоління.

В цілому, це робить мілленіалів складною групою для взаємодії. Вони добре розуміються на цифрових технологіях, тому є основною аудиторією для онлайн і мобільних додатків. Але водночас вони залишаються дещо скептичними, коли справа доходить до якості контенту з цих каналів.

Gen X: відкриті, але обережні

Покоління X, яке народилося в період з 1965 по 1976 рік, є перехідним. Хоча вони розбираються в онлайн-контенті та мають цікавий споживчий досвід, вони схильні проявляти обережність, коли мова заходить про захист своїх даних.

Читайте також:  Новинки від Meta — AI Sandbox та «Advantage+ Shopping Campaigns»

Наприклад, половина покоління X раді взаємодіяти з компаніями в соціальних мережах, що відрізняє їх від бебі-бумерів. Однак вони рідко реагують на бренди, які розміщують рекламу на цих платформах. Тим часом, приблизно половина покоління Z та мілленіали зізналися про клієнтський досвід з компаніями, які представлені в соціальних мережах.

Аналогічним чином, більш ніж половина респондентів покоління Х заявили, що, як правило, відмовляються від підписки на електронні листи брендів, які їх більше не цікавлять, і понад 40% змінюють свої паролі для захисту своїх особистих даних. Попри те, що вони так само схильні до використання цифрових технологій, як і мілленіали, опитувані представники покоління X потребують більшого розуміння та підтримки, коли мова заходить про динаміку інтернет-таргетингу — момент, який бренди повинні враховувати при адаптації своїх кампаній для цієї групи.

Всім не догодиш

Бренди можуть зосередитися на залученні представників покоління Z і адаптації свого досвіду до них. Але, як показує опитування Adobe, молодь по всьому світу витрачає багато часу на цифрові медіа, проте старші люди мають більшу купівельну спроможність, ніж молоді споживачі.

Завдання полягає в тому, щоб знайти золоту середину між інноваціями, персоналізацією і довірою. При наявності правильної структури та прагнення допомогти клієнтам зрозуміти, як їхня інформація сприяє поліпшенню роботи з цифровими даними, компанії зможуть адаптувати та доставляти цінний контент цільової аудиторії в потрібний час так, щоб клієнти відчували себе впевнено та довіряли брендам.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

LinkedIn анонсує нові інструменти штучного інтелекту для покращення найму та навчання

LinkedIn анонсує нові інструменти штучного інтелекту для покращення найму та навчання

Чи мертвий NFT?

Чи мертвий NFT?

Штучний інтелект — друг чи ворог маркетолога?

Штучний інтелект — друг чи ворог маркетолога?

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: