Як Netflix використовує соціальні медіа, щоб завоювати серця глядачів

Як Netflix використовує соціальні медіа, щоб завоювати серця глядачів

8 хвилин

Змiст

Ми живемо в дивні часи, речі постійно змінюються — коли трапилося, що ми вже і знати забули про VHS відеоплівки? Тепер у цифрову еру ми відійшли від відеокасет до діджитал, де можемо подивитися все, що захочемо, за лічені хвилини. Що стосується кіно, Netflix не лише перемагає в соціальних мережах, але також завойовує серця глядачів. Щоби мати краще уявлення про стратегію Netflix, проаналізуємо їхні профілі соціальних мереж для Facebook, Instagram та Twitter. Подивимось, як вони це роблять.

Контент-стратегія

Починаючи з 1997 року, коли офіційно запустили Netflix, багато чого змінилося: ми щодня користуємось інтернетом, розміщуємо публікації та візуальні матеріали в соціальних мережах, можемо спілкуватися з роботами та запускати ракети на Марс. І список можна продовжувати. Кіноіндустрія також змінилась.

Netflix завжди прагнув робити роботу бездоганно. Це — частина глобальної стратегії бренду та персональний підхід СЕО Ріда Гастингса до життя та бізнесу. Тому їхня стратегія соціальних медіа настільки крута, що будь-який бренд може вчитися у Netflix.

Насамперед, компанія зосереджена на конкретній аудиторії: тій, яка дуже цінує гумор. І коли ви говорите «гумор» у соціальних мережах, це зазвичай означає трохи суперечок та багато мемів.

Щодня у Всесвіті Netflix розміщується новий вміст. Для кожної платформи соціальних мереж вони мають різні стратегії.

У Facebook ви знайдете багато відео з фільмів чи шоу. Маючи понад 75 мільйонів лайків, Netflix управляє кількома регіональними акаунтами. Такий розподіл вмісту на регіони допомагає їм ділитися лише найрелевантнішим вмістом для кожної країни, орієнтуючись на відповідну аудиторію.

Якщо ви коли-небудь вдавалися в питання, як змінити регіон для сторінки Netflix у Facebook, за якою ви хочете стежити, ось як:

Відео, які ви зазвичай знайдете на їхній американській сторінці у Facebook, пов’язані з поточними фільмами та шоу.

В Instagram їхній вміст дуже схожий на те, що ви знайдете у Facebook.

Читайте також:  Компанія Meta може стягувати плату від користувачів Facebook і Instagram

Їхня команда є великим шанувальником каруселей. Згідно з дослідженням, каруселі — найкращий тип контенту, якщо ви хочете залучити більше людей та отримати більше вподобань. Крім того, якщо ви хочете збільшити кількість прихильників своїх сторінок, вам доведеться розміщувати більше вмісту на каруселі.

Twitter — ось чудовий приклад використання цієї мережі. Twitter став головною сторінкою бренду для мемів. Це також платформа, на якій Netflix любить спілкуватися з аудиторією.

У Twitter Netflix здається або найкращим другом, який вас тролює, або турботливою матусею, яка бажає вам лише найкращого. Гумор завжди присутній у компанії, незважаючи ні на що.

Кампанії в соціальних мережах

Кампанія «One Story Away», демонструвалась у 27 країнах. Її ціль надихнути людей силою сторітелінгу.

Завоювавши своїх шанувальників бездоганним відеомонтажем зі сценами з деяких оригінальних шоу, ця кампанія — спосіб нагадати, що всі ми маємо об’єднатися, особливо в ці важкі часи.

«Телепередачі та фільми, які ми дивимося, виявляють різні емоції, дають нам перспективи, яких ми ніколи не бачили, і навіть змушують нас почуватися ближче один до одного» — каже Ерік Паллотта, віцепрезидент бренду.

Ще однією чудовою кампанією став День почуттів минулого квітня (у 2020 році 1 квітня, традиційний Fool’s Day був змінений на Feels Day). Запущений у момент глобального локдауну, Netflix нагадав нам провести якісний час із собою, очистити думки та переглянути свої певні життєві принципи.

Почесною відзнакою тут має бути інформованість про психічне здоров’я. Коли шоу та фільми Netflix почали викликати розмови про психічне здоров’я, вони негайно почали діяти. Кампанія «13 причин» має на меті запобігти небажаним речам та надихнути молодих людей звернутися за допомогою, якщо це необхідно.

Просування оригінального контенту

Можливо, ви не любите дивитися фільми та шоу, але хороша стратегія соціальних мереж може змінити вашу думку. Подивимось на маркетингову стратегію цього гіганта.

Читайте також:  YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Візьмемо приклад дуже відомого шоу The Queen’s Gambit. Статистика стверджує, що за перші 28 днів серіал переглянули 62 мільйони глядачів. У такий спосіб, Хід Королеви став найпопулярнішим коротким серіалом на платформі. Здається, ніхто не очікував, що він стане таким популярним. Netflix ледве згадував про вихід шоу, але як тільки люди заговорили про це, команда взяла це до уваги.

Ось так роман The Queen’s Gambit зараз є бестселером, через 37 років після його публікації, а також шоу викликало величезний сплеск продажів шахів і відвідувань онлайн-класів. Плюс, дивовижна акторська гра, дизайн костюмів та вся естетика принесли шоу безліч нагород та номінацій. Чи потрібно говорити більше?

Malcolm & Marie, нещодавно додане до потокової платформи, змусило всіх думати лише про одне: макарони із сиром.

Деякі люди не можуть перестати думати про те, як Малкольм їсть свою вечерю, тоді як інші вирішили провести час на кухні самі. Результати вражають.

Гумор — наше все

Як ми вже згадували, стратегія соціальних медіа потокових платформ містить багато гумору. Але команда точно знає, як це зробити. Є дві основні речі, які Netflix робить краще за інших: взаємодіяти з фанатами та уважно слухати їхні зауваження.

Немає сумнівів, що розважальні пости привертають багато уваги. Замість нудних фотографій команда Netflix створила оригінальний та захопливий вміст.

Облікові записи Netflix у соціальних мережах стали мемами. Але в цьому столітті меми — це новий стиль спілкування, тому це не дивно. Навіть у часи соціального дистанціювання Netflix вирішив запалити серця людей, а також пропагував один зі своїх оригінальних фільмів.

Netflix та його конкуренти

Ходить такий жарт, що люди забули про Netflix лише тоді, коли HBO випустила останній сезон Гри престолів. Після цього все повернулося до «нормального стану речей».

Читайте також:  Google підсумовує 25 років пошукових трендів

Але Рід Гастінгс, генеральний директор Netflix, ніколи не вважав HBO великим конкурентом. Він навіть сказав: «Ми конкуруємо з Fortnite більше, ніж HBO». Чому? Бо досвід на першому місці. Ви змагаєтесь не лише за вміст.

Netflix вирішив розширити можливості своїх користувачів. Вони сміливо випробують щось нове: «Чорне дзеркало: Bandersnatch» — інтерактивний фільм 2018 року, який привернув увагу всіх. Глядачі можуть приймати рішення за головного героя, і залежно від вибору історія змінюється. Netflix повідомив, що є п’ять «основних» закінчень, але це дуже спірно, адже деякі шанувальники заявляли, що знайшли таємний кінець.

Здогадуєтеся, що сталося далі? Ще більше людей «зіграло» в те, що запропонував Netflix.

На малюнку Socialinsider показано огляд Twitter усіх цих платформ за рейтингом підписників та залученням за вибраний період.

Ви також можете порівняти деякі конкретні акаунти в соціальних мережах. У прикладі нижче ви можете побачити порівняння між сторінками Netflix та HBO у Twitter.

Завершальна думка

Розвиток Netflix ще раз демонструє, що стратегія в соціальних мережах є більш важливою, ніж вважає багато хто з маркетологів. Такий гігант як Netflix та його команда багато в чому покладаються на соціальну ефективність, оскільки у такий спосіб вони можуть спілкуватися зі своїми шанувальниками, а також залучати інфлюенсерів.

Чого ми всі можемо навчитися з цього? Netflix платить багато грошей, щоби зробити своїх людей щасливими. Про це відверто розповів Рід Гастінгс у своїй книзі «Жодних правил. Унікальна культура Netflix».

Найбільша потокова платформа у світі має найбільшу аудиторію шанувальників перед екраном. Але Netflix утримує цих людей не лише за допомогою чудових фільмів, а також завдяки правильній стратегії в соціальних мережах.

Джерело: laptrinhx.com

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: