Як привернути трафік на сайт. Частина 1

Як привернути трафік на сайт. Частина 1

7 хвилин

Змiст

Згідно з дослідженням, проведеним у 2019 році Інститутом контент-маркетингу, 61% маркетологів стикаються з нерозумінням того, що є найбільш важливим для їх аудиторії, 50% – зі знанням мети аудиторії на окремому етапі шляху клієнта, а 49% стикаються з проблемою розуміння того, які кроки слід зробити на кожному етапі клієнтської подорожі.

Тому, якщо у вас виникають труднощі з залученням клієнтського трафіку, ми заспокоїмо вас: ви не самотні.

Наведений нижче список допоможе збільшити відвідуваність вашого ресурсу, залучити більше клієнтів і підвищити рентабельність інвестицій.

Створення корисного контенту

Один з кращих способів залучити потенційних клієнтів  – створити контент за допомогою блогів.

Як написати хороший матеріал в блог, який приверне потрібну аудиторію? Виконайте наступні п’ять кроків:

• Визначте особу покупця. Дізнайтеся більше про свою аудиторію: мова йде не тільки про загальні демографічні дані, а й інтереси, больові точки.

• Проведіть SEO дослідження: дізнайтеся, що вашу аудиторію цікавить в пошукових системах. Лише так можна підготувати контент, який відповідатиме запитам.

• Створіть та опублікуйте пост.

• Рекламуйте свій блог в соціальних мережах та електронних розсилках, щоб генерувати трафік. Чим більше трафіку генерує ваше повідомлення, тим вищим воно буде в пошуковій видачі.

Тема експертизи

Підвищення рейтингу в Google збільшить органічний трафік на ваш сайт. Дійсно, Google вважає кращими ті ресурси, які надають експертну думку за темами, про які пишуть.

Як створити експертний матеріал? Можна запустити ключову сторінку(pillar pages), яка, по суті, є найдовшим постом в блозі та широко охоплює всі аспекти теми. Потім написати «кластерний контент», орієнтуючись на групи фраз з ключовими словами (кластери). Зосередження на трафіку з довгостроковою перспективою допоможе вам підвищити рейтинг в пошукових системах.

Читайте також:  Скандальні наліпки Facebook створені ШІ

Христина Перріконе, керівник групи контенту pillar сторінок HubSpot, каже: «Модель кластера організовує контент по єдиній темі та пошуковому запиту за допомогою внутрішніх посилань. Така організація допомагає пошуковим системам легко вивчити та класифікувати весь контент, який у вас є з певної теми, спрощуючи тим самим ранжування по даному пошуковому запиту».

 Платна реклама

Очевидний спосіб збільшити кількість відвідувачів – платна реклама. Використовуючи пошукові системи, можна показувати оголошення з оплатою за клік. У соціальних мережах просувайте рекламні пости. Ваша стратегія, швидше за все, буде містити поєднання різних видів публікацій.

Згідно з опитуванням CMO, проведеним у 2019 році, витрати на соціальні мережі зростуть майже на 90% протягом наступних п’яти років.

Це ж дослідження показало, що компанії, які вже здійснюють 10% і більше своїх продажів в Інтернеті, збільшать свої витрати на соціальні мережі в декілька разів, виділивши 27,6% свого маркетингового бюджету на SMM до 2024 року.

Органічний трафік з соціальних медіа

Це не нова стратегія: крім публікацій на платформах соціальних мереж, використовуйте Instagram Stories, Live відео, IGTV або Facebook Messenger. Ключ до органічного трафіку в соціальних мережах – вчасно почати використовувати всі інструменти.

До речі, не варто зациклюватися тільки на Facebook, Instagram і Twitter. Такі платформи, як YouTube або Pinterest, теж генерують багато відвідувань. Останній має високі показники зацікавленості – 66% користувачів Pinterest роблять покупки, побачивши збережені публікації (pins) бренду.

Генрі Франко, фахівець з бренд-маркетингу в HubSpot, рекомендує наступне: «По-перше, не спамте свою аудиторію – якщо немає цінної пропозиції, користувачі все одно прокрутять вашу публікацію. По-друге, будьте активні в управлінні спільнотою. Люди люблять, коли бренди спілкуються з ними – це гуманізує бізнес і змушує людей повертатися за додатковим контентом».

Аналіз ресурсу

Повернімось до первісної ідеї: перш ніж залучити трафік, важливо пізнати свою аудиторію. Для цього є платформи, які проаналізують ваш сайт, наприклад Crazy Egg, щоб побачити, де ви втрачаєте відвідувачів. Отримавши таку інформацію, можна створити правильний контент для залучення необхідного трафіку.

Читайте також:  10 альтернатив ChatGPT для маркетологів

Конкурси/розіграші

Старий, випробуваний та простий спосіб залучити трафік на ваш ресурс – конкурси, акції, розіграші. Це може дати вам швидкий поштовх отримати нових клієнтів і зміцнити лояльність наявних.

Реалізація такої стратегії нескладна. Просто виконайте наступні шість кроків:

  • Вирішіть, на якій платформі будете розміщувати акцію (можна використовувати декілька).
  • Виберіть приз (безкоштовні квитки, знижки й т.д.).
  • Виберіть критерії (коментарі, реєстрація через електронну пошту й т.д.).
  • Напишіть оголошення.
  • Створіть графіку.
  • Розмістіть і просувайте публікацію.

Маркетинг впливу/інфлюенцери

Маркетинг впливу – не тимчасове захоплення. Це бюджетний варіант для залучення відвідувачів. На думку Think with Google, співпраця з лідерами думок YouTube в чотири рази ефективніше сприяє знайомству з брендом, ніж звичайний відео ролик зі знаменитостями. Коли інфлюенцери публікують коди знижок, посилання, огляди або безкоштовні подарунки, ви підключаєтеся до їх аудиторії, щоб залучити трафік.

Створення бази передплатників розсилки

Використання бази наявних читачів та клієнтів – відмінний спосіб залучення. Публікуючи новий пост в блог або нову пропозицію, прорекламуйте його своїм підписникам для швидкого збільшення трафіку.

Для початку створіть список адрес електронної пошти або збільште той, що вже існує. Ось кілька корисних стратегій:

• Контентні пропозиції. Створіть закритий контент для відвідувачів, у яких хочете взяти адресу електронної пошти. Увімкніть CTA (заклики до дії) для ваших пропозицій контенту.

• Легкий доступ до підписки на розсилку новин. Увімкніть форми реєстрації на своєму веб-сайті. Якщо у відвідувача був позитивний досвід на ньому, він може захотіти підписатися на розсилку. Полегшіть йому цей процес.

•Соціальні мережі. Розміщення інформації в соціальних мережах через повідомлення або конкурси/акції – чудовий спосіб залучити підписників з соціальних мереж до електронної розсилки.

Читайте також:  Що таке оголошення Google Discovery?

Участь у житті спільноти бренду

Чим більша впізнаваність бренду, тим більше трафіку буде направлятись на його сайт. Один зі способів досягнення впізнаваності бренду – це бути активним і залученим до своєї спільноти. Реалізуйте стратегію взаємодії, беручи участь в групових дискусіях Facebook у своїй галузі, відповідаючи на питання на публічних форумах і спілкуючись зі своїми підписниками в соціальних мережах.

Один зі зразково активних брендів в соціальних мережах – Taco Bell. Він взаємодіє з користувачами в соціальних мережах кожного дня. Подивіться пару прикладів з Twitter нижче.

У наведеному вище прикладі Taco Bell використовує простий твіт від клієнта для взаємодії зі своєю аудиторією.

Taco Bell delights customers on Twitter.
Taco Bell uses humor to delight customers on Twitter.

Просто пам’ятайте, будьте корисними та людяними. Ставлячи питання онлайн, ніхто не очікує отримати у відповідь спам-посилання.

Гостьовий матеріал

Гостьові пости теж відмінно генерують трафік. Гостьова публікація показує вашу активність у своїй спільноті. До того ж також може містити посилання на сайт.

Щоб реалізувати стратегію розміщення гостьових постів, вам потрібно знайти ресурс, який підійде вашій компанії, створити матеріал для блогу, а потім написати їм пропозицію щодо розміщення.

SEO

SEO допомагає ресурсу зайняти високу позицію в пошукових системах і залучити більше трафіку. Деякі елементи містять заголовок сторінки, заголовок, метаопис, альт-текст зображення і URL. Показ в пошукових системах генеруватиме більше відвідувань.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Як привернути трафік на сайт.Ч.2

Як привернути трафік на сайт.Ч.2

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: