Мобільні тенденції, які можуть змінити e-commerce назавжди

Мобільні тенденції, які можуть змінити e-commerce назавжди

6 хвилин

Змiст

Дослідники стверджують, що сьогодні люди користуються мобільними пристроями частіше, ніж зубною щіткою.

За даними Pew Research Center, переважна більшість американців – 95% – мають мобільний телефон, і нині цей пристрій офіційно є найпопулярнішим способом здійснення покупок в Інтернеті. У 2018 році було зафіксовано рекордні продажі мобільних пристроїв, коли покупці відмовлялися від своїх ноутбуків і ПК на користь iPhone і Android.

Крім того, кожен п’ятий дорослий американець нині користується тільки мобільним Інтернетом, тобто взагалі не має домашнього широкосмугового зв’язку.

Як бачимо, революція у сфері мобільних покупок іде повним ходом. Забудьте про фізичне відвідування магазинів! Переповненим примірочним прийдуть на зміну віртуальні примірки вдома. Завдяки новим форматам додатків можна буде займатися онлайн-шопінгом без Інтернету.

Що стоїть за цією мобільною революцією? Експерти команди CMO.com виділили шість провідних тенденцій.

Прогресивні веб-додатки

Пітер Шелдон, старший директор зі стратегії в Magento з компанії Adobe каже, що актуальною темою 2015 року були прогресивні веб-додатки (progressive web applications, PWA).

«Перспективи PWA полягають у тому, що вони прискорюють мобільну мережу, забезпечують завантаження сторінок менше ніж за дві секунди і дають миттєве задоволення, яке ви відчуваєте за допомогою власного додатка», – додає він.

PWA дають веб-сайтам змогу синхронізуватися у фоновому режимі, завантажувати нові сторінки в одну мить, навіть коли мережі взагалі немає. У контексті покупок швидші транзакції означають менше покинутих кошиків, вищі показники конверсії й вищий прибуток.

Досі PWA були розкішшю, їх використовували тільки великі бренди, такі як Starbucks і Tinder, – час завантаження PWA в додатку для знайомств скоротився з 11,91 до 4,69 секунди, – але незабаром вони стануть доступними всім, вважають експерти.

«Я прогнозую, що до 2020 або 2021 року кожен сайт сягне кінця свого життя, – пише П. Шелдон. – Це буде трансформаційний зсув для кожного ритейлера».

Доповнена реальність для шопінгу

Доповнена реальність (augmented reality, AR), яка стала шалено популярною завдяки грі Pokémon Go, скоро стане основним інструментом для мобільних покупок.

Читайте також: 
Як штучний інтелект сприяє розвитку онлайн-продажів в інтернет-магазині

Пристрої все частіше набувають здатності підтримувати функції AR. Ми вже бачили, як Ikea демонструє, що їх можна інтерактивно використовувати, вибираючи меблі.

Ще один приклад успішного використання доповненої реальності показала Sephora: їхній мобільний додаток Virtual Artist дає клієнтам можливість експериментувати з різними відтінками помади і навіть сканує обличчя користувача, щоб показати його Color IQ.

Бренди одягу також використовують AR для віртуальних гардеробів. Наприклад, молодіжний ZOZO послуговується технологіями візуалізації для домашніх 3D-сканувань тіла, щоб гарантувати ідеальне припасування одягу. Для цього японський ритейлер одягу відправляє клієнтам поштою футуристичний ZOZOSUIT – програму, яка дає користувачам змогу бачити себе в 3D на своїх телефонах, аби далі легко замовити собі фірмовий одяг цього бренду.

Платежі за один клік

Ритейлери, які працюють в онлайні, дуже зраділи, коли у вересні 2017 року закінчився термін дії патенту Amazon на платежі за один клік. Захищена кнопка 1-Click, що коштує 2,4 мільярда доларів США щорічно, дозволяє Amazon зберігати дані кредитних карт клієнтів, видаляючи всіх, хто засумнівався і відмовився від покупки. Отже, сезон покупок із 1-Click відкрився, й експерти заявили, що очікують поширення цієї технології.

«Оскільки термін дії патенту Amazon закінчився, браузери мобільних ОС і настільних комп’ютерів тепер можуть зберігати інформацію про кредитні картки в цифровому гаманці користувача, – розповідає Брендан Фальковський, засновник Gravity Department. – Це значно спрощує введення платежів… Зараз все частіше можна бачити Apple або Amazon Pay доступними для оплати. Вбудовані платежі одним натисканням у мобільних браузерах через гаманці Apple і Google дозволяють заощадити час і уникнути введення даних в громадських місцях. Все, що пов’язано із заходами безпеки і автентифікації, такими як Face ID, буде в руках більшої кількості користувачів».

Безекранні можливості

Роджер Вудс, директор із мобільних продуктів і стратегії Adobe, повідомляє, що користувачі починають прагнути «безекранного» досвіду.

«Я працюю з однією готельною мережею, яка використовує голосові помічники для оформлення замовлень. – каже він. – Послуговуючись голосовим агентом, гість може просто сказати Я бажаю забронювати номер… і навіть не дивитися на екран мобільного».

Універсальні мобільні платежі

Багато хто з мандрівників зазначає, що мобільні платежі в Азії набагато розвинутіші, ніж у Західному світі.

Читайте також: 
Google AdSense запускає відповідний пошук для Auto Ads

Навіть таксисти вважають за краще користуватися цифровими платежами, такими як WeChat Pay. У WeChat понад 1 мільярд користувачів, і 800 мільйонів із них використовують функцію WeChat Pay для оплати послуг роздрібних продавців. Найближчими роками, вважають експерти, мобільні платіжні рішення стануть такими самими популярними на Заході, як і в Китаї.

Контекстна комерція

Роздрібні продавці прагнуть прибрати всі перешкоди на шляху до мобільного шопінгу.

Дуже важливо створити споживачам можливості економити свій час, аби не тратити його на пошуки продавця, вибір товару й оплату покупки. Наприклад, якщо у WhatsApp людина відправить другові фото крутої пари кросівок, кнопка покупки з’явиться прямо в додатку. І придбання взуття відбудеться за один клік.

«Skyscanner це приклад упровадження платформи контекстної комерції, – зауважує Кароліна Бриз, голова платіжного провайдера Braintree Australia. – Вони створили платформу прямого бронювання на базі Braintree Extend, де вона проходить всю перевірку і надійно з’єднує кілька авіакомпаній та партнерів для завершення перевірки. Це робиться без необхідності навіть залишати сторінку Skyscanner».

Таким чином, найбільші зміни в комерції відбуваються в мобільному просторі, оскільки маркетологи й новатори концентруються на тому каналі, де клієнти проводять найбільше часу.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Google про вплив кодів статусу 503 на SEO

Google про вплив кодів статусу 503 на SEO

Microsoft починає тестування реклами в меню “Пуск” Windows 11

Microsoft починає тестування реклами в меню “Пуск” Windows 11

Як зрозуміти, що текст написав робот?

Як зрозуміти, що текст написав робот?

Статті по цій темі

Як просувати й монетизувати мобільні додатки у 2020 році

Як просувати й монетизувати мобільні додатки у 2020 році

Швидкість завантаження мобільної версії сайту: невеликі поліпшення роблять серйозний вплив на конверсію

Швидкість завантаження мобільної версії сайту: невеликі поліпшення роблять серйозний вплив на конверсію

Тенденции развития мобильного маркетинга в 2019 году

Тенденции развития мобильного маркетинга в 2019 году

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: