Швидкість завантаження мобільної версії сайту: невеликі поліпшення роблять серйозний вплив на конверсію

Швидкість завантаження мобільної версії сайту: невеликі поліпшення роблять серйозний вплив на конверсію

5 хвилин

Змiст

Дослідження, проведене Deloitte, показало, що збільшення швидкості сайту на 0,1 секунди призвело до збільшення середнього чека в ритейлі майже на 10 %.

Швидкість сайту завжди була важливою особливістю мобільного користувацького досвіду. Google зробив її явним чинником ранжування у 2018 році. Швидкість також є компонентом нового Page Experience-чинника рейтингу.

Нагадаємо, що наприкінці травня цього року Google анонсував новий алгоритм ранжування, призначений для оцінювання веб-сторінок на основі того, як користувачі взаємодіють із веб-сторінкою. Отже, якщо Google вважає, що користувачі вашого сайту будуть негативно ставитися до ваших сторінок, Google може не оцінювати ці сторінки так високо, як зараз. Це оновлення — Google Page Experience, як очікується, буде запущене до 2021 року, тому у вас є достатньо часу для підготовки.

Але що ще більш важливе, швидкість завантаження сторінки може мати значний вплив на конверсії та доходи для брендів у різних галузях, йдеться в новому звіті Deloitte.

Дослідження було опубліковане у зв’язку з низкою оголошень про кампанії мобільних додатків Google і оновленням інструменту компанії Test My Site, включивши в нього звіти Web Vitals.

Мобільні пристрої стали «панівною цифровою точкою дотику з користувачем». З огляду на те, що ми живемо у світі, орієнтованому на мобільні пристрої, — Deloitte називає це «панівною цифровою точкою взаємодії», — призначений для користувача мобільний досвід усе більше асоціюється з брендом. Компанія посилається на прогноз eMarketer, який стверджує, що мобільна комерція «подвоїться у 2019–2023 роки, та складатиме три чверті загальних продажів електронної комерції». Однак сьогодні на мобільні пристрої припадає більше трафіку, але менше конверсій, ніж із настільних комп’ютерів.

Швидкість — вирішальний чинник

Для дослідження Deloitte створила складну методологію для вимірювання продуктивності мобільного сайту. Було опитано 70 брендів, 37 з яких були обрані «після проходження аналітики, технічного та якісного аудиту». Була розроблена структура KPI і складена карта конверсій. Було виділено чотири ключові показники швидкості та розроблена статистична модель для вимірювання їхнього впливу. Дані про швидкість сайту були виміряні за допомогою Google Lighthouse «і об’єднані з даними веб-аналітики брендів».

Читайте також: 
Twitter/X стягуватиме з користувачів «невеликий щомісячний платіж»

Аналіз чотирьох вертикалей

Компанія розглянула чотири вертикалі: роздрібна торгівля, подорожі, люксовий фешн сегмент і генерацію лідів. У процесі дослідження вимірювалися конверсії в кожному випадку: яка кількість користувачів, скільки здійснили транзакцію, додали товар у кошик, натиснули «Зв’язок із нами» або заповнили форму (у випадку генерації потенційних клієнтів).

Дослідження показало, що швидкість завантаження сторінки безпосередньо пов’язана з вищою залученістю й «поліпшеною прогресією воронки». Швидші мобільні сайти викликали більшу кількість переглядів сторінок, вищі показники конверсії та більшу середню вартість замовлення на одного клієнта з кожної з вимірюваних вертикалей. Більш конкретно, збільшення швидкості на 0,1 секунди призвело до таких результатів:

  • Конверсія у ритейлі збільшилася на 8,4 %, а середня вартість замовлення збільшилася на 9,2 %.
  • Конверсія у подорожах зросла на 10,1 %, середня вартість замовлення зросла на 1,9 %.
  • Кількість переглядів люксових брендів за сесію збільшилася на 8,6 %.
  • Показник відмов на сторінках-лідерах покращився на 8,3 %.

Крім того, у дослідженні Делойт було відзначено, що для роздрібних сайтів важливіше зосередитися на швидкості завантаження посадкових сторінок із товарами, ніж на головній сторінці, «тому, що багато людей, які відвідують вашу домашню сторінку, уже лояльні до вашого бренду, у той час як ті, хто йде прямо на сторінку продукту, можуть перейти з рекламного оголошення», і вони можуть швидко піти, якщо сторінка завантажується недостатньо швидко.

Швидкість завантаження сайту на мобільному телефоні все ще значно відстає від десктопу

Окреме дослідження з використанням метрик швидкості сторінки Google, проведене Milestone у квітні, вивчило тисячі сайтів за 11 вертикалями. Воно виявило, що «швидкість мобільної версії сайту все ще сильно відстає від швидкості десктопної версії: у 2,6 рази повільніше, від 2,9 до 7,9 секунди». А також, що швидкість значно варіюється залежно від галузі: фінансові послуги та технології були найшвидшими, а в будівництві був найповільніший час завантаження на мобільних пристроях.

Дослідження дійшло висновку, що «більшість протестованих мобільних сайтів працюють дуже повільно: середній показник швидкості мобільного пристрою становить 40,1, а середній індекс швидкості — 7,9 секунди». Подальший аналіз сторінок показав, що швидкість позитивно корелюється з поліпшенням рейтингу та відомостей у результатах пошуку. Також було виявлено, що «сторінки без AMP завантажуються на 108 % повільніше», ніж сторінки AMP.

Читайте також: 
10 питань, які варто вирішити перед створенням акаунта Google Ads

Нагадаємо, що «прискорені мобільні сторінки» або AMP — фреймворк-технологія, яка забезпечує зручне отримання інформації в інтернеті з екранів смартфонів і планшетів.

Google нещодавно оголосив, що AMP більше не потрібне для показу в розділі «Головні новини» в результатах пошуку. Це може спричинити широку відмову від AMP. Але підвищення швидкості та поліпшена видимість сторінок завдяки AMP можуть дати видавцям привід не відмовлятися від нього.

Чому це важливо?

Маркетологам необхідно внести зміни в культуру й операційні процеси маркетингової стратегії, щоби ще більше розставити пріоритети для мобільних пристроїв і швидкості сайту. Як вказує Deloitte у своєму звіті, «конкурентний розрив буде збільшуватися між брендами, які надають відмінний мобільний досвід, і тими, хто цього не робить». Компанія також стверджує, що недостатньо бути найшвидшим у своїй вертикалі або категорії, бренди та роздрібні продавці тепер конкурують «з кращим цифровим досвідом, який коли-небудь отримував користувач».

Джерело: Marketingland.com

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Brave Search представляє систему відповідей AI

Brave Search представляє систему відповідей AI

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Статті по цій темі

Як просувати й монетизувати мобільні додатки у 2020 році

Як просувати й монетизувати мобільні додатки у 2020 році

Мобільні тенденції, які можуть змінити e-commerce назавжди

Мобільні тенденції, які можуть змінити e-commerce назавжди

Тенденции развития мобильного маркетинга в 2019 году

Тенденции развития мобильного маркетинга в 2019 году

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: