Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

6 хвилин

Змiст

Генеральний директор OpenAI сказав, що пошуковий виклик AI для Google повинен бути без реклами, описуючи рекламу в AI Search як антиутопію.

Сем Альтман із OpenAI відповів на запитання про те, як кинути виклик пошуковій монополії Google, і каже, що він би волів повністю змінити парадигму того, як люди отримують інформацію, а не копіювати те, що Google робив протягом останніх 20+ років. Його спостереження були зроблені в контексті подкаст-інтерв’ю Лекса Фрідмана.

Альтман запропонував, що найкращий спосіб кинути виклик Google — це повністю замінити всю категорію бізнесу, включаючи рекламу.

OpenAI створює виклик для пошуку Google?

Дискусія почалася із запитання Фрідмана, чи правда, що OpenAI збирається кинути виклик Google.

    Лекс Фрідман запитав:

    «Тож чи OpenAI справді візьметься за те, що Google розпочав 20 років тому, і ось як ми отримуємо…»

    Сем Альтман відповів, що вся ідея створення кращої пошукової системи обмежує майбутнє пошуку інформації, назвавши поточну концепцію пошуку нудною.

    Альтман відповів:

    «Я вважаю це нудним. Я маю на увазі, якщо питання полягає в тому, чи зможемо ми створити кращу пошукову систему, ніж Google чи будь-яка інша, тоді, звичайно, ми повинні перестати це робити, люди повинні використовувати кращий продукт, але я думаю, що це було б дуже недооцінено, що це може бути. Google показує вам 10 синіх посилань, ну, 13 оголошень, а потім 10 синіх посилань, і це один із способів пошуку інформації.

    Але мене цікавить не те, що ми можемо створити кращу копію пошуку Google, а те, що, можливо, є якийсь набагато кращий спосіб допомогти людям знаходити, діяти на основі й синтезувати інформацію. Насправді я думаю, що ChatGPT підходить для деяких випадків використання, і, сподіваюся, ми зробимо так для багатьох інших випадків використання».

    Світу не потрібен інший Google

    Альтман сказав, що ідея створення іншого Google не цікава. Він сказав, що більш цікавий шлях — це повністю змінити не лише те, як люди отримують інформацію, але й зробити це так, щоб це відповідало тому, як люди використовують інформацію.

    Читайте також: 
    У YouTube Studio додався новий показник статистики. Для чого він?

    Альтман продовжував:

    «Але я не думаю, що це так цікаво говорити: «Як ми можемо зробити краще, надавши вам 10 ранжованих веб-сторінок для перегляду, ніж те, що робить Google?»

    Можливо, це справді цікаво сказати: «Як ми допоможемо вам отримати відповідь або інформацію, яка вам потрібна?» Як ми можемо допомогти створити це в одних випадках, синтезувати це в інших або вказати вам на це в третіх?»

    Але багато людей просто намагалися створити кращу пошукову систему, ніж Google, і це складна технічна проблема, проблема брендингу, проблема екосистеми. Я не думаю, що світові потрібна ще одна копія Google».

    ШІ-пошук не зламано

    Частина, де розмова, здавалося, зійшла з рейок, це коли Фрідман перевів дискусію на інтеграцію чат-бота з пошуковою системою, яка сама по собі вже зроблена до смерті та нудна. Більше року тому компанія Bing створила чат на основі пошукової системи, і тепер існує принаймні шість пошукових систем зі штучним інтелектом, які інтегрують чат-бота на основі традиційної пошукової системи.

    Керівництво дискусії Фрідманом пролило холодну воду на те, про що говорив Альтман.

    Альтман сказав, що ніхто «ще не зламав код», що означало, що Сем Альтман мав на увазі не повторення того, що зробив Bing. Він назвав це «прикладом класної речі».

    Фрідман і Альтман продовжували:

    «І інтеграція клієнта чату, наприклад ChatGPT, із пошуковою системою…

    Сем Альтман
    Як ви здогадалися, нам цікаво, як це зробити добре. Це був би приклад класної речі.

    …Перетин LLMs плюс пошук, я не думаю, що ще хтось зламав код. Я б хотів це зробити. Думаю, це було б круто».

    Реклама ШІ-пошуку, яка підтримується, є дистопічним

    Альтман використав слово «дистопічний» (з англ. dystopic), щоб охарактеризувати світ, у якому ШІ-пошук ґрунтується на рекламній моделі. Дистопічний означає антиутопічний, що означає дегуманізуюче існування, якому бракує справедливості та характеризується недовірою.

    Він зазначив, що ChatGPT як модель на основі підписки може сприйматися як більш надійна, ніж пошукова система на основі реклами. Він висунув ідею штучного інтелекту, який пропонує користувачам спробувати певний продукт і запитує, чи вплинула на рекомендацію реклама чи те, що було найкращим для користувача.

    Читайте також: 
    LinkedIn анонсує нові інструменти штучного інтелекту для покращення найму та навчання

    Це має сенс, оскільки штучний інтелект має високий рівень довіри, якого немає у традиційному пошуку. Багато споживачів не довіряють пошуку Google, тому що, правда чи ні, вважають, що на нього впливає реклама та спам-SEO.

    Фрідман перевів розмову на рекламу:

    «Лекс Фрідман
    …А як щодо рекламної сторони? Ви коли-небудь думали про монетизацію-

    Сем Альтман
    Я ненавиджу рекламу просто як естетичний вибір. Я думаю, що реклама повинна з’явитися в Інтернеті з кількох причин, щоб її запустити, але це миттєва галузь. Світ тепер багатший.

    Мені подобається, що люди платять за ChatGPT і знають, що на відповіді, які вони отримують, не впливають рекламодавці.

    Я впевнений, що є рекламний блок, який має сенс для магістрів права, і я впевнений, що є спосіб неупереджено брати участь у потоці транзакцій, який можна зробити, але також легко подумати про антиутопічні бачення майбутнє, де ви щось запитуєте у ChatGPT, і він каже: «О, вам варто подумати про придбання цього продукту» або «Вам варто подумати про те, щоб поїхати сюди у відпустку» або щось інше».

    Досвід пошуку, де споживач не є продуктом

    Далі Альтман зазначив, що йому не подобається, як споживачі є продуктом, коли вони використовують соціальні мережі чи пошукові системи.

    Альтман продовжував:

    «Я не знаю, у нас дуже проста бізнес-модель, і вона мені подобається, і я знаю, що я не продукт. Я знаю, що я плачу, і так працює бізнес-модель.

    І коли я використовую Twitter, Facebook, Google або будь-який інший чудовий продукт, але з підтримкою реклами, мені це не подобається, і я думаю, що у світі зі ШІ стає гірше, а не краще».

    Чи є створення OpenAI викликом Google?

    Сем Альтман прямо не сказав, що OpenAI створює виклик для Google. Він натякнув, що належного виклику для Google, який використовує штучний інтелект, ще не існує, сказавши, що ніхто ще не «розгадав код» цього.

    Те, що Альтман запропонував, — це загальне бачення пошуку штучного інтелекту, який не перетворює користувачів на товар і не продає користувачів рекламодавцям і, таким чином, є більш надійним і корисним. Він сказав, що правильний виклик для Google буде чимось зовсім іншим, ніж те, що робить Google.

    Читайте також: 
    Google Analytics прибирає старі моделі та дає нові можливості маркетологам

    Дивіться подкаст на 01:17:27 хвилині:

    Хочеш знати більше про digital?

    Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
    тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

    Cвіжі публікації

    Google про вплив кодів статусу 503 на SEO

    Google про вплив кодів статусу 503 на SEO

    Microsoft починає тестування реклами в меню “Пуск” Windows 11

    Microsoft починає тестування реклами в меню “Пуск” Windows 11

    Як зрозуміти, що текст написав робот?

    Як зрозуміти, що текст написав робот?

    performance_marketing_engineers/

    performance_marketing_engineers/

    performance_marketing_engineers/

    performance_marketing_engineers/

    performance_marketing_engineers/

    performance_marketing_engineers/

    performance_marketing_engineers/

    performance_marketing_engineers/

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: