Як успішно вести SMM у 2019 році. Поради від Ніла Пателя

Як успішно вести SMM у 2019 році. Поради від Ніла Пателя

7 хвилин

Змiст

Важко отримати трафік з соцмереж, якщо не витрачати гроші на рекламу. Середня кількість розповсюджень контенту вмирає рік за роком. Однак ми не можемо ігнорувати Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, YouTube або будь-яку іншу соцмережу, яка набирає обертів, тому що у них просто гігантський трафік. Євангеліст інтернет-маркетингу, Ніл Патель, у своєму блозі розповідає як повернути органічний обхват та підвищити продажі в соціальних мережах.

Чекайте менше трафіку від соціальної мережі, навіть якщо ви платите за це


З 2015 року зменшується кількість розповсюджень контенту. Соцмережі спеціально скорочують органічне охоплення, щоб компанії платили за обсяг трафіку, до якого вони звикли та на який розраховували.
Тепер подивімось на частку реклами в соціальних мережах в загальному обсязі інтернет-реклами. Вона стабільно росте. Наприклад, у Facebook в середині 2017 року було так багато рекламодавців, що ставки CPM і CPC значно виросли.


Але так само, як і в випадку з SEO, маркетологи придумали, як повернути smm-трафік, що помирає. З 2017 року органічний трафік потроху збільшується. Звичайно, це не буде тривати вічно, але шанс поки є.


Не чекайте допомоги від співробітників


Майже 75% опитаних компаній просять співробітників розшарити їх контент, щоб отримати лайки та коментарі. Ніл Патель особисто перевірив цей спосіб, й вважає, що він не працює. Перші пару раз співробітники погоджуються, але коли це стає регулярною практикою, вони просто ігнорують такі прохання.


Чи потрібно робити свого чат-бота?


Компанії витрачають на створення кожного виду контенту різний час. Ось, як воно розподіляється:


Всі люблять постити зображення і текст, тому що їх легко підготувати. Але ці формати не приносять високого залучення. Краще робити живі відеотрансляції й просто ролики.



Соцмережі намагаються конкурувати з рекламою на телебаченні чи онлайн-платформами типу Netflix. Щоб отримати максимальне залучення, знімайте відео. В ідеалі — живе, але записи теж підійдуть. Вони принесуть нових передплатників і точно будуть переглянуті, на відміну від картинок і тексту. Ще одна причина на користь відео – ролики утримують відвідувачів в соцмережах, а не перенаправляють їх на сайт компанії, тому відео та отримує більше органіки. А щоб користувачі переходили на сайт, використовуйте чат-ботів.

Читайте також:  Google Search Console припинить звітувати про результати пошуку продуктів у звітах

Понад 40% компаній отримали трафік завдяки чат-ботам. Щоб витягнути людей з соцмереж, наприклад, Facebook, краще завести бот в месенджері, наприклад, в Mobile Monkey. Месенджери є надзвичайно ефективними. Поки що не в кожній соцмережі вони є, але Ніл передбачає, що скоро все зміниться.


Треба почати світову експансію

Й сайти, й smm повинні стати глобальними. Кількість неангломовних відвідувачів зростає, тому саме час задуматися про створення мультимовного контенту.


Багато хто вже помітив цю тенденцію і публікує контент і на інших мовах:


Ця тенденція буде тільки підсилюватися, тому що SMM в неангломовних країнах більш вигідний. Щоб отримати максимальну віддачу від SMM-трафіку і реклами, розміщуйте контент декількома мовами. Наприклад, у Facebook можна націлити по регіонах, правда, в Twitter і Instagram ще немає.
Реклама коштує дорого в США, Японії, Канаді, Великобританії, Німеччини, а ось в країнах Латинської Америки і Азії вона дешева.

Способи збільшити дохід від SMM


Так само, як і в контент-маркетингу, не чекайте миттєвої конверсії відвідувачів від SMM. В середньому трафік з соцмереж конвертується після трьох відвідувань.


Якщо вам потрібні продажі, то треба постаратися, щоб люди поверталися. Найпростіший спосіб перетворити відвідувачів в клієнтів — налаштувати ремаркетинг. Однак є й інші рішення, які мало, хто використовує. Найкраще комбінувати канали, тому що одного буде недостатньо. І обов’язково включайте sms. Ніл передбачає, що мало хто використовує sms-маркетинг. Але на його sms-розсилку відповідає 68% одержувачів. Якщо ви вважаєте, що це багато, то Ніл додає, що це не частка відкрили повідомлення, а частка які відповіли на нього!
Ніл радить збільшувати конверсію за допомогою таких інструментів: Hello Bar – для електронної пошти і Subscribers – для push-повідомлень
Є кілька способів підвищити продажі через соцмережі — чат-боти й відео. Звичайно, просто оновлювати статус легше, ніж знімати ролики, але необхідно додати певних зусиль, щоб отримати позитивний результат.

Читайте також:  Через збій у Meta, маркетологи втратили "тисячі"доларів. Як оформити відшкодування?

Зосередьтеся на конкретних соціальних мережах, щоб підвищити продажі

Щоб отримати повну картину успішних продажів, подивіться, де і як відбувається перше та останнє торкання ваших клієнтів. Перше торкання покаже, як потенційні клієнти знаходять вас. Вони не купують відразу, але це та точка, в якій вони дізнаються про компанії та її продукті. У опитаних компаній лідирує Facebook.

Місце останнього торкання перед покупкою відрізняється від першого, але в лідерах все одно Facebook. Однак на другому місці – YouTube, а на третьому – WhatsApp. Це не дивно, тому що текстові повідомлення мають високу частку відкриття і кліків, тому подумайте, чи зможете ви працювати через WhatsApp теж.

Висновки


Алгоритми й для органічного охоплення, і для реклами стануть ще жорсткішими, а компанії постійно стикаються в соцмережах з проблемами, пов’язаними з фейковий новинами, конфіденційністю і політикою. Але це не означає, що треба відмовлятися від SMM.



Факти говорять про те, що соцмережі на підйомі. Вони більше не ростуть швидко, але це лише тому, що більшість користувачів вже зареєстровані в них. Соцмережі ефективні, тому що люди довіряють певній інформації. І довіра буде тільки збільшуватися в міру розв’язання проблем фейкових новин.

Джерело: nielpatel.com

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: