Огляд новин соціальних мереж за листопад

Огляд новин соціальних мереж за листопад

4 хвилини

Змiст

Ми підготували невеликий огляд повин за минулий місяць, що відбулись в соціальних мережах.

У Instagram зникла статистика із переглядів у Stories

Instagram посилює правила безпеки та приватності. Блогери помітили зникнення графи «Натискання на згадку» в Stories. Для багатьох статистика переходів у інший обліковий запис була головною під час продажу реклами, тепер її не вдасться підрахувати.

Експерти вважають, що це пов’язано з новими правилами безпеки в Instagam. Дослідник і розробник мобільних додатків Алессандро Палуцці виявив дисклеймер в Stories: згідно з новими правилами приватності в Євросоюзі частина статистики Stories буде прихована назавжди.

Snapchat запустив Spotlight – конкурента TikTok

Команда Snapchat запустила нову функцію музичних коротких відеороликів Spotlight, яка є конкурентом TikTok. Spotlight входить до складу основного додатка Snapchat. Контент у ньому модерується, а публічні коментарі заборонені.

Instagram тестує функцію FAQ для бізнес-акаунтів

Instagram почав тестувати нову функцію для бізнес-акаунтів — FAQ. Вона дасть змогу автоматично підказувати найчастіші питання тим користувачам, які хочуть відправити приватне повідомлення в директ.

YouTube буде додавати рекламу у відео, навіть на каналах, які не підключені до монетизації

YouTube оновив умови угоди, згідно з якими, тепер сервіс зможе показувати рекламу у відеороликах навіть у тих авторів, які увімкнули монетизацію.

Водночас отримувати гроші від показу рекламних роликів у своїх відео автори не зможуть, оскільки не беруть участі в партнерській програмі монетизації.

Зміни набрали чинності 18 листопада 2020 року. Умови почали діяти для користувачів у США, а кінця наступного року наберуть чинності по всьому світу.

Instagram представив автоматичну оптимізацію креативів і форматів реклами для Stories.

Соцмережа буде автоматично оптимізувати креативи та формати реклами з місцем розміщення «Історії в Instagram». У результаті для одного оголошення буде створюватися кілька варіантів креативу. Під час запуску реклами в Stories, системи адаптують її до переваг аудиторії та показуватимуть кожній людині той варіант оголошення, який найімовірніше знайде в нього відгук. Завдяки цьому люди побачать більш персоналізовані оголошення, а ефективність кампаній зросте.

Читайте також: 
Каруселі структурованих даних Google (бета-версія)

Перетворення в карусельну галерею з накладенням тексту

Для оголошень з об’ємним основним текстом (понад 100 символів) Instagram буде розміщувати основний текст на другій картці, перетворюючи публікацію в рекламу з каруселлю. Завдяки цьому способу люди будуть легше засвоювати рекламну інформацію.

Автоматична оптимізація вже доступна всім оголошенням із місцем розміщення «Історії в Instagram». Додаткові дії з боку рекламодавця не потрібні.

За бажання цю функцію можна відключити та налаштувати показ реклами самостійно.

Рекламодавці Facebook отримають компенсацію за збій у системі вимірювань

Facebook завищив ефективність рекламних кампаній і тепер компенсує витрати постраждалим брендам.

Минулого тижня соцмережа виявила збій у рекламній системі, який спричинив до завищення рекламних метрик і перевитрати коштів рекламодавців. Йдеться про мільйони доларів.

Упродовж року в клієнтів створювалося хибне уявлення про ефективність їхніх кампаній. Згідно Facebook, технічна помилка вплинула на результати тестів, пов’язаних зі збільшенням конверсії. За інформацією видання Ad Age, мова йде про інструмент для оцінки конкретних показників (наприклад, динаміки продажів після запуску РК). Цей інструмент і видавав некоректні розрахунки.

Instagram введе відеоселфі для боротьби з фейковими акаунтами.

Instagram вводить нові заходи боротьби з фейковими акаунтами — відеоселфі. Якщо соцмережа виявить підозрілу активність від імені акаунта, власника сторінки змусять зробити відеоселфі.

Згідно з новими правилами соцмережі, за кожним акаунтом має стояти конкретна фізична особа, яку в разі чого можна буде притягнути до відповідальності.

Користувачі муситимуть завантажити зображення свого посвідчення особи, дані місця розташування, вказати справжнє ім’я та надати відеоселфі. Усі завантажені дані будуть перевірені реальними людьми.

У такий спосіб соцмережа зможе ідентифікувати та видаляти акаунти зловмисників. Поки що опція тестується в декількох країнах.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Brave Search представляє систему відповідей AI

Brave Search представляє систему відповідей AI

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: