Які формати реклами Facebook підходять для вашого бізнесу

Які формати реклами Facebook підходять для вашого бізнесу

9 хвилин

Змiст

Чи знаєте ви, що понад 1,8 мільярда людей використовують Facebook щомісяця?

Бізнес-платформа Facebook стає все більш гнучкою, надаючи рекламодавцям багато можливостей для залучення нової аудиторії та перенаправлення чинних клієнтів на сайт бренду. Однак з такою великою кількістю різних варіантів реклами рекламодавцям може бути непросто визначити, який тип у Facebook найкраще підходить для конкретних цілей.

Розглянемо основні формати оголошень Facebook і з’ясуємо, які з них слід показувати для різних кампаній.

Instant Expirience

Instant Expirience – повноекранний формат реклами компанії, товарів і послуг для мобільних пристроїв, що відкривається по кліку. По суті, користувач переходить на повноцінну веб-сторінку, не покидаючи Facebook.

App Install Ads

У цьому форматі маркетологи можуть використовувати всі типи зображень (карусель, слайд, відео). Дуже зручно, якщо ви хочете детально продемонструвати переваги продукту або послуги.

Instant Experience підійде, якщо ви хочете:

  • Збільшити трафік;
  • Підвищити впізнаваність бренду;
  • Підвищити охоплення;
  • Підвищити активність і залученість аудиторії;
  • Збільшити конверсії;
  • Підвищити кількість переглядів відео;
  • Спонукати до встановлення додатків.

Відео

Відеореклама — один з кращих форматів оголошень, якщо ви хочете докладно розповісти про ваш продукт, охопити більшу кількість користувачів, активніше залучити аудиторію, збільшити кількість конверсій.

Кілька вимог до відеореклами в Facebook:

  • максимально можливе розширення має бути в форматах 9:16 або 16:9.
  • Розмір файлу: до 4 Гб
  • Від однієї секунди до 240 хвилин максимум.
  • Відмінна риса відеореклами Facebook – оголошення 360. Це захопливий досвід, коли користувачі можуть рухати свій пристрій, щоб побачити відеоролик повністю.

У наведеному нижче прикладі реклама Spotify використовує креативне, яскраве відео, яке фокусується на пошуку нової музики та плейлистів для користувачів.

Brand Awareness

Реклама пропозицій

Назва формату говорить сама за себе: це акційні пропозиції на товари або послуги. Складається таке оголошення із заголовком, описом пропозиції та картинки. Незалежно від того, чи є у вас знижки, святкові пропозиції або пропозиції по конкретному товару, за допомогою реклами в Facebook ви можете налаштувати оголошення із закликом до дії, характерним для даної пропозиції. Користувачі можуть зробити покупку, натиснувши на ваше оголошення. Такий формат оголошень добре залучає нових клієнтів, підвищує трафік на сайт.

Offer Claim Ad

Генерація лідів

За традиційним шляхом конверсії потенційних клієнтів користувачі потрапляють на цільову сторінку, де вони заповнюють форми, не залишаючи при цьому соціальну мережу. Заповнення форм відбувається частково автоматично, включно з іменем користувача, електронною поштою та номером телефону, тому що Facebook має достатньо даних про користувачів.

Читайте також:  Не ChatGPT єдиним: як іще штучний інтелект спрощує роботу з контентом

Ось приклад, що показує шлях конверсії, який проходить користувач в рекламі Facebook.

Спочатку він бачить традиційну рекламу, орієнтовану на конверсію:

Facebook Lead Ads

Коли користувач натискає кнопку «Зареєструватися», він бачить це вікно, що спливає в додатку Facebook:

Facebook Lead Ads

Потім користувач може натиснути кнопку реєстрації та переглянути форму (за вашим вибором) з автозаповненням його інформацією.

Facebook Lead Ads

Після того, як користувач відправить форму в лід-оголошенні, він може вийти з нього та повернутися до перегляду Facebook. Це відмінний користувацький досвід, і Facebook буде синхронізуватися з вашою CRM.

Слайд шоу

Слайд-шоу, на думку Facebook, є категорією відеореклами, але це не зовсім так. Воно є доступною альтернативою відео, а також забезпечує швидке завантаження, тому дозволяє привернути увагу користувача, який не хоче чекати на відео. Слайд-шоу легко створити на десктопі або на мобільному телефоні.

Це прийнятний варіант, якщо потрібно швидко зробити рекламу з декількома зображеннями. Крім того, слайд-шоу зручне для  таргетування оголошення на аудиторію з повільним інтернетом. Facebook дає вам можливість вибрати багато зображень та безкоштовні інструменти для редагування відео, щоб зробити рекламу ефектною. Ви навіть можете додати музику.

Карусель 

Рекламні оголошення каруселі дуже різноманітні, і Facebook розміщує їх на своїх сайтах в Instagram, Messenger і Audience Network. Каруселі дозволяють показувати до 10 зображень або відео в одному оголошенні. Рекламодавець може для кожного з них створювати заголовок, опис і посилання на сайт.

Image result for karussell ad facebook

Цей формат дуже зручний для інтернет-магазинів, адже в одному оголошенні можна вказати кілька акційних пропозицій. Всі зображення повинні бути квадратними, інші розміри будуть автоматично урізані до 1:1. Мінімальна кількість картинок в каруселі 2, максимальна – 10.

Колекція

Якщо ви рекламуєте багато продуктів одночасно, зверніть увагу на формат «колекції», особливо в кінці кампанії. Це пов’язано з тим, що рекламні оголошення дозволяють зацікавленим покупцям перейти від пошуку вашого продукту до завершення покупок.

Читайте також:  Meta запустить платну передплату для використання Facebook та Instagram без реклами в ЄС

Колекційна реклама багато в чому схожа на інтернет-магазин з основним зображенням продукту і чотирма зображеннями, які клієнти можуть переглянути. Якщо вони вирішать купити щось, вони можуть зробити це, не покидаючи платформи.

Зображення

Мабуть, це найпоширеніший формат для будь-якої реклами. Зображення допомагають показати товар, розповісти про нього, привернути увагу користувачів. За словами представників Facebook, саме картинки привертають більше трафіку на сайт, ніж інші формати реклами.

Крім того, зображення легко та швидко додати як з робочого столу, так і з мобільного пристрою. Формати зображень для стрічки Facebook можуть бути 4:5 або 1:1. А для Stories пропорції 9:16. Крім того, пам’ятайте, що при горизонтальному розміщенні картинки текст може урізатись. Тому краще використовувати вертикальну картинку.

Який формат реклами Facebook вибрати?

Кожен з типів оголошень відповідає кільком рекламним цілям, тому деякі шаблони можуть цілком перетинатися, і ви можете використовувати кілька типів оголошень для досягнення однієї й тієї ж мети.

Як вирішити, який тип реклами використовувати?

1) Визначте мету своєї кампанії.

Перш ніж почати будь-яку рекламну кампанію, вам необхідно визначити її мету. Потрібно збільшити кількість конверсій на своєму сайті або залучити відвідувачів на захід або в магазин?

Визначте маркетингові потреби й побудуйте свою кампанію навколо цього.

2) Виберіть відповідні типи, які ви могли б використовувати.

Як тільки ви визначили мету своєї рекламної кампанії, вивчіть різні доступні вам типи оголошень Facebook. Виберіть формат, найбільш відповідний вашим цілям.

3) Звузьте ваші варіанти

Після того, як ви вибрали, які формати оголошень найбільш відповідають вашим потребам, виберіть той, який, на вашу думку, найкраще підійде для вашої кампанії. Або використовуйте ті ж параметри оголошення, щоб налаштувати тест кампанії з використанням різних типів оголошень і подивитися, який з них краще працює

Читайте також:  YouTube «неоптимальний» для людей, які використовують блокувальники реклами

4) Створіть рекламне оголошення

Одна з чудових особливостей інструменту Ad Manager Facebook – це широкий вибір варіантів реклами та шаблонів для її створення. Ви можете не тільки вибирати між зображеннями, відео, сіткою фотографій і макетами каруселі, але і налаштовувати рекламу для мобільних пристроїв та десктопів.

У Facebook також є безліч варіантів різних закликів до дії, які ви можете використовувати у своїх оголошеннях. Коли ви запускаєте різні рекламні кампанії, обов’язково протестуйте та проаналізуйте, що найкраще підходить для вашої аудиторії.

5) Використовуйте різні типи оголошень для різних цілей кампанії.

Переконайтеся, що ви оптимізуєте свої оголошення для конкретних цілей кампанії. Спробуйте різні типи оголошень Facebook і різні рекламні кампанії, щоб оптимізувати рекламну стратегію для своєї аудиторії.

6) Орієнтування на потрібну аудиторію

Створення вашого оголошення — це тільки пів справи. Наступний крок: налаштувати його на потрібну аудиторію для вашої рекламної кампанії.

7) Перевірте, проаналізуйте та повторіть

Після того як ви визначили мету своєї кампанії, вибрали тип реклами, створили своє оголошення та налаштували таргетинг на потрібну аудиторію, прийшов час проаналізувати ваші результати.

Як ми знаємо, цифрова реклама — це тестування, аналіз і оптимізація майбутніх рекламних кампаній з плином часу. Переконайтеся, що ви виконали цей важливий останній важливий крок, і ви відразу ж приступите до реалізації стратегії реклами з високою рентабельністю інвестицій.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Meta покращує інсайти конверсій відеореклами

Meta покращує інсайти конверсій відеореклами

Meta встановлює нові стандарти для політичної реклами

Meta встановлює нові стандарти для політичної реклами

Meta запустить платну передплату для використання Facebook та Instagram без реклами в ЄС

Meta запустить платну передплату для використання Facebook та Instagram без реклами в ЄС

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: