10 альтернатив ChatGPT для маркетологів

10 альтернатив ChatGPT для маркетологів

11 хвилина

Змiст

З моменту запуску у 2022 році ChatGPT від OpenAI значно зріс у популярності. AI-сервіс зібрав майже 1 мільйон користувачів лише за п’ять днів. Наразі багато маркетологів використовують чат-ботів, таких як ChatGPT, у своїй роботі. Чи хотіли б ви дізнатися альтернативи ChatGPT, які будуть відповідати вашим потребам? У цій статті ми розглянемо різні альтернативи ChatGPT та їхні унікальні функції.

Якщо ви зацікавлені в альтернативах ChatGPT, ось найкращі 10 корисних платформ, які допоможуть вам як по роботі, так і у бізнесі.

Bard

Експериментальний генеративний чат-бот Google використовує НЛП та машинне навчання, щоб швидко відповідати на різні запити.

Bard має зручний інтерфейс та безліч функцій, у тому числі можливість редагувати попередні питання та відновлювати чати у будь-який момент.

Інші функції чат-бота включають можливість:

  • Генерувати тексти.
  • Переклад на різні мови.
  • Відповіді на запитання.
  • Створення креативного контенту.
  • Оцінка роботи чату за допомогою “пальця вгору” або “пальцем вниз”.
  • Оскільки Bard є продуктом Google, чат-бот також включає інтеграцію з Google Assistant і Alexa і може використовувати пошукову систему Google для отримання найактуальнішої інформації.

Майте на увазі, що Bard все ще знаходиться на стадії розробки й ще не доступний у всьому світі. На цей час він доступний лише в Україні, США та Великобританії.

Ціна: безкоштовно.

Bing AI

Google – не єдина пошукова система, яка зацікавлена штучним інтелектом. Bing AI – пошукова система на основі штучного інтелекту, розроблена Microsoft. Bing AI колекціонує відповіді з інтернету, щоб якісно відповідати на запити користувачів.

На відміну від ChatGPT, Bing не є виключно мовною моделлю ШІ, що означає, що він має доступ до інтернету і може переглядати веб-сторінки в пошуках картинок, документів, відео та багато чого іншого. Інші можливості Bing AI включають:

  • Персональні рекомендації.
  • Варіанти стилю розмови: збалансований, креативний та науковий.
  • Можливість його використання на пристроях Apple та Android.

Bing AI буде більш продуктивним, якщо ви будете використовувати браузер Microsoft Edge і, також, якщо хочете отримувати персональні результати пошуку. Крім того, Bing AI можна інтегрувати з Microsoft Office та Microsoft Teams, що робить його чудовим інструментом для вашого бізнесу.

Читайте також:  Нові можливості штучного інтелекту на смартфони Samsung Galaxy S24

Ціна: безкоштовно.

YouChat

Цей пошуковий чат-бот на базі штучного інтелекту представлений на you.com та відповідає на запити через обмін повідомленнями. Завдяки введенню потрібною вам мовою, користувачі можуть отримувати відповіді в діалоговому режимі.

YouChat використовує поєднання мовних моделей та алгоритмів для надання точних, релевантних та інтуїтивно зрозумілих відповідей. Більш того, YouChat ще удосконалюється та згодом надаватиме більш персоналізовані результати користувача. Чат-бот AI доступний, також, на мобільних пристроях. Крім того, він може інтегруватися з програмами для обміну повідомленнями, такими як Facebook Messenger та WhatsApp. А якщо ви проводите дослідження, YouChat може надати посилання на свої відповіді, щоб ви могли легко перевіряти факти та підтверджувати свої висновки.

Ціна: безкоштовно.

OpenAI Playground

Платформа OpenAI Playground схожа на ChatGPT. Ця платформа дозволяє користувачам експериментувати з різними мовними моделями.

OpenAI Playground – чудовий спосіб проекспериментувати з розширеними функціями ChatGPT, відомий своєю точністю та швидкістю.

Ціна: як згадувалося, OpenAI Playground більш професійна платформа та може не бути корисною звичайному користувачу. Платформа спочатку безоплатна для використання (якщо у вас є обліковий запис), але згодом доведеться вибрати преміум-підписку, якщо у вас буде бажання користувати цим чатом частіше.

Jasper AI

Jasper AI – це програмне забезпечення для письма, яке допомагає маркетологам, власникам бізнесу та брендам швидко написати точний, оптимізований для SEO-контенту. Функціонування чату Jasper Chat, особливо зручна для тих, хто знайомий з ChatGPT.

Jasper Chat дозволяє користувачам створювати контент для реклами, соціальних мереж, електронних розсилок, блогів, контенту веб-сайтів та багато іншого, крім того, Jaspers пропонує понад 50 шаблонів листів на основі штучного інтелекту, підтримує понад 20 мов і може створювати цифрове мистецтво.

Читайте також:  Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 1

Ціна: мінімальна ціна – 49 доларів на місяць.

Perplexity

Безкоштовна альтернатива ChatGPT. Perplexity генерує відповіді на запитання та генерує контент. Платформа працює на основі великих моделей і збирає інформацію з таких місць, як Wikipedia, LinkedIn і Amazon. Вона також цитує свої джерела. Perplexity має зручний та простий інтерфейс. Майте на увазі, що Perplexity все ще перебуває на стадії бета-тестування та може відображати знайдену інформацію не коректно.

Не радимо використовувати Perplexity для дослідницьких цілей, створення ідей або створення контенту, обов’язково будьте обачні, щоб не сплагіатити інші роботи.

Ціна: безкоштовно, бо це бета-версія яка ще знаходиться у розробці.

ChatSonic

ChatSonic — це чат-бот, що входить в набір інструментів WriteSonic для писання контенту на базі штучного інтелекту. ChatSonic, що працює на CPT-4, використовує обробку мови та алгоритми для розуміння контексту на більш високому рівні, ніж безкоштовна версія ChatGPT.

Платформа також пропонує структуру запропонованих слів і тону для створення хорошого та продуманого контенту. Щобільше, ChatSonic може створювати цифрові зображення та слухатися голосових команд. На додаток, ChatSonic пропонує широкий набір шаблонів для покращення вашого письма, а його інструмент Content Rephrase може переробляти ваш контент на інші стилі (офіційний, публіцистичний, розмовний тощо) залежно від ваших переваг. Бібліотека шаблонів ChatSonic особливо зручна для написання текстів для соціальних мереж, веб-сайтів і контенту для електронної комерції.

Ціна: мінімальна сума плану підписки становить від 12,67 доларів на місяць.

HubSpot’s AI Tools

HubSpot має кілька безкоштовних інструментів ШІ, доступних для маркетологів і власників бізнесу. Наприклад, завдяки HubSpot ви можете створювати копію для лендінгів (цільових сторінок), електронних листів і оголошень. Варто лише вказати ключові деталі вашої кампанії, і чат-бот створить копію того, що вам потрібно.

Якщо вам потрібна допомога у генеруванні ідеї вмісту, вам варто ознайомитися з HubSpot’s content assistant. Інструмент використовує модель GPT OpenAI, щоб допомогти вам швидко створювати ідеї та ділитися вмістом.

HubSpot’s content assistant може:

  • Створювати ідеї для блогів, планів та абзаців.
  • Писати електронні листи.
  • Створювати маркетингові електронні листи.
Читайте також:  10 питань, які варто вирішити перед створенням акаунта Google Ads

Спеціалісти з продажів, маркетингу та обслуговування можуть підключатися до HubSpot через чат-бот ChatSpot, щоб підвищити свою продуктивність. За допомогою команд на основі чату ви можете використовувати ChatSpot для надсилання електронних листів, отримувати звіти, створювати нові сегменти тощо.

Ціна: безкоштовно.

Poe by Quora

Унікальна особливість Poe by Quora надає можливість доступу користувачів до кількох чатів для генерації необхідних відповідей і контенту. Користувачі Poe можуть отримати доступ до ChatGPT, Sage, Claude, GPT-4 і Dragonfly. У кожного чат-бота є свої переваги і сильні сторони, тому ви можете спробувати працювати з кожним, щоб побачити, який з них найкраще підходить для вас.

Відповідно до Quora, Poe — це найшвидший інтерфейс для ChatGPT і єдиний з доступом до Claude, сучасної мовної моделі. Відповіді показує у «стилі Вікіпедії», що означає, що користувачі можуть натискати на фрази, щоб дізнатися більше про теми, які згадуються у повідомленні.

Ще одна зручна функція — синхронізація Poe, яка дозволяє ШІ синхронізувати ваші чати в режимі реального часу між платформами, тому ви можете починати розмову на робочому столі і продовжувати його на iOS.

Ціна: безкоштовно.

Megatron-Turing Natural Language Generation

NVIDIA та Microsoft спільно створили Megatron-Turning Natural Language Generation – одну з найбільших мовних моделей із 530 мільярдами параметрів. За словами NVIDIA, ця платформа «демонструє неперевершену точність відповідей від запитів користувачів», включаючи:

  • Прогноз завершення діалогу.
  • Розуміння прочитаного.
  • Розсуд на основі здорового глузду спілкування.
  • Висновки природною мовою.
  • Багатозначність сенсу слів.

Ціна: структура ціноутворення Megatron доступна лише після подання запиту до програми доступу NVIDIA.

Є багато альтернатив ChatGPT на вибір, все, що вам потрібно зробити, це проаналізувати свої потреби та знайти платформу з інструментами, які допоможуть вам вирішити ваші поставлені задачі. У статті наведені приклади популярних чат-ботів на основі ШІ. Тепер ви готові почати експериментувати з ШІ чат-ботами.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: