Поради для маркетологів, як впоратися з прокрастинацією

Поради для маркетологів, як впоратися з прокрастинацією

8 хвилин

Змiст

У вас завжди є нескінченний список справ, які треба виконати, але ви не можете змусити себе сконцентруватися? Але що станеться, якщо ви забудете про боротьбу з прокрастинацією? Ви працюєте в офісі чи вдома? Ви часто берете телефон до рук та починаєте скролити стрічку соціальних мереж або відволікатися на щось інше, замість того, щоб виконувати найважливіші завдання зі свого списку.

Прокрастинація є найпоширенішою “хворобою” для всіх людей загалом. Фактично, згідно з дослідженням Джозефа Р. Феррарі, приблизно 20% дорослих є хронічними прокрастинаторами: вони постійно відкладають завдання у різних аспектах свого життя, включаючи роботу та особисте життя. І маркетологи не є винятком, і часто є ще більш схильні до прокрастинації.

На щастя, з правильними порадами ви можете стати кращими у боротьбі з прокрастинацією і зробити вас успішнішим — і, ймовірно, навіть бути набагато щасливішими в інших сферах життя.

У цій статті ми обговоримо, чому прокрастинація поширена серед маркетологів і надамо практичні поради, щоб допомогти вам здолати її. Отже, почнемо.

Чому прокрастинація є поширеною?

Маркетологи часто стикаються з тривогою та невизначеністю щодо майбутнього, що ускладнює зосередження на важливих завданнях. Але насправді існує кілька причин, чому прокрастинація є такою поширеною проблемою для працівників топових компаній.

Директори маркетингово відділу самі собі керівники

Коли ви маєте помічників, ви можете легко дозволити собі розслабитися. Ця свобода може бути двосторонньою зброєю: вона дозволяє вам створити свій власний графік, але також надає достатньо можливостей для прокрастинації. Відсутність контролю може бути значним фактором у виникненні прокрастинації.

Перфекціонізм може уповільнювати прогрес

Багато маркетологів є перфекціоністами, і хоча це цінна якість, але вона, також, може призводити до прокрастинації. Коли ви постійно прагнете до ідеальності, легко застрягти в постійних думках і постійному аналізуванні своїх дій замість того, щоб почати реально діяти. Перфекціонізм міцно пов’язаний з прокрастинацією майже у всіх сферах діяльності.

Робота з прокрастинацією

Тепер, коли ви розумієте, чому прокрастинація може бути проблемою, розгляньмо кілька порад щодо боротьби з прокрастинацією.

Читайте також: 
Чи мертвий NFT?

Визначте свої найважливіші завдання

Вкрай важливо визначити пріоритети своїх завдань і зосередитися на тому, що є найважливішим для вашої компанії. Один з ефективних методів цього називається матрицею Ейзенхауера, яка є способом розподілити всі ваші завдання за різними категоріями на основі двох ключових факторів

  • Наскільки термінові завдання
  • Наскільки важливо їх завершити.

Це може допомогти вам побачити, які завдання є критично важливими для виконання, а які можна делегувати або відкласти.

Матриця Ейзенхауера

Вимкніть сповіщення у соціальних мережах

Соціальні мережі та постійні сповіщення можуть сильно відвертати увагу. Щоб уникнути прокрастинації, вимкніть сповіщення на телефоні та комп’ютері під час роботи. Ви також можете використовувати такі інструменти, як Freedom або Cold Turkey, щоб блокувати відволікаючі веб-сайти на певний період.

Спробуйте змінити оточення

Іноді зміна оточення може допомогти вам зосередитись і повернутися на правильний шлях. Якщо ви бачите, що зволікаєте, подумайте про роботу в іншому місці, як-от кафе, коворкінг або навіть інша кімната у вашому домі. Свіже середовище може допомогти очистити ваш розум і поновити вашу мотивацію продовжити працювати.

Практикуйте техніку Pomodoro

Техніка Pomodoro — це метод управління часом, який може допомогти вам розбити завдання на керовані інтервали. Встановіть таймер на 25 хвилин і протягом цього часу безперервно працюйте над завданням. Коли таймер вимкнеться, зробіть коротку 5-хвилинну перерву. Після чотирьох інтервалів у Pomodoro зробіть більшу перерву від 15 до 30 хвилин.

Ця техніка може допомогти вам залишатися зосередженим, набрати імпульс і зменшити спокусу відволікатися. Наприклад, маркетолог може використовувати техніку Pomodoro для роботи над складанням технічних завдань для підрядників, роблячи короткі перерви, щоб відновити сили та зосередитися.

Розбийте велике завдання на підзавдання

Великі завдання можуть бути непосильними, тому їх дуже легко відкинути на декілька днів, натомість зробити набагато легші завдання. Щоб подолати це, розбийте завдання на менші та легші кроки. Роблячи це, ви будете досягати невеличкі результати у виконанні завдання і з кожним кроком зможете виконати поставлене завдання.

Наприклад, якщо вам потрібно написати бізнес-план, розбийте його на такі розділи, як резюме, аналіз ринку та фінансові прогнози, розглядаючи кожен розділ окремо – можливо, кожен в окремі вибіркові дні – щоб пришвидшити завершення проєкту.

Читайте також: 
YouTube додає більше форматів для охоплення відеокампаній

Підтримуйте баланс між особистим життям та роботою

Встановіть чіткі межі між роботою та особистим життям, встановивши конкретні години роботи, створивши спеціальний робочий простір і повідомляючи про свої межі друзям і родині. Завдяки цьому ви зможете краще зосередитися на робочих завданнях у визначений час і мінімізувати відволікання. Завдяки встановленим межам між роботою та особистим життям, а саме: вміння відпочити, достатньо спати, правильно харчуватися та регулярно виконувати фізичні вправи, може покращити ваше психічне та фізичне благополуччя. Своєю чергою, це може призвести до підвищення концентрації уваги, продуктивності та зменшення ймовірності прокрастинації.

Однак впровадження аспектів догляду за собою у своє життя може бути складним завданням. Ось короткий план гри:

  • Складіть досяжний план з догляду за собою, який відповідає вашому стилю життя та розпорядку дня.
  • Ставте собі цілі навколо плану та відстежуйте свій прогрес.
  • Пам’ятайте про те, як ваша робота може вплинути на ваше самопочуття, і за необхідності вносьте корективи.
  • Робіть регулярні перерви, щоб зарядитися енергією та уникнути виснаження.

Подолання прокрастинації за допомогою довгострокових стратегій

Зволікання із задачами може бути серйозною перешкодою для маркетологів. За допомогою правильних стратегій та інструментів ви зможете повернутися до правильного шляху та залишатися продуктивними, не жертвуючи своїм ментальним здоров’ям.

Визначте мету

Наявність чіткого розуміння мети може допомогти вам залишатися мотивованими та зменшити прокрастинацію. Визначте своє «чому» – причину, з якої ви почали працювати – і використовуйте це як керівну силу для своїх дій. Регулярно нагадуючи собі про свою мету, ви, швидше за все, залишатиметеся зосередженими та відданими своїм цілям.

Сприймайте помилки та невдачі як досвід

Страх невдачі є поширеною причиною прокрастинації. Сприймаючи невдачу як можливість навчитися, ви можете змінити своє мислення та стати більш стійкими перед обличчям викликів. Пам’ятайте, що невдачі є природною частиною роботи та можуть дати цінну інформацію, яка допоможе вам розвиватися та вдосконалюватися.

Відстежуйте свій прогрес і відзначайте успіхи

Відстеження вашого прогресу може допомогти вам залишатися мотивованим і зменшити прокрастинацію. Регулярно переглядайте свої цілі та досягнення та відзначайте свої успіхи – як великі, так і маленькі. Ця практика може допомогти вам зберегти позитивний світогляд, зосередитися на своїх цілях і мотивувати вас продовжувати рухатися вперед.

Читайте також: 
Google підсумовує 25 років пошукових трендів

Готові подолати прокрастинацію?

Прокрастинація є звичайною проблемою як для маркетологів так і для інших, але за допомогою правильних стратегій і мислення її можна подолати. Розуміючи фактори, які сприяють зволіканню, і впроваджуючи практичні поради та довгострокові стратегії, ви можете підвищити свою продуктивність, досягти своїх цілей і розвивати бізнес, де ви працюєте.

Пам’ятайте, що боротися з прокрастинацією вимагає часу та зусиль, тому будьте терплячими до себе та відзначайте свій прогрес на цьому шляху. Зусилля, які ви зараз докладете, принесуть вам пізніше велику користь.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Старт курсу “Digital-маркетинг 2024” вже скоро

Старт курсу “Digital-маркетинг 2024” вже скоро

Чому інтегрований пошук важливий на Amazon

Чому інтегрований пошук важливий на Amazon

Google почав поступово відмовлятися від сторонніх файлів cookie

Google почав поступово відмовлятися від сторонніх файлів cookie

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: