4 речі, які всі менеджери повинні знати про цифрову трансформацію (але більшість не знають)

4 речі, які всі менеджери повинні знати про цифрову трансформацію (але більшість не знають)

5 хвилин

Змiст

Сьогодні технології стали основою будь-якого бізнесу. Штучний інтелект, великі дані та хмарні обчислення вже не просто абстрактні ідеї, а важливі ініціативи, які лідери прагнуть реалізувати у своїх організаціях.

На жаль, більшість цих ініціатив провалилися. Звіт McKinsey показує, що менше третини цифрових перетворень пройшли успішно. Чому так відбувається? Правда в тому, що цифрове перетворення – це, насамперед, людське перетворення, і саме цей факт керівник повинен зрозуміти. Ініціативи зазнають невдачі, тому що організації зазвичай засліплені перспективними аспектами технологій і не зосереджуються ні на чітких бізнес-цілях, ні на людському факторі.

1. Зосередьтеся на людях, а потім на технологіях

Спочатку цифрове перетворення здається досить простим. Є багато фахівців, які можуть кваліфіковано впровадити хмарні технології, автоматизацію, додатки для штучного інтелекту і т.д. Тому, теоретично, стандартний процес впровадження нових технологій повинен бути ефективним при роботі над будь-яким проектом.

Але розглянемо, як змінився характер роботи за останні кілька десятиліть через технологічні зміни. Ми проводимо набагато менше часу за робочим столом і набагато більше, спілкуючись з іншими. Цінність соціальних навичок, відносно когнітивних, суттєво зростає, а співпраця стає конкурентною перевагою. Нові технології лише зміцнюють і прискорюють ці тенденції.

Отже, перший крок до успішної діджиталізації  – розширити можливості для своїх клієнтів, ефективно використовуючи нові технології.

 2. Встановіть чіткі бізнес-результати

Інша поширена помилка, якої припускаються керівники при впровадженні нової технології, – це зосередження уваги на можливостях самої технології, а не на результатах бізнесу. Ви намагаєтеся ефективно здійснювати операції, поліпшити якість обслуговування клієнтів? Визначте свої цілі, перш ніж впроваджувати технічні нововведення.

Ось чому всі зусилля по цифровому перетворенню повинні з самого початку залучати оперативних керівників, партнерів і співробітників. Вам також необхідно спочатку зрозуміти які клієнтські болі та цінності існують, а вже потім думати як найбільш результативно впроваджувати технології.

Наприклад, коли Баррі Лібенсон вперше прийшов до гіганта даних Experian як Global CIO у 2015 році, він провів свої перші кілька місяців, спілкуючись з клієнтами та підрозділами, що їх обслуговують. Куди б він не йшов, він виявляв одне і те ж: клієнти найбільше цінували доступ до даних в реальному часі, які наявна інфраструктура його компанії не могла надати.

Читайте також: 
Нові каруселі структурованих даних в Google (бета)

Звідти шлях вперед був досить простим, але не легким. Йому потрібно було перенести свою компанію з традиційної серверної архітектури на хмарний сайт. На цей процес у нього пішло три роки, але це змінило бізнес Experian, розширило можливості для нових бізнес-моделей й призвело до нових потоків доходів.

3. Визначте ключові зміни

Замість того, щоб намагатися реалізувати глобальні цілі, найкраще почати з ключових змін. Подумайте про конкретні результати, яких ви можете досягти в найближчій перспективі, і які вимагатимуть участі кількох зацікавлених сторін.  Досягнення таких проміжних цілей прокладе шлях до майбутніх, складніших ініціатив.

Один зі способів зробити це – використовувати рішення, які допомагатимуть людям легше виконувати виснажливі повсякденні завдання і справлятися з рутиною. Набагато простіше заохотити співробітників, скоротивши час і зусилля, які їм доводиться витрачати на щоденну монотонну роботу, щоб підштовхнути їх до поступового прийняття нововведень.

4. Розглядайте трансформацію як подорож, а не пункт призначення

Можливо, найнебезпечніша частина будь-якої трансформації – це період, коли початкові цілі вже досягнуті. Саме тоді мотивація починає слабшати й настає самозаспокоєння.

Ключ до перемоги – планування її з самого початку. У разі Experian, подорож ніколи не була про створення хмарного сервісу. Це був лише пункт призначення. Ідея полягала в кращому обслуговуванні клієнтів і розробці нової бізнес-моделі. Ось чому Лібенсон зосередився не тільки на введенні технологій, але і на впровадженні нових цінностей і переконань.

«Пройшовши через трансформаційний процес за останні три роки й побачивши конкретні результати в бізнесі, ми набагато краще підготовлені до інновацій», – сказав Лібенсон. «Ми внесли зміни в культуру, нашу організаційну структуру і навички, щоб мати можливість швидко, повністю і з кращою взаємодією з нашими клієнтами впроваджувати нові технології».

Хочеш, щоб digital маркетинг в твоїй компанії був максимально ефективним, а нових клієнтів стало набагато більше? Відвідай воркшоп “Створення digital стратегії”, отримай нові знання, практичні поради для розвитку свого бізнесу та кар’єрного зростання!

Акцент на цінностях має ключове значення, тому що для зміни фундаментальної поведінки спочатку необхідно змінити фундаментальні переконання. Цифрове перетворення завжди направлене на розширення можливостей обслуговування клієнтів і пошук нових каналів взаємодій з ними.

Читайте також: 
Google Ads оновлює політику щодо азартних ігор

Автор статті: Грег Сателл, маркетолог та футуролог, був со-генеральным директором KP Media в Україні, бізнесмен, письменник та спікер

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Meta інтегрує результати пошуку Google і Bing в AI Assistant

Brave Search представляє систему відповідей AI

Brave Search представляє систему відповідей AI

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

Google відповідає, чи впливає наявність двох сайтів на рейтинг

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: