7 помилок у рекламі на Facebook, які можуть поглинути ваш маркетинговий бюджет (та як їх уникнути)

7 помилок у рекламі на Facebook, які можуть поглинути ваш маркетинговий бюджет (та як їх уникнути)

8 хвилин

Змiст

Реклама на Facebook — відмінний інструмент, який може підвищити впізнаваність бренду та збільшити продажі. Але важливо навчитися ним грамотно користуватися.

Як і будь-яка маркетингова платформа, для реклами Facebook потребує трохи більше, ніж просто захопливий текст і гарні візуальні ефекти (хоча й це дуже важливо). Уникаючи деяких дуже простих помилок у рекламі на Facebook, ви можете отримати дуже цікаві результати.

Ось сім поширених помилок у рекламі на Facebook, яких потрібно уникати

Не налаштовано піксель Facebook

Нагадаємо, що Facebook Pixel — це фрагмент коду, який дає змогу отримувати інформацію про поведінку користувачів на сайті, а також про переходи. При цьому піксель передає інформацію про всіх відвідувачів (якщо вони зареєстровані в Facebook), а не тільки про тих, які перейшли на сайт із ваших рекламних кампаній в Facebook Ads.

Також піксель потрібен, щоби відстежувати конверсії на різних пристроях, оптимізувати рекламні кампанії за вартістю конверсії, створювати look-alike аудиторії й запускати ремаркетинг.

Потрібно не просто створити піксель, але й налаштувати події — вони будуть відправляти дані про переходи на сайті в рекламну систему. Якщо встановити піксель, не налаштувавши події, Facebook не буде розуміти, що роблять користувачі на сайті та чи конвертуються вони.

Події можуть бути індивідуально налаштованими (як правило, це URL якоїсь цільової сторінки) або стандартними (для них потрібно вбудувати код прямо або через Google Tag Manager). Також події можна налаштувати через Event Setup Tool.

Перевірити, чи правильно встановлений на сайт і налаштований піксель, допоможе розширення Facebook Pixel Helper

Відбувається постійний показ реклами

Як і у випадку традиційних рекламних носіїв, таких, як телебачення й радіо, ви не повинні показувати одну й ту ж рекламу день та ніч.

Якщо ви не встановлюєте обмеження на частоту показу своїх оголошень, ви ризикуєте перенаситити свою цільову аудиторію. Дослідження The Drum показує, що користувачі можуть втомитися від однієї й тієї ж кампанії протягом трьох днів після запуску.

Читайте також:  TikTok має намір конкурувати з Amazon в США

Один із кращих способів уникнути цього — встановити індивідуальний розклад для вашої рекламної кампанії в Facebook. Це дозволяє показувати ваші оголошення тільки в ті дні або години, які найбільш актуальні для вашої цільової аудиторії.

Хочеш стати експертом з реклами в Facebook, Instagram, Google та Youtube? Зроби це за 15 занять разом під керівництвом сертифікованих спеціалістів.

Ваші посадкові сторінки нерелевантні

Створити рекламне оголошення на Facebook — це тільки половина завдання. Вам також потрібно враховувати, куди ваші користувачі переходять з оголошення.

На жаль, багато рекламодавців не до кінця враховують цей етап. Деякі маркетологи, проводячи рекламні акції для певного продукту, приводять залучених користувачів на загальний сайт бренду.

Ваші потенційні клієнти натиснули на ваше оголошення через конкретні пропозиції, послуги, акції. Якщо цільова сторінка, пов’язана з цим оголошенням, не виконує свою обіцянку — ваш маркетинговий бюджет буде витрачений даремно.

Переконайтеся, що ваша цільова сторінка відповідає вашому оголошенню. Це фундамент ефективності реклами у Facebook.

Ви постійно змінюєте рекламну кампанію

Facebook може бути чудовою та потужною платформою для маркетингу — але це не означає, що ваша кампанія завжди буде приносити дивовижні результати із самого початку.

Рекламна система Facebook використовує машинне навчання для оптимізації досягнення найкращих результатів. Але, щоби максимізувати продуктивність, потрібен час, щоби виміряти реакцію користувача, а потім відповідним чином скоригувати показ.

Facebook пояснює це як «фазу навчання», на якій він збирає та оцінює початкову ефективність кампанії:

«Фаза навчання — це період, коли системі ще багато що належить дізнатися про набір оголошень. На етапі навчання система вивчає кращий спосіб показу свого набору оголошень, тому продуктивність менш стабільна та ціна за — Cost Per Action (CPA), як правило, менша. Фаза навчання відбувається, коли ви створюєте нове оголошення або набір оголошень, або вносите суттєві зміни в наявне оголошення».

Дослідження від KlientBoost показало, що більшості кампаній потрібно від 24 до 48 годин, щоб отримати достатньо даних для повної оптимізації показу реклами. Нетерплячі маркетологи, які проводять короткі кампанії або починають метушитися через кілька годин, ніколи не досягнуть цієї точки, та в кінцевому підсумку будуть витрачати свій бюджет на неоптимізовані оголошення.

Читайте також:  Новинки від Google Shopping — приміряйте одяг онлайн

Може бути заманливо зробити швидкі зміни — особливо коли на кону реальні гроші — але, можливо, варто почекати, де це можливо, або запустити свої кампанії у встановлені фази, щоби забезпечити оптимальний результат.

Ви не активуєте автоматичні правила Facebook

Навіть найкраща кампанія з часом стане менш ефективною. Тому, якщо у вас немає можливості постійно фіксувати та відстежувати свої результати, ви ризикуєте випустити з уваги ключові проблеми. Це може збільшити ваші витрати та поглинути ваш маркетинговий бюджет — але, використовуючи Автоматичні правила Facebook, можна уникнути цього.

Автоматичні правила Facebook дозволяють оперативно реагувати на досягнення заданих умов і вносять зміни в рекламні кампанії, групи або оголошення. З їхньою допомогою можна управляти бюджетами та ставками, припиняти рекламу й отримувати повідомлення.

Завдяки налаштуванню правил, ви можете:

  • призупиняти показ оголошення з низькою клікабельністю;
  • вимикати кампанії із занадто високою вартістю кліка або цільової дії;
  • контролювати денні витрати.

У такий спосіб ви зможете уникнути нецільових витрат рекламного бюджету.

Ви налаштовуєте оголошення на занадто вузький сегмент цільової аудиторії

Таргетинг може бути дуже вигідним підходом, але навіщо показувати одне й те ж оголошення людині, яка вже взаємодіяла з ним?

Прагнучи точніше націлити на певних користувачів, рекламодавці вказують багато інтересів аудиторії. Але це може не поліпшити, а погіршити результати.

Щоб алгоритми оптимізації працювали ефективно, у кампанії має бути якомога більше даних про аудиторію, кліки, переходи. Сегментуючи аудиторію, ми скорочуємо кількість даних. Через це алгоритм працює гірше.

Щоб уникнути цього, обов’язково виключіть людей, які придбали рекламований продукт протягом останнього місяця в налаштуваннях користувача аудиторії.

Краще запустити look-alike, тобто, створити аудиторію користувачів, схожих на ваших клієнтів, які купували щось в останні місяць-півроку.

Читайте також:  Компанія Meta може стягувати плату від користувачів Facebook і Instagram

Потім варто запустити рекламу, використовуючи широкі таргетинги (з оптимізацією на конверсії). І тільки потім сегментувати аудиторію.

Ви не експериментуєте з різними типами оголошень

Кожна аудиторія відрізняється, що неминуче означає, що кожен користувач буде реагувати і брати участь по-різному з різними типами рекламних акцій.

Занадто багато брендів вкладають усі свої маркетингові бюджети в стандартну новинну стрічку Facebook, коли є можливість створювати потенційно більш привабливі кампанії, експериментуючи з різними варіантами медіа, такими, як відео або GIF.

В одному з тематичних досліджень, опублікованому Facebook, компанія Champs Sports збільшила віддачу від витрат на рекламу, використовуючи 6-секундні відео оголошення замість 30-секундних рекламних блоків.

«В цьому випадку 6-секундна реклама показала на 11 % збільшення передбачуваного відгуку, на 12 % збільшення рентабельності реклами та на 271 % збільшення кількості завершених переглядів відеороликів, що виявилося найбільш ефективним у досягненні результатів для бренду. 6-секундна реклама також призвела до поступового зростання низки інших ключових показників, включно з коефіцієнтом конверсії, середньою вартістю покупки та рейтингом кліків»

Маркетологи Facebook втрачають доходи, якщо не проводять A / B-тестування різних форматів реклами — пошук найбільш ефективного формату для вашої унікальної аудиторії допоможе вам максимально ефективно використовувати свій бюджет.

Як ми говорили, маркетинг у Facebook може бути дуже ефективним інструментом, особливо з постійним впровадженням нових функцій, таких, як пошукові оголошення і відео оголошення в середині ролика. Незалежно від того, чи використовуєте ви нові формати чи традиційну рекламу в Facebook, ви мусите завжди пам’ятати про те, як працює платформа загалом.

Оптимізуючи свої кампанії для аудиторії Facebook, ви можете бути впевнені, що ваші оголошення залишаться в рамках бюджету та принесуть значні результати для вашого бізнесу.

А якщо вам потрібні системні знання, пройдіть курс “Контекстна реклама“, де за 15 занять ви вивчите всі нюанси реклами в Facebook, Instagram, Google та Youtube.


Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Badged Meta Business Partner – новий статус digital агенції UAMASTER

Badged Meta Business Partner – новий статус digital агенції UAMASTER

Facebook дозволив рекламодавцям розраховуватися гривнею

Facebook дозволив рекламодавцям розраховуватися гривнею

Facebook Ads або Google Ads: що краще для вашого бренду?

Facebook Ads або Google Ads: що краще для вашого бренду?

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: