9 порад, які зроблять ваш контент-план більш ефективним в 2023 році

9 порад, які зроблять ваш контент-план більш ефективним в 2023 році

6 хвилин

Змiст

Якщо ви серйозно ставитеся до контент-маркетингу, вам потрібно мати надійний контент-план (редакційний календар). Це не лише дозволить організовувати та виконувати стратегію щодо вмісту, але й допоможе підвищити рівень конверсії.

Ось кілька порад щодо створення редакційного календаря, який може допомогти підвищити ефективність контент-маркетингу.

Визначте свої цілі

Перш ніж почати створювати свій редакційний календар, вам потрібно визначити та зафіксувати ваші цілі. Чого ви сподіваєтеся досягти своїм контентом? Хочете підвищити впізнаваність бренду? Залучити трафік на свій вебсайт? Збільшити кількість підписників розсилки?

Коли ви зафіксуєте ваші цілі, ви можете почати планувати свою стратегію контенту. Визначте, який контент допоможе вам досягти ваших цілей, і почніть відповідно планувати.

Виберіть інструменти, які ви хочете використовувати

Перший крок — вирішити, які інструменти ви хочете використовувати для свого редакційного календаря. Доступні різноманітні варіанти, від простих електронних таблиць Excel чи Google Sheets до спеціального програмного забезпечення для керування проєктами.

Якщо ви тільки починаєте займатися контент-маркетингом, то вам може знадобитися проста електронна таблиця. Але в міру того, як ваша контент-стратегія розвивається, чи збільшується кількість задач та учасників команди, радимо використовувати сервіс, який допоможе краще відстежувати ваш прогрес і керувати робочим процесом.

Сервіси “загального призначення”: Asana, Basecamp, Trello, Notion тощо.

Спеціалізовані сервіси: StoryChief, ContentCal, GatherContent, Canva Pro, Content Snare тощо.

Створіть backlog

Одним із найважливіших аспектів редакційного календаря є наявність беклогу. Це список усіх тем, які ви хочете охопити у публікаціях, а також перелік проміжних задач, що мають бути виконані для підготовки контенту.

Наявність беклогу допоможе гарантувати, що у вас завжди будуть свіжі ідеї для написання, а також полегшить планування роботи над контентом. Переконайтеся, що ви включили у свій контент план як “вічнозелені”, так і актуальні теми. Таким чином ви зможете бути цікавими як для нових, так і для постійних читачів.

Читайте також:  Snapchat тестує підписку без реклами

Створіть таблицю із такими заголовками, як «Тема», «Дата виконання» та «Статус», щоб планувати майбутні публікації та оцінювати ефективність старих. Або, якщо ви використовуєте інструмент керування проєктами, ви можете створити дошку Канбан із тими самими стовпцями.

Це перелік задач, виконання яких ваша команда прогнозує на один спринт. Під час зустрічі для планування спринту команда обирає певну кількість елементів беклогу для опрацювання.

Плануйте свій контент заздалегідь

Однією з найпоширеніших помилок, яку люди роблять зі своїм редакційним календарем, є очікування до останньої хвилини, щоб почати планувати свій контент. Це може призвести до поспішних, погано продуманих статей, які не дуже сприяють підвищенню ваших коефіцієнтів конверсії.

Натомість спробуйте спланувати свій контент принаймні на місяць наперед. Це дасть вам достатньо часу, щоб реально реалізувати свої ідеї та створити високоякісний вміст, який сподобається вашим читачам.

Розробіть свою контент-стратегію

Створюючи свій редакційний календар (контент-план), важливо пам’ятати про загальну стратегію контенту. Які ваші цілі щодо вашого вмісту? Хто ваша цільова аудиторія? Який тон ви хочете задати своїм текстом?

Відповіді на ці запитання допоможуть вам розробити сильну стратегію контенту, якою ви зможете керувати своїм редакційним календарем. Без чіткої стратегії вмісту буде важко створити редакційний календар, який фактично підвищить рівень конверсії.

Контент для кожного етапу воронки

Переконайтесь, що ваша стратегія містить теми, цікаві для людей на різних етапах воронки. Одна з найпоширеніших моделей взаємодії: TOFU-MOFU-BoFU (Top o Top of the funnel (TOFU) · Middle of the funnel (MOFU) · Bottom of the funnel (BOFU)). Ви можете використовувати її для побудови контент-плану.

Використовуйте дані для планування контенту

Ще один чудовий спосіб переконатися, що ваш редакційний календар (контент-план) має перспективи для досягнення цілей, — це використовувати поточну статистику.

Читайте також:  SMM від Теда Лассо: неймовірна комунікація в Twitter

Подивіться звіти Google Analytics, дані профілів вашої компанії в соціальних мережах і маркетингові показники емейл розсилки, щоб зрозуміти, який контент найкраще підходить для вашої аудиторії. Потім ви можете використовувати цю інформацію для планування майбутніх публікацій, які з більшою ймовірністю викликатимуть резонанс у ваших читачів і призведуть до конверсії.

Керуйте створенням контенту

Після того, як ви спланували свій контент-план, настав час написання текстів та створення графічних матеріалів. Це означає, що теми потрібно розподілити між авторами, встановити кінцеві терміни та переконатися, що вони будуть підготовані та опубліковані вчасно.

Якщо ви використовуєте інструмент керування проєктами для свого редакційного календаря, ви можете створювати завдання та призначати їх окремим членам команди. Або, якщо ви використовуєте електронну таблицю, ви можете просто додати імена призначених авторів у відповідний стовпець.

Переконайтеся, що ваш контент оптимізований для пошукових систем

Якщо ви хочете, щоб ваші тексти знайшли потенційні клієнти, вам потрібно переконатися, що він оптимізований для пошукових систем. Необхідно використати правильні ключові слова та фрази, а також переконатися, що ваші заголовки й описи є переконливими та заслуговують на клік.

Витративши час на те, щоб ваш вміст був дружнім до SEO, ви зможете охопити ширшу аудиторію та підвищити свої шанси на збільшення конверсій.

Просувайте свій вміст кількома каналами

Якщо ви написали чудові тексти, але їх ніхто не читає, не варто очікувати на конверсії. Приділіть увагу дистрибуції контенту, просувайте публікації усіма можливими каналами. Крім того, щоб поділитися цим на своєму вебсайті та в соціальних мережах, подумайте про використання емейл маркетингу, платної реклами та публікацій на сторонніх ресурсах, щоб розповсюдити інформацію.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Статті по цій темі

Органічні та платні соціальні мережі: Як покращити свою стратегію просування?

Органічні та платні соціальні мережі: Як покращити свою стратегію просування?

#CleanTok. Чому прибирання тепер у тренді?

#CleanTok. Чому прибирання тепер у тренді?

SMM від Теда Лассо: неймовірна комунікація в Twitter

SMM від Теда Лассо: неймовірна комунікація в Twitter

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: