Використання мобільних додатків зросло на 40 % під час пандемії COVID-19

Використання мобільних додатків зросло на 40 % під час пандемії COVID-19

7 хвилин

Змiст

Використання мобільних додатків досягло рекордно високого рівня на тлі карантину через пандемію COVID-19. Такого висновку прийшла компанія App Annie, яка провела масштабне дослідження на цю тему.

Пандемія кардинально змінила життя практично кожної країни та майже кожної людини. У міру того, як ми й далі відстежуємо вплив коронавірусу на ключові галузі та ринки, виникає дуже важливе спостереження: у цей важкий час люди більше, ніж будь-коли, покладаються на мобільні пристрої. Фактично, щомісячний час, що витрачається на мобільні додатки, зріс на 40 % у другому кварталі 2020 року, досягнувши місячного максимуму в понад 200 мільярдів годин у квітні 2020 року.

Деякі ринки, такі, як Китай і Південна Корея, починають відновлюватися після COVID-19, у той час, як інші, наприклад, Індія чи Бразилія, і далі працюють над контролем над пандемією. Час, проведений у додатках в Індії, зріс на 35 % у другому кварталі 2020 року проти четвертого кварталу 2019 року, у той час, як в Італії, Індонезії і США зростання склало 30 %, 25 % і 15 % відповідно. Таке значне зростання було спричинене заходами соціального дистанціювання та ізоляції, прийнятими у всьому світі для боротьби з поширенням пандемії коронавірусу. У міру того, як країни починають послаблювати обмеження, розробникам необхідно буде ефективно підтримувати динаміку використання своїх мобільних додатків.

Споживачі завантажили майже 35 мільярдів нових додатків у другому кварталі 2020 року.

Завантаження в Google Play зросли на 10 % до 25 мільярдів, у той час, як завантаження iOS виросли на 20 %, і склали майже 10 мільярдів нових завантажень за квартал. У Google Play на неігрові додатки припадало 55 % всіх завантажень, у той час як на iOS цей показник був трохи вище — 70 %.

У Google Play Індія і Бразилія були двома найбільшими ринками завантажень у другому кварталі 2020 року. З погляду швидкості зростання, Індія, Бразилія та Індонезія були найшвидшими в першому кварталі 2020 року. Тим часом, щодо iOS, то США та Китай були найбільшими на ринку за завантаженнями. Основними драйверами швидкості зростання в Apple Store були США та Саудівська Аравія. У попередні роки пік завантажень у Саудівській Аравії можна було спостерігати в третьому кварталі року, який збігається з літніми шкільними канікулами, які можуть тривати від 45 до 60 днів. Але із загальнонаціональною ізоляцією та закриттям шкіл кількість завантажень додатків у Саудівській Аравії у квітні 2020 року досягла рекордно високого рівня за місяць, збільшившись на 100 % в річному численні на iOS.

Читайте також:  Адаптивна пошукова реклама (RSA): використання ШІ в рекламі

На рівні категорій з Google Play найбільш завантажувалися Ігри, Інструменти та Розваги. У той час, як категорія «Ігри» була найбільшим чинником зростання завантажень в Google Play за квартал, зміна споживчої поведінки призвела до сильного зростання в інших мобільних категоріях. Категорії Бізнес, Здоров’я та Фітнес, Освіта зросли в порівнянні з попереднім кварталом на 115 %, 75 % і 50 % відповідно.

Інструменти відеоконференцій та платформи для спільної роботи, такі як ZOOM Cloud Meetings і Google Meet, а також освітні інструменти, такі як Google Classroom і Duolingo: Learn Languages, набули широкого поширення, і стали нормою під час карантину.

На iOS четвертий квартал поспіль найбільшими категоріями завантажень залишалися Ігри, Фото та відео, а також Розваги. Категорія Бізнес була найбільшою рушійною силою загального зростання завантажень, на чолі з додатками для відеоконференцзв’язку. Додатки для здоров’я та фітнесу, покупок і медицини продемонстрували значне зростання в порівнянні з попереднім кварталом на 30 %, 25 % і 20 %.

Щоби стримати поширення пандемії COVID-19, агентства громадської охорони здоров’я та уряди по всьому світу запустили додатки для смартфонів для відстеження контактів. Aarogya Setu — це мобільний додаток, розроблений урядом Індії для зв’язку основних служб охорони здоров’я з населенням Індії в боротьбі з COVID-19. Це був другий за завантаженням додаток в Індії в другому кварталі 2020 року в iOS App Store і Google Play разом узятих. В інших країнах програми для відстеження COVID, такі як COVID-19 Contact App в Японії, Corona-Warn-App в Німеччині, StopCovid у Франції, Immuni App в Італії, COVIDSafe в Австралії і TraceTogether в Сінгапурі, зайняли перше місце в рейтингу.

Відповідні категорії магазинів додатків («Медицина» або «Здоров’я та фітнес») за щоденними завантаженнями iPhone кожного дня з моменту їхнього запуску станом на 23 червня 2020 р

Читайте також:  Помилка звітування про роботу Google Search Console

Споживачі витратили на додатки рекордні $27 млрд у другому кварталі 2020 р.

Другий квартал 2020 року став кварталом із найбільшою кількістю використань мобільних додатків, завантаженнями та споживчими витратами. Споживчі витрати на iOS виросли на 15 % в річному численні до 17 мільярдів доларів у другому кварталі 2020 року й на 25 % в Google Play до 10 мільярдів доларів. На неігрові додатки припадало 35 % споживчих витрат на iOS і 15 % на Google Play, в основному внаслідок підписок всередині додатків.

Сполучені Штати та Китай зробили найбільший внесок у споживчі витрати на iOS в другому кварталі 2020 року, у той час, як Сполучені Штати і Японія були найбільшими драйверами зростання в порівнянні з попереднім кварталом. В Google Play США, Японія та Південна Корея були трьома найбільшими ринками, а США і Японія продемонстрували найбільше зростання споживчих витрат із першого кварталу 2020 року.

У Google Play найбільшу кількість споживчих витрат склали гри, соціальні мережі та розваги.

У категоріях Ігри, Розваги та Соціальні мережі також спостерігалося найбільше зростання споживчих витрат у порівнянні з минулим роком. Зростання в категорії «Розваги» відбулося в основному завдяки Disney+ і Twitch. Після успішного запуску в Європі та Японії Disney+ продемонстрував тривале зростання споживчих витрат, оскільки продовження карантинних обмежень прискорило зростання ринку потокового відео.

Сервіси потокового відео також швидко впровадили інновації, щоби підвищити залученість у період COVID-19. Amazon Prime Video і Hulu почали містити більше соціальних елементів у свої основні пропозиції, розгорнувши вбудовану підтримку спільного перегляду та функції чату, що дозволяють глядачам дивитися та спілкуватися в режимі реального часу. Цікаво, що багато музикантів також звернулися до платформ потокового мовлення, які спочатку були популярні серед геймерів, таких як Twitch, щоби залучити потенціал монетизації від преміальних підписок і віртуальних подарунків.

Читайте також:  Новинки від Meta — AI Sandbox та «Advantage+ Shopping Campaigns»

На iOS ігри, розваги, фото і відео були трьома найбільшими категоріями споживчих витрат. Фото і відео демонструють значне зростання в порівнянні з попереднім кварталом, за такої умови споживчі витрати зросли на 25 % у порівнянні з першим кварталом 2020 року. Постійне зростання TikTok у 2020 році є ключовим чинником цього, і він став найкасовішим додатком в iOS App Store у світі в другому кварталі 2020 року.

Кращі додатки другого кварталу 2020 року

У період соціального дистанціювання ZOOM Cloud Meetings зайняв 2-е місце в рейтингу найбільш завантажуваних додатків у світі в другому кварталі 2020 року. Тепер його варіанти використання розширилися від співпраці в бізнесі та освіті до live-виступів з артистами, які транслюють свої концерти та сольні виступи в Інтернеті на тлі спалаху коронавірусу.

Спочатку випущений як Hangouts Meet, Google перейменував свій додаток для відеодзвінків і включив свою преміальну послугу відеоконференцзв’язку як Google Meet безкоштовно в оновлення версії за квітень 2020 року. У міру того, як усе більше співробітників у всьому світі працюють із дому, ми спостерігаємо великий попит на інструменти, які дозволяють людям відчувати зв’язок і сприяють спільній роботі: 2 з 10 найбільш завантажуваних додатків у другому кварталі 2020 року надають цю послугу.

Пандемія коронавірусу викликала величезні зрушення в способах взаємодії споживачів та бізнесу. Тепер, коли середній користувач витрачає на смартфони 4 години 20 хвилин у день, для брендів як ніколи важливо мати стратегію, яка допоможе їм виграти на мобільних пристроях. Хоча терміни повного «повернення до нормального стану» все ще не ясні, розробникам додатків з усіх секторів необхідно зосередитися на тому, як вони можуть використовувати та адаптувати мобільні технології для створення персоналізованої та привабливої взаємодії з клієнтами. Зрозумілим є одне: сьогодення та майбутнє є мобільними.

Джерело: AppAnnie.com

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: