Як просувати товари та послуги в Reddit: 7 прикладів від світових брендів

Як просувати товари та послуги в Reddit: 7 прикладів від світових брендів

14 хвилини

Змiст

Декілька днів тому відбувся випуск студентів нашої школи по SMM. Приємне здивування викладачів викликав захист проектів учасників, які представляли різні підходи до вибору соцмереж. Тут були й очікувані Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, і, зненацька, Reddit.

Ми вирішили присвятити йому окремий матеріал.

Чи знали ви, що найбільш негативний коментар на Reddit був від відомого бренду?

Шокує те, що цей коментар надійшов від великої компанії по виробництву відеоігор ЕА.

Чому це шокує? Якщо ви коли-небудь користувались Reddit, платформою, яка заохочує користувачів починати обговорення, ви виявите, що велика частина її користувачів дуже зацікавлена в іграх.

Коли ЕА відповів на коментар в обговоренні створеної ними гри, користувачі швидко натиснули стрілку вниз, щоб понизити його рейтинг. Це перемістило коментар все нижче і нижче в гілці, поки він не був похований під іншими публікаціями користувачів.

Ось чому так трапилось. Напередодні запуску EA Starwars: Battlefront II фанати, які повинні були протестувати попередню версію гри, були роздратовані тим, що їм потрібно було відпрацювати певну кількість ігрових годин або придбати додаткові функції, щоб грати за своїх улюблених персонажів. 

Більшість з них пішли в сабредіт гри, щоб обговорити цей неприємний факт. ЕА помітила це й опублікувала довгу відповідь на один з коментарів. 

Компанія пояснила, чому вони прийняли таке рішення, але не запропонувала нічого у відповідь, окрім як заявити, що вони переглянуть коригування цін.

EA comments on thread on Reddit

Така відповідь була б сповна прийнятною на таких платформах як Facebook чи Twitter. Але у Redditors (користувачів Reddit) немає часу та бажання обговорювати некорисні коментарі. Хоча компанія і відстоювала свій продукт, і швидко відповідала на відгуки, коментар міг створити враження, що ЕА не робитиме покращень, спираючись на розмови фанатів.

Така боротьба – не рідкість для брендів на Reddit. Більшість експертів називають цю соціальну мережу однією з найхитріших платформ для використання. Чому так?

Це пов’язано з тим, що платформа Reddit по своїй природі заохочує користувачів створювати сабредіти та спільноти по конкретних темах. Користувачі, яких часто називають редитори, зацікавлені в корисних порадах, лайфхаках, відгуках про продукти, а не в перегляді фірмового контенту.

Якщо повідомлення не цінні та не цікаві для них, вони понижають його рейтинг. Якщо тема їм цікава, вони залишають коментарі, пов’язані з нею, і приєднуються до обговорення, щоб дізнатись більше. 

Простіше кажучи, ця соціальна мережа ставить на перше місце обговорення, а не просто фокусується на контенті. В той час, як інші мережі пропонують потоки коментарів, їх канали спочатку виділяють контент, а потім обговорення. Між іншим, канали Reddit виділяють активні теми, обговорення або сабредіти, і більша частина кращого контенту платформи існує в цих обговореннях чи сабредітах. 

Хоча такі компанії як Budweiser, починають тестувати платну нативну рекламу на платформі, маркетинг по бюджету або просто використання стратегій управління спільнотами, такими як ЕА, все ще може бути непростою справою.

Чому Reddit такий складний для маркетологів

Як вже згадувалось, соціальна мережа фокусується на створенні спільноти та онлайн-обговоренні, а не на виділенні окремих профілів або конкретного контенту. Повідомлення та коментарі в спільнотах, які називаються сабредіти, переміщаються вверх і вниз по каналах, базуючись на позитивних і негативних голосах користувачів.

Читайте також:  За 2023 рік Google усунув на 45% більше фейкових відгуків

Як і варто було очікувати, upvotes схожі на лайки Facebook, які сигналізують алгоритмам Reddit про просування контенту вверх. Downvotes роблять навпаки, переміщуючи привабливий контент донизу. 

Обговорення, в яких беруть участь сотні інших користувачів, будуть переміщені уверх і побачені більшою кількістю користувачів. В той час, як контент, який набридає або дратує багатьох користувачів, переміщується туди, де його неможна побачити.

Ще одна проблема, яка робить Reddit складним для просування, заключається в тому, що ви не можете легко знайти профілі компаній або їх офіційні бізнес-сторінки.

Існує пошуковий фільтр “Користувачі та спільноти”, але ви в першу чергу побачите результати для найактивніших сабредітів, які можуть бути створені ким завгодно. Це сильно відрізняється від Facebook, Twitter та LinkedIn, де ви можете легко шукати людей та перевірені бізнес-сторінки.

Якщо покупець шукає інформацію про продукт чи бренд, він може побачити неофіційні сторінки спільноти, в яких розміщені більш точні сабредіти про компанію. Однак майже весь цей контент зазвичай створюється фанатами або клієнтами.

Ось приклад того, що відбувається при пошуку McDonald’s в Reddit:

Searching McDonalds on Reddit

Хоча ви бачите низку спільнот, пов’язаних з McDonald’s, жодна з них не говорить про офіційні сторінки, що ведуться мережею ресторанів.

Так, наприклад, геймери стікаються на платформу, щоб обговорити нові запуски, поради або проблеми, які можуть виникнути у них під час гри в популярну відеогру. Точно так само користувачі можуть створити сабредіт або спільноту про ресторан, наприклад Burger King, щоб розповідати про цікаві речі, які вони бачили в мережі ресторанів.

Загальні маркетингові стратегії Reddit

Для компаній, які хочуть просувати публікації в Reddit, існує можливість платних оголошень. Таке просування постів дозволить зберегти їх пріоритетність в сабредітах, а також орієнтувати їх на конкретні групи користувачів. Як і рекламовані пости у Facebook та інших платформах, на публікації буде іконка з написом “рекламний матеріал”. Таким чином, хоча публікації будуть вище, користувачі все одно знатимуть, що він не попав у верхню частину теми, яку вони читають самостійно.

Ось приклад того, як виглядає одна з таких публікацій.

promoted content on Reddit feed

Для брендів, які не хочуть платити за нативну рекламу зараз існує дві основні рекламні стратегії.

  • Перший і найвідоміший – це розміщення теми “Запитай мене що-небудь” (АМА). Варіант “Запитай мене що-небудь” означає, що співробітник компанії створює повідомлення, в якому розповідає, хто він, і закликає редиторів ставити запитання. Цей тип просування краще всього підходить, якщо ви працюєте з інфлюенсерами, які можуть швидко і цікаво відповісти на запитання.
  • Друга стратегія передбачає участь в обговоренні сабредіта про ваш бренд або продукт. Вона полягає у створенні та участі у відповідних тредах. Створення обговорення дає потенційним і теперішнім клієнтам можливість розповісти про те, що їм подобається у вашому продукті, або давати зворотний зв’язок. Ви можете відповідати на коментарі або критику, щоб показати, що ви зацікавлені в тому, що говорять користувачі. Варто пам’ятати, що ви не зможете видаляти публікації других людей, навіть, якщо вони знаходяться в створеному вами сабредіті. 
Читайте також:  TikTok запускає Search Insights. Що це за функція?

Якщо ви хочете протестувати декілька публікацій або навіть створити сабредіт – ось декілька прикладів брендів, які творчо просувають себе на платформі.

Приклади брендів на Reddit

Рекламований контент

Toyota

Toyota просувала заснований на відео пост в сабредіті Формули 1. Оскільки в ньому обговорюється все, що пов’язане з автомобілями Формули 1, відео Toyota про двох професійних водіїв на Supras добре вписується в потік повідомлень.

Toyota promoted content on Reddit

Просуваючи пост спеціально в субреддіті Формули 1, вони залучають аудиторію, яка вже проявляє великий інтерес до автомобілів у темі відео.

Ally Bank 

В той час, як Toyota створила контент для конкретного сабредіта, що відповідає його бренду, Ally Bank проявив творчий підхід, створивши та просуваючи контент спеціально для сабредіта Playstation. 

Банківська реклама здається нудною для аудиторії, яка любить відеоігри. Тому, щоб поєднати дві теми Ally Bank створив пост з цікавою аналогією: “Ви не погодились би на 1-зірковий контролер, так чому ж погоджуватись на 1-зірковий банк?”

Promoted content from Ally Bank on Reddit

Це цікавий приклад того, як ви можете експериментувати та мислити нестандартно, щоб створити контент, який розміщується в сабредіті, який не відразу відповідає вашому бренду.

Lemonade Inc

Lemonade, страховий додаток, створив рекламну публікацію, яка була націлена на фастфуд. В цьому відео показано, як страхові виплати, які коштують стільки ж, скільки продукти швидкого харчування, можуть допомогти вам покрити втрати майна в майбутньому.

Promoted Content from Lemonade on Reddit

Якщо ви працюєте у сфері фінансів і страхування, це класна ідея створювати та ділитись контентом, що показує людям, наскільки цінними та доступними можуть бути інвестиції. Саме ця реклама показує прихильникам фастфуду, яку вигоду вони можуть отримати, вкладаючи незначну суму грошей в страховий або ощадний план. 

АМА просування (Ask me anything)

Nissan

Nissan була однією з перших компаній, які експериментували з форматом АМА в 2015 році. Їх генеральний директор створив тему в сабредіті “АМA”. У своїй першій публікації він відрекомендувався, розповів про запуск Nissan і запросив людей ставити йому питання.

Nissan AMA on Reddit

В той час, як деякі люди запитували його про продукт, інші ставили глибші питання як то “Який ваш конкурентний бренд?”

Хоча питання не завжди можуть бути пов’язані з конкретним продуктом, цей тип контенту може бути цікавим автолюбителям, які хочуть дізнатись більше про бізнес або його нові продукти. 

Окрім того, той факт, що зайнятий генеральний директор корпорації знаходить час для відповідей на запитання може змусити клієнтів більше довіряти йому і бренду.

Audi

Використовуючи стримінгову функцію Reddit, Audi опублікувала візуальну АМА. В серії прямих трансляцій знаменитості мчались на найновішій машині Audi на випробувальному треці. На високих швидкостях знаменитості відповідали на питання редиторів. 

Audi AMA livestream on Reddit

В той час як більшість АМА засновані на тексті, Audi використала одну з нових функцій платформи, щоб зробити щось цікаве та унікальне. Хоча людей можуть не приваблювати автомобільні бренди або текстові треди, вони мають бути зацікавленими в перегляді екшн-знаменитостей АМА.

SpaceX

Щоб просунути запуск своєї ракети BFR, генеральний директор SpaceX Елон Маск, відповідав на питання користувачів. Замість того, щоб публікувати цей потік в сабредіті SpaceX, він був розміщений в широкому підреддіті r/space. 

SpaceX Elon Musk AMA on Reddit

Це чудовий спосіб отримати інформацію від усіх прихильників космосу, а не лише від редиторів, які вже слідкують за сабредітами SpaceX. 

Читайте також:  Google Analytics 4 vs Universal Analytics. У чому різниця?

Не дивлячись на те, що у вашої компанії може не бути когось відомого рівню Елона Маска, це хороший приклад того, як SpaceX визначила сабредіт, в якому може бути найбільший пул прихильників. Окрім того вони внесли свій внесок у спільноту цікавим і захопливим способом. 

Фонд Білла та Мелінди Гейтс

Білл Гейтс не новачок в Reddit. Згідно зі скріншотом, приведеним нижче, він вже відповідав на питання в різноманітних сабредітах. 

Але в цьому пості він вирішив зосередитись не стільки на продуктах чи технологіях, скільки на своєму некомерційному фонді. Щоб зробити це, він опублікував в широкому сабредіті розповідь про свою благодійність. Він також додав відповідні посилання для повнішої інформації. 

Bill Gates hosts an AMA for the Bill and Melinda Gates Foundation

Навіть коли АМА закінчились та заархівовані, вони все ще загальнодоступні, а перше повідомлення завжди зверху. Це значить, що додавання до цієї публікації легкої, але цікавої інформації про вашу місію може бути корисним для впізнаваності бренду навіть після того, як ваша АМА недоступна.

Навігація в Reddit

Reddit до сих пір залишається загадкою для багатьох маркетологів. І якщо у вас немає рекламного бюджету, вам потрібно проявити креативність і стратегію, щоб привернути увагу аудиторії. 

Бренди, які зроблять перехід на платформу прямо зараз – це компанії, які легко виграють від управління спільнотою.

Наприклад, ігри – головна тема в Reddit, тому що геймери завжди використовують її щоб порадитись, запитати про хитрощі та чіт-коди. Завдяки цьому ігрові компанії можуть вигравати від участі в обговоренні відеоігор з повідомленнями та темами, які надають корисну інформацію. 

Якщо ви хочете дізнатись більше про платформу, протестувавши декілька тредів, ось три поради, які варто пам’ятати:

  1. Не розміщуйте контент, схожий на рекламу або пресреліз. Спільнота Reddit дуже швидко відхиляє рекламні повідомлення і позначає їх як спам.
  2. Ця аудиторія буде більше реагувати на контент, який несе цінність, навіть якщо він брендовий. Тому, незалежно від того, створюєте ви гілку з порадами про свій продукт, відповідаєте на запити користувачів або розміщуєте АМА, переконайтесь, що ви надаєте редиторам цінну інформацію або цікавий контент, який вони будуть підтримувати або поширювати.
  3. Визначте кращі спільноти для вашої галузі та знайдіть унікальні способи взаємодії з ними. Наприклад, якщо ви продаєте садовий інвентар, ви можете розмістити АМА по садівництву або в сільськогосподарському підрозділі.

Якщо у вас є бюджет для гри, ви також можете подумати про спонсорування публікації або придбання більш традиційного рекламного блоку. 

На даний момент Reddit як і раніше є доволі нішевою платформою і рекламодавцям варто розглядати платний контент лише в тому випадку, якщо місія або контент відповідають аудиторії Reddit  або різноманітним сабредітам.

З усім тим, реклама Reddit починає набирати обертів від більших брендів. Оскільки платформа націлена на покращення своїх маркетингових можливостей, малі та середні бізнеси також зможуть реально планувати цю стратегію в найближчому майбутньому. 

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

Політика Мета стала лояльніше щодо контенту, який створений ШІ

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

Майкрософт оновлює нативні кампанії до розширеної CPC

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: