Як соцмережі реагують на пандемію коронавірусу

Як соцмережі реагують на пандемію коронавірусу

7 хвилин

Змiст

Соціальні мережі, як і весь світ, гостро відреагували на пандемію коронавірусу. Соціальні платформи, такі як Facebook, Instagram, Twitter вжили низку заходів для забезпечення комфорту користувачам мережі та брендам-рекламодавцям.

Facebook

Після того, як Facebook оголосив про заборону на рекламу, яка прагне скористатися коронавірусними страхами, стрічка новин пропонує релевантну, точну інформацію про спалах. Соціальна мережа також оголосила, що надасть місцевим органам влади доступ до інструмента «Місцеві сповіщення», щоби допомогти їм поширювати відповідні оновлення та інформацію серед своїх громад.

Facebook local alerts

Як пояснили у Facebook:

«Коли COVID-19 поширився в США, органи місцевого самоврядування використовували Facebook для обміну критичною інформацією зі своїми громадами про ситуацію, що швидко розвивається. Через зростання потреби у своєчасній та точній інформації для місцевих громад, ми розширюємо доступ у Facebook «Місцеві сповіщення» для ще більшої кількості муніципальних органів влади, державних та місцевих організацій реагування на надзвичайні ситуації та правоохоронних органів».

Instagram

Instagram розширює свої інструменти у відповідь на поширення COVID-19 з додатковими інформаційними панелями в основній стрічці та забороною на пошук масок AR, пов’язаних із коронавірусом. Це сталося після додавання нових інформаційних запитів і посилань на офіційні ресурси в пов’язаних пошукових запитах на минулому тижні.

Instagram COVID-19 info panel

«Щоби допомогти людям отримати релевантні та актуальні дані, ми починаємо показувати більше інформації від ВООЗ та місцевих міністерств охорони здоров’я у верхній частині Instagram».

Це досить екстремальна інформаційна міра від Instagram. Для інцидентів у минулому соцмережа тільки додавала відповідні посилання й підказки в пов’язаних пошукових запитах, але тепер, розуміючи серйозність спалаху коронавірусу, платформа прагне зробити ці попередження помітнішими, піднявши їх вище в результатах пошуку та рекомендованих.

З огляду на охоплення, яке є в Instagram, це оновлення може бути надзвичайно корисним — навіть якщо тільки невеликий відсоток користувачів буде користуватися нововведенням. Воно зробить значний внесок у забезпечення своєчасного поширення точної інформації про кризу в місцевих спільнотах.

Instagram coronavirus filters

На додаток до цього Instagram оголосив про заборону на пошук ефектів AR, пов’язаних із пандемією:

Читайте також:  YouTube «неоптимальний» для людей, які використовують блокувальники реклами

«Ми більше не будемо дозволяти людям шукати ефекти додаткової реальності, пов’язані з COVID-19 в Instagram, якщо тільки вони не були розроблені в співпраці з визнаною організацією охорони здоров’я. Це є частиною наших постійних зусиль щодо поліпшення зв’язку людей із правдивою медичною інформацією».

Це сталося у зв’язку з потоком коронавірусних фільтрів в Insta, які багато хто вважає неетичними, з огляду на зростання числа загиблих у результаті спалаху.

Вважається, що деякі з цих фільтрів поширюють дезінформацію про вірус і викликають занепокоєння. І, нарешті, Instagram також додає нову наліпку для медичних працівників.

YouTube

Як інший приклад змін ЗМІ, уряд Великобританії на цьому тижні оголосив про нову ініціативу, яка дозволить йому працювати з інфлюенсерами та відеоблогерами в соціальних мережах, щоби допомогти поширювати точну інформацію про спалах COVID-19 і протидіяти поширенню шкідливої ​​дезінформації в інтернеті.

Як повідомляє Business Insider:

«Міністерство міжнародного розвитку Великобританії (DFID) виділить 500 000 фунтів стерлінгів (630 000 доларів США) для фінансування мережі H2H, яка раніше боролася з дезінформацією під час спалаху еболи. Частина цього фінансування піде на агентів впливу, яким доручено поширювати точну інформацію й на офіційні консультації у сфері охорони здоров’я».

Ось деякі з впливових осіб, що беруть участь у програмі:

• Біянка Гонсалес, експерт з охорони здоров’я і YouTube-блогер із Філіппін із понад 7 мільйонами підписників у Twitter @iamsuperbianca

• Доктор Джахангир Кабір, бангладеський експерт у галузі охорони здоров’я та популярний телеведучий із понад 1 мільйоном підписників у Facebook @DrJahangirkabircmc

• @KlikDokter — індонезійський блог про здоров’я з понад 4 мільйонами підписників у Facebook

Уряд Великобританії заявляє, що мета програми — допомогти поширювати точну медичну інформацію «і залучити молодіжну онлайн-аудиторію, більш сприйнятливу до фейкових новин».

Читайте також:  YouTube додає більше форматів для охоплення відеокампаній

YouTube представив оновлену інформацію про свої останні заходи щодо боротьби з дезінформацією про коронавірус та інформування своїх користувачів в умовах кризи, що зростає.

Його головна ініціатива в цьому напрямі — додавання до інформаційних панелей, які направляють користувачів до авторитетної інформації, а також надання рекламних кредитів відповідним органам.

Як пояснив YouTube:

«Ми використовуємо нашу домашню сторінку, щоби направляти користувачів до Світової організації охорони здоров’я (ВООЗ), Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) та інших місцевих авторитетних організацій по всьому світу, щоби користувачі могли легко знаходити оновлення. Ми також надали рекламний інвентар урядам і неурядовим організаціям у постраждалих регіонах, які використовують його для поширення своєчасної, корисної інформації».YouTube також працює над видаленням відео, які містять дезінформацію, і водночас покращує можливості розміщення стримінгів.

На додаток до цього YouTube робить спеціальний виняток зі своєї політики конфіденційності, щоби дозволити окремим користувачам YouTube монетизувати відео, у яких обговорюється пандемія.

Twitter

На цьому тижні Twitter надав список ключових елементів, які необхідно враховувати

під час обміну повідомленнями, щоби надати корисну інформацію для вашої аудиторії, а також працювати над тим, щоби впоратися із кількістю фейків, викликаних пандемією.

Ось ключові поради Twitter:

• Знайте свій бренд — Twitter радить брендам подумати про те, як вони можуть бути корисними в умовах кризи, як вони можуть подавати приклад і чинити правильно.

• Будьте в курсі того, що відбувається — соцмережа рекомендує бути в курсі останніх змін і відповідним чином коригувати свою комунікаційну стратегію. «Те, що вчора могло здаватися хорошим варіантом, сьогодні може бути неправильним», — зазначає Twitter, і, стежачи за останньою інформацією про спалах, бренди можуть забезпечити відповідність своїх повідомлень важливим оновленням.

Читайте також:  YouTube анонсує 4 нові функції Studio для авторів

• Будьте уважні до тону голосу — Твіттер також зазначає, що зараз важливо враховувати ваше спілкування. «Прямо зараз, можливо, не найкращий час бути скупим або саркастичним, у той час, як співчуття, розуміння й, навіть, деякі типи гумору можуть мати велике значення».

• Передбачати зміни в поведінці вашого клієнта. Оскільки все більше й більше людей переходять на віддалену роботу, серед інших поведінкових змін будуть порушені елементи таких компаній. Twitter рекомендує брендам знати про ці впливи та пропонувати відповідні зміни політики відповідно до мінливих потреб там, де це можливо.

TikTok

Всесвітня організація охорони здоров’я завела акаунт у TikTok. Організація розповідає про спалах коронавірусу у вигляді відеороликів: ідеальний формат для покоління з кліповим мисленням. Також TikTok вживає активних заходів із навчання людей щодо поширення вірусу.

@who

How is ##COVID19 spread? ##coronavirus

♬ original sound – who

Розгортання спалаху COVID-19 покаже нам, без сумніву ще більше таких оновлень, оскільки соціальні мережі прагнуть знайти ефективніші способи зв’язку користувачів з актуальною інформацією та інформування людей.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

Статті по цій темі

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube представляє 3 нові оновлення, зокрема аналітики реакції на пряму трансляцію

YouTube оголосив про вдосконалені аналітичні інструменти з аналізу аудиторії

YouTube оголосив про вдосконалені аналітичні інструменти з аналізу аудиторії

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: