Важливість мобайлу для зростання бізнесу: дослідження AppAnnie

Важливість мобайлу для зростання бізнесу: дослідження AppAnnie

7 хвилин

Змiст

У своєму блозі компанія AppAnnie пояснює, чому мобільна стратегія, що базується на даних, є ключем до успіху.

Оскільки COVID-19 охопив світ, змінив економіку та повсякденне життя, одне можна сказати напевне — усі ми опиралися на мобільні пристрої, щоби спілкуватися, працювати, вчитися, грати та виживати. У розпал пандемії масштаби використання мобільних пристроїв різко зросли та прискорили перехід до мобільно-орієнтованого світу на 2–3 роки. Як це змінило правила гри для бізнесу, та як підприємствам варто підготуватися до перемоги в мобільній індустрії у 2021 році?

Світові витрати в магазинах iOS та Google Play сягнули 112 мільярдів доларів у 2020 році, це на 25 % більше в річному масштабі. В iOS та Google Play загальні витрати на мобільні додатки та ігри встановили новий рекорд. У той час, як 65 центів із кожного долара пішли на iOS, витрати у Google Play зросли майже на 30 % — тенденція, про яку ми повідомляли вже багато кварталів. iOS зберігає першість глобальних витрат, але завдяки конкурентним пристроям Android та щораз більшій кількості приладів, Google Play також значно виріс.

2020F App Store Consumer Spend Worldwide iOS and Google Play

Споживчі витрати в магазині додатків у 2020 році на iOS та Google Play

До основних ринків, що сприяють зростанню iOS, відносяться США, Японія та Великобританія. Це дещо відрізняється від топу провідних ринків зростання споживчих витрат iOS упродовж 2018–2019 років, коли першість зайняли США, Китай і Японія.

До основних ринків зростання витрат у Google Play відносяться США, Південна Корея та Німеччина — де Південна Корея та Німеччина посунули Японію та Великобританію з місць, які ті займали впродовж 2018–2019 років. Що стосується категорій, то по $0,71 з кожного $1 пішло на ігри для iOS і Google Play разом узятих — витрати прискорилися внаслідок буму мобільних ігор у 2020 році. Серед неігрових категорій додатків найбільше зростання отримали підписки всередині додатків. Найпопулярнішими категоріями зростання стали ігри, фото та відео, соціальні мережі на iOS та ігри, розваги та соціальні мережі в Google Play.

Читайте також:  LinkedIn анонсує нові інструменти штучного інтелекту для покращення найму та навчання

У 2020 році кількість завантажень мобільних додатків та ігор на iOS та Google Play сягнуло 130 мільярдів

Більша частина цього зростання припала на ринки, що розвиваються, але у 2020 році COVID-19 також стимулював попит на цифрові рішення щодо соціально-віддалених проблем. Унаслідок цього кількість завантажень зросла на 10 % у річному масштабі, попри велику зрілість мобільного ринку. Кількість завантажень Google Play у всьому світі перевищила кількість завантажень iOS на 160 %, але обидва магазини додатків показали зростання на 10 % у річному масштабі.

2020F global app downloads ios google play

В обох магазинах додатків відносний рівень завантаження ігор збільшився, та склав 40 % від загальної кількості завантажень в Google Play та iOS у 2020 році. На ігри припало 45 % усіх завантажень у Google Play — у порівнянні з 40 % у 2019 році, та з 30 % усіх завантажень на iOS. Найбільшими категоріями зростання у всьому світі були Ігри, Бізнес і Фінанси у Google Play, та Ігри, Бізнес та Утиліти на iOS. На країнному рівні Індія, Бразилія та Індонезія зробили найбільший внесок у зростання завантажень у Google Play, тоді як США, Японія та Саудівська Аравія показали найбільше зростання завантажень на iOS.

3,3 трильйона годин — час, витрачений на телефонах Android у 2020 році. Це на 25 % більше, ніж у 2019 році

Одна з найбільших сфер зростання, які ми спостерігали в мобільній рекламі — це час. Це результат того, що все більше людей використовують мобільні додатки та проводять у них більше часу щодня. У глобальному масштабі найбільше зростання витраченого часу спостерігається в бізнес-додатків (зростання на 200 %) — загалом, завдяки інструментам для спільної роботи та конференц-зв’язку, таких як ZOOM. Це, одначе, залежить від ринку, та пояснює, чому дані мобільного ринку мають вирішальне значення для бізнес-стратегії у 2020 році та наступних роках. Універсальна мобільна стратегія може зробити вас відкритим для конкурентних загроз та сліпим до можливостей. Дані та аналітика мобільного ринку триматимуть вас у курсі останніх змін на ринку, змін у поведінці користувачів і довгострокових ринкових тенденцій.

Читайте також:  Snapchat тестує підписку без реклами
growth in time spent 2020 vs 2019 mobile apps

ZOOM, Google Meet, TikTok і Disney+ входять у топчарти неігрових додатків із сильним зростанням із року в рік

ZOOM Cloud Meetings і Google Meet продемонстрували значне зростання завантажень упродовж 2020 року — оскільки бізнес став віддаленим, а спільна робота стала повністю онлайн, попит на мобільні додатки різко зріс. Ми очікуємо, що у 2021 році використання мобільних бізнес додатків залишиться активним, оскільки компанії збережуть різні рівні віддалених політик в усьому світі.

top apps by worldwide downloads Jan - Nov 2020

Щораз вища хвиля популярності TikTok продовжувалася впродовж 2020 року — особливо тоді, коли споживачі, що жадають контенту, освоїлися в додатку, щоби творити, спілкуватися та розважатися — навіть збільшуючи час його використання між додатками потокового відео, такими як Netflix, що вказує на те, що TikTok не лише стирає кордони між соціальними мережами та стрімінгами, а й на те, що це сила, з якою треба рахуватися у світі стрімінгу, і вона має прорватися в клуб з 1 млрд активних користувачів на місяць у 2021 році.

У 2020 році мобільні ігри досягли небувалих висот — частково завдяки кросплатформенним іграм і ринку мобільних ігор Core та казуальних ігор. Використовуючи наш останній продукт Game IQ, ми бачимо, що ключові соціальні функції також допомогли стимулювати поширення мобільних ігор та збільшили їхню долю на ринку, включно з чатом, запрошеннями друзів та конкурентними багатокористувацькими режимами, особливо тими, які використовуються в казуальних іграх.

Кращі ігри світу 2020

Проривні ігри за темпами зростання у 2020 році включають:

top games worldwide 2020

Для Among Us — конкурентоздатної багатокористувацької гри в піджанрі казуальних аркад — рік був видатним для зростання кількості завантажень та кількості активних користувачів. Об’єднавши багатокористувацький ігровий процес, який зазвичай використовується та популяризується в Core іграх, таких як Battle Royale, з гіперказуальними елементами аркадних ігор, вони змогли залучити велику та активну аудиторію. Її численні карти та параметри, що дають змогу глибоко налаштувати ігровий процес, допомагають підтримати актуальність гри, додають стратегічні елементи, які дозволяють утримувати гравців.

Читайте також:  У Google з'явилися нові інструменти ШІ для оформлення ваших святкових покупок

My Talking Tom Friends — була запущена в лютому 2020 року, та зайняла 8-ме місце серед найбільш завантажуваних ігор у світі у 2020 році. Гра «Казуальні ігри»> «Симулятори»> «Тамагочі» ґрунтується на популярній франшизі My Talking Tom, та була створена, щоби вловити прихований попит і надати фавориту свіжий вигляд.

ROBLOX — казуальна гра, увійшла в ТОП 10 додатків з огляду на користувацькі витрати у 2020 році, що особливо вражає, зважаючи на потужне домінування ігор Core у найбільш прибуткових чартах. ROBLOX організував концерт за участі Lil Nas X — музичної зірки, що отримав популярність завдяки обкладинці Old Town Road у 2019 році у TikTok, та зібрав 33 мільйони переглядів на його 4-х шоу.

1 жовтня 2020 року Call of Duty, Mobile виповнився 1 рік, і в піковий місяць першого року роботи на телефонах Android вони майже перевищили 1 мільярд ігрових годин. Фаворит консолей, досяг ще однієї вершини у 2020 році, зайнявши 4 місце за середньою кількістю активних користувачів на місяць, у порівнянні з 13-м у 2019 році.

Висновок для мобільних пристроїв: їхня роль у залученні клієнтів у 2020 році лише зміцнилася. У 2021 році потрібно буде щось більше, ніж просто «мобільна стратегія». Компанії повинні мати мобільну стратегію, що базується на даних, що поєднує в собі перевірені та точні дані про ринок мобайлу з власними даними та від партнерів у сфері інтелектуальної обробки даних. Мобільні дані мають бути в центрі уваги для перемоги в мобільній індустрії 2021 року.
«202 рік показав, що мобільні додатки та ігри перебувають у центрі нашого життя, навіть коли ми залишаємося вдома,» — сказав Бертран Салорд, віцепрезидент із глобального маркетингу App Annie. «Щоби виграти в мобільній рекламі, брендам і видавцям як ніколи потрібно порівняти свою мобільну продуктивність з оцінюванням ринкових даних»

Джерело: AppAnnie Blog

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Сем Альтман з OpenAI про Google та AI

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

Google припиняє експеримент «Notes on Search»

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

TikTok випробовує віртуальних інфлюенсерів для відеореклами

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: