11 інструментів курирування контенту

11 інструментів курирування контенту

11 хвилина

Змiст

Що таке курирування контенту?

Декілька років тому ми вперше розповіли про курирування контенту. Процес складається з пошуку матеріалу, корисного та цікавого для вашої аудиторії з різних джерел, та обміну ним різними каналами зв’язку.

Наприклад, для того, щоб написати цікавий пост у блог з актуальними кейсами, ви повинні вивчити досить велику кількість схожої інформації, подивитися, про що пишуть конкуренти. Це, зазвичай, складно й витратно за часом, адже необхідно переглянути багато інформаційних ресурсів, включно з медіа, блогами, соцмережами.

Що означає успішне курирування контенту?

Зміст курирування має бути персональним

Хороший приклад — збірка новин від NextDraft. Головний куратор, Дейв Пелл, вміло поєднує індивідуальний підхід і контекст для кожної історії. Такий персоналізований контент створює особливий зв’язок між куратором і читачем.

Зміст курирування має створювати цінність

Ось невеликий секрет: незалежно від того, в якій галузі працюють ваші клієнти, всі вони хочуть бути в курсі важливих галузевих подій, але при цьому економити час. Допомога у розв’язанні цієї проблеми завдяки персоналізованому контенту відкриває величезну можливість для брендів побудувати стосунки зі своєю аудиторією.

Якщо ви можете надати кураторський досвід, який заощадить вашим клієнтам час на пошук необхідної їм інформації, ви зробите важливий крок на шляху зміцнення довіри та лояльності.

Зміст курирування має компенсувати рекламний контент

Покупці можуть втомитися від брендів, які безперервно просувають свої власні товари, тому прогресивні компанії думають не тільки про продукти або послуги. Відносини клієнтів з брендами сьогодні виходять за рамки самого продукту — зрештою, це частина основи вхідного маркетингу. Отже, хоча продукт і може спочатку привернути користувача до певного виробника, саме те, що бренд пропонує загалом після покупки,  наприклад, відмінний контент або чудовий сервіс, — утримує клієнта.

Пошук та обробка контенту не повинні займати у вас багато робочого часу

Ми підійшли до інструментів для курирування контенту. Завдяки безлічі веб-сайтів і технологій зараз дуже легко знайти інформацію, яка буде корисна клієнтам.

Інструменти для початківців

Якщо ви іноді ділитесь релевантними публікаціями з клієнтами, вітаємо — ви займаєтеся курируванням контенту. На жаль, ви не робите це регулярно та усвідомлено.Але не хвилюйтеся — є ефективні способи курирування контенту для початківців, до того ж абсолютно безкоштовні.

Flipboard

Flipboard – це додаток, з мобільною та десктопною версіями, який дозволяє створювати міні-журнали з посиланнями на ваші улюблені новини, публікації в блогах або на вебсайтах. Після створення журналів ви можете зробити їх загальнодоступними для того, щоб інші користувачі відстежували ваш контент, або ділитися ними в соціальних мережах.

Читайте також:  Google Chrome показує більш актуальні рекомендації пошуку

Flipboard безкоштовний і простий у використанні. Все, що вам потрібно зробити, це завантажити додаток, зареєструватися та натиснути «Створити журнал», щоб створити свій перший фрагмент контенту. Ви також можете переглянути журнали інших користувачів і поділитися своїми історіями у власній міні-публікації.

Pocket

Pocket – відмінний інструмент для збору, зберігання та публікації контенту. Замість довгого списку закладок або численних електронних листів з важливими посиланнями, Pocket зберігає всі цікаві вам зображення, статті та відео в одному місці. Ви можете групувати статті по тегах, а вбудована функція пошуку на сайті полегшує завдання. Крім того, він інтегрується з більш ніж 500 іншими додатками, такими як Evernote.

Pocket

І як бонус, Pocket публікує @PocketHits в Twitter для збережених статей на своїй платформі — це важливо пам’ятати, якщо ви активні в цій соціальній мережі.

Списки Твіттера

TwitterLists

Стрічка новин Твіттера виглядає не дуже зручно, якщо не організувати акаунти, на які ви підписані. Ось де списки Twitter можуть стати в пригоді. Такі списки ви можете класифікувати та відстежувати окремо від іншої частини вашого каналу. Більш того, якщо ви створюєте обліковий запис Pocket, ви можете легко зберігати статті з Twitter прямо зі свого облікового запису.

Новинні розсилки

Новинні розсилки — відмінне джерело контенту. Якщо ви пропустили важливу галузеву новину в соціальній мережі, найімовірніше, ви отримаєте цю інформацію з листа на електронній пошті.

Тому, в якій би галузі ви не працювали, слідкуйте за підписками. Ось кілька прикладів розсилок, які пропонують актуальний контент:

Redef: Джейсон Хіршхорна, один з піонерів в соціальних мережах і колишній співпрезидент MySpace, запустив сайт, на якому представлені кращі матеріали в галузі медіа, спорту, моди, музики та технологій.

• Щоденна газета Quartz: завдяки своїй газеті, Daily Brief, компанія Quartz вирішила зробити ще й розсилку, насичену новинами галузі.

• Internet Brunch: Цифрова агенція Big Spaceship створила Internet Brunch, щоб допомогти аудиторії «знаходити найкращі новини, GIF-файли та тренди через увесь інтернет».

Читайте також:  Повне охоплення фанатів спорту на всіх етапах Microsoft Advertising

Для просунутих кураторів контенту

Якщо ви вже деякий час займаєтеся курируванням контенту, пропонуємо кілька просунутих інструментів: це не просто ресурси, інформаційні бюлетені, соціальні мережі та додатки для читання. Це комплексні, алгоритмічно згенеровані дайджести новин, каналів і контенту для перевірки, проте більшість з них платні.

Scoop.it

Вартість: є безкоштовна версія. Повна вартість від $67 / місяць

Scoopit

Особливість Scoop.it в тому, як цей інструмент пов’язує контент і соціальні мережі з інтерфейсом користувача в стилі Pinterest. Розпочніть потрібну вам тему, і Scoop.it не тільки видасть найбільш релевантні статті для перегляду та обміну, але також запропонує додаткові теми, пов’язані з основною. Сайт також розсилає щоденні оновлення на теми, за якими ви стежите.

Безкоштовна версія дозволяє вам відстежувати одну тему для публікації у двох соціальних мережах.

Feedly

Вартість: є безкоштовна версія. Платна версія – $18 в місяць

Feedly – це RSS-стрічка. Тут курирування контенту відбувається двома шляхами: є веб-браузер, який відвідує один сайт за раз, копіює URL-адресу та вставляє її відповідним чином в стрічку. Потім є маршрут агрегації новин, заснований на Feedly. Просто додавши кілька ваших улюблених джерел у Feedly, ви можете поєднувати та переглядати ці канали в одному місці зі свого настільного комп’ютера і мобільних пристроїв.

Sniply

Ціни: $29 – $299 / місяць

Sniply

Sniply – це конверсійна платформа, яка дозволяє користувачам додавати заклик до будь-якого контенту, яким вони діляться. Наприклад, ви можете прикріпити кнопку на сторінку, яка посилається на ваш власний сайт, щоб люди могли легше знайти потрібну інформацію.

Крім того, у Sniply є функція скорочення посилань. Такими посиланнями зручно ділитися у Твіттері.

Quuu

Quuu – це безкоштовне програмне забезпечення, яке інтегрується з більшістю основних інструментів планування соціальних мереж. Цей інструмент аналізує ваші пости у соціальних мережах, платформи та канали й рекомендує тільки той контент, яким ви можете поділитися або в панелі управління вбудованого планувальника, або у своєму обліковому записі на вебсайті.

Ви також можете налаштувати Quuu автоматично, щоб планувати твіти або пости в соціальних мережах з рекомендованим вмістом.

Ось коротке відео, в якому показано, як інтегрувати Quuu з інструментами соціального планування:

UpContent

Демоверсія доступна за запитом

З UpContent ви можете створити обліковий запис та свою панель моніторингу, на якій ви будете регулярно бачити рекомендації контенту, яким ви можете поділитися. Також ви можете вибрати цікавий фрагмент контенту, а потім клацнути список, що розкривається, щоб відзначити, чи хочете ви поділитися ним в блозі, на соціальному сайті або іншій платформі.

Читайте також:  Google поради: оптимізація рекламних кампаній за допомогою Power Pair. Частина 1
UpContent content curation dashboard

Для гуру-кураторів контенту

Тепер переходимо в серйозне програмне забезпечення для курирування на рівні компанії. Такі інструменти найкраще підходять для бізнесів, які шукають перевірену платформу, здатну працювати з командою користувачів, редакторів і кураторів контенту.

Ці сервіси надають користувачам вдосконалені алгоритми для пошуку кількісно релевантного контенту для своєї аудиторії, централізовану платформу публікації, а також можливість налаштовувати контент, команди й канали публікації.

Curata

Демо доступне за запитом

Curata

Сила платформи Curata полягає в її здатності рекомендувати та допомагати користувачам знаходити контент, що стосується їхньої аудиторії, без великих витрат людської праці. Користувачі можуть налаштовувати та класифікувати джерела контенту для перегляду, а потім поширювати їх з однієї центральної платформи. Публікація і просування дозволяють переорієнтувати курируваний контент на ваш блог, соціальні мережі, новинні розсилки та автоматизовані маркетингові платформи.

PublishThis

Як і Curata, PublishThis підвищує надійність свого алгоритму для отримання релевантного контенту для вашої аудиторії — заощаджує час і знімає головний біль, які супроводжують щоденне курирування. Це значною мірою базується на тому, що називається Big Content, що показано на наступному малюнку:

PublishThis допомагає передплатникам управляти та поширювати оригінальний контент, а також додавати конверсії. Інформація про ціни не є загальнодоступною, але демоверсію можна запросити тут.

Який інструмент підходить вам?

Перш ніж вибрати кращі інструменти для вашого бізнесу, важливо зрозуміти, яку роль відіграє курирування контенту в вашої маркетингової стратегії, а також чи є у вас людина в команді, яка готова зайнятися курируванням інформації. Наприклад, якщо ви працюєте у відділі маркетингу, що складається з однієї особи, вам можуть підійти сервіси для початківців. У міру зростання вашого бізнесу та вашої команди, курирування контенту може відігравати все більшу роль і вимагати потужнішого програмного забезпечення.

На цьому етапі деякі з просунутих інструментів допоможуть заощадити час на налаштування та отримання всього, що потрібно на одній сторінці. Незалежно від розміру вашої команди чи бізнесу, курирування контенту має стати частиною вашої стратегії контент-маркетингу.

Хочеш знати більше про digital?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент
тексту та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо!

Cвіжі публікації

У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

У березні 2024 року Google випускає масштабні покращення якості пошуку

Рекламна кампанія не ОК?

Рекламна кампанія не ОК?

Як продати нерухомість? 8 порад з налаштування реклами

Як продати нерухомість? 8 порад з налаштування реклами

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

performance_marketing_engineers/

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: